Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee tieners aangehouden om mogelijke aanslag bij huis loodgieter

Twee tieners aangehouden om mogelijke aanslag bij huis loodgieter

VLAARDINGEN (ANP) - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in Vlaardingen twee jongens aangehouden die mogelijk van plan waren een aanslag te plegen op de loodgieter die al meer dan tien keer het doelwit is geweest van aanslagen.

Een 16-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel en een 15-jarige Rotterdammer zijn bij het huis van de loodgieter op de Gretha Hofstralaan opgepakt. Ze hadden spullen bij zich die gebruikt worden bij het plegen van aanslagen, meldt de politie. Een woordvoerder bevestigt dat het om zwaar vuurwerk gaat. Het duo zit vast in beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

De politie onderzoekt nog of deze aanhouding verband houdt met eerdere ontploffingen in Vlaardingen. De woning, het bedrijfspand en persoonlijke bezittingen van de loodgieter zijn het afgelopen jaar al meer dan tien keer het doelwit geweest van explosies. Deze maand is voor het eerst iemand veroordeeld voor betrokkenheid bij een explosie bij de woning in Vlaardingen. Ook zijn door het OM tegen meerdere mensen verschillende straffen geëist.

Gebiedsverbod

De loodgieter heeft naar eigen zeggen geen idee waarom hij steeds doelwit is. Tegen de regionale omroep Rijnmond zei hij deze week dat hij niet wordt bedreigd of afgeperst. De woning van de man, die getrouwd is en twee kinderen heeft, is eind maart op last van burgemeester Bert Wijbenga voor de derde keer gesloten. Ook heeft hij een gebiedsverbod voor een deel van Vlaardingen.

Op foto's van het huis op sociale media is te zien dat de woning van de loodgieter is omgeven met stapels van 1 kubieke meter grote zandzakken en dat aan de voorkant van het huis grote keien op het trottoir liggen. De politiewoordvoerder weet niet op wiens initiatief het huis gebarricadeerd is. Volgens de regionale omroep Rijnmond is dat door de gemeente Vlaardingen gedaan. De gemeente was vrijdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Meer uit Binnenland

Halsema 'beetje gespannen' voor dodenherdenking op Dam

HILVERSUM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema is "een beetje gespannen" voor de Nationale Dodenherdenking zaterdag op de Dam, liet ze dinsdagavond weten bij Nieuwsuur. Dit jaar gelden extra veiligheidsmaatregelen om spontane protestacties of verstoringen te voorkomen. Mensen moesten zich aanmelden om bij de herdenking op de Dam te zijn; alle 10.000 plekken zijn inmiddels vergeven.

48 minuten geleden
Nederlandse vrouw opgepakt voor moordaanslag Spaanse politicus

MADRID (ANP) - Een Nederlandse vrouw is aangehouden voor betrokkenheid bij de moordaanslag op de Spaanse politicus Alejo-Vidal Quadras. Ze is op basis van een Europees arrestatiebevel in Nederland aangehouden, melden Spaanse media. De vrouw wordt onder meer verdacht van het financieren en voorbereiden van de moordaanslag. Een woordvoerder van de Nederlandse politie laat weten niets te zeggen over de aanhouding en verwijst naar de Spaanse politie.

2 uur geleden
Inspectie verbiedt PowNed-docu over populair afslankmiddel

HILVERSUM (ANP) - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd van het ministerie van VWS verbiedt omroep PowNed om woensdagavond op NPO 3 de documentaire PowNed of View: De Prikpen, over het populaire afslankmiddel Ozempic, uit te zenden. PowNed heeft bovendien een dwangsom van minimaal 150.000 euro opgelegd gekregen als de docu toch wordt uitgezonden. Volgens PowNed wil de Nederlandse staat met de omroep een voorbeeld stellen. Dat zegt omroepbaas Dominique Weesie tegen het ANP, na eerdere berichtgeving hierover van het AD.

3 uur geleden
Alle 10.000 plekken Nationale Herdenking op Dam vergeven

AMSTERDAM (ANP) - Alle 10.000 plekken voor de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam zijn vergeven. Iets voor 19.30 uur was het niet meer mogelijk een plek te reserveren.

3 uur geleden
Man (22) opgepakt om mogelijk zedenmisdrijf in woonzorginstelling

BREDA (ANP) - De politie heeft een 22-jarige man aangehouden op verdenking van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag bij bewoners van een woonzorginstelling in Breda. De zorginstelling heeft aangifte gedaan van een ingehuurde zorgmedewerker die bij meerdere bewoners seksueel grensoverschrijdend gedrag zou hebben gepleegd, meldt de politie. Daarop werd de man opgepakt.

5 uur geleden
Nijmeegse asielopvang blijft toch opnieuw langer open

NIJMEGEN (ANP) - De asielopvang op voormalig sportpark Winkelsteeg in Nijmegen hoeft ondanks eerdere waarschuwingen van de gemeente toch niet volledig dicht op 1 mei. Dat maakt de gemeente bekend op de middag voor de locatie dicht moeten gaan. "Dat er nog maximaal tweehonderd personen voor maximaal twee weken blijven, vinden wij acceptabel", aldus burgemeester Hubert Bruls in de aankondiging.

6 uur geleden
OM eist zes jaar cel en tbs voor onlinemisbruik minderjarigen

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een celstraf van zes jaar en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 37-jarige man uit Noordwijk voor onlinemisbruik van achttien minderjarige slachtoffers.

8 uur geleden