Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee problemen CoronaCheck-app nog niet opgelost

Twee problemen CoronaCheck-app nog niet opgelost

DEN HAAG (ANP) - Twee problemen bij het ophalen van een vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app zijn nog niet opgelost, meldt het ministerie van Volksgezondheid desgevraagd. Het ministerie werkt samen met koepelorganisatie GGD GHOR Nederland en het RIVM aan een oplossing.

Een deel van de mensen die een infectie met corona hebben doorgemaakt en één keer zijn gevaccineerd kan nog steeds geen groen vinkje krijgen in de app, terwijl dit wel zou moeten lukken. Dit probleem speelt al langer en is volgens het ministerie inmiddels voor een groot deel van de mensen verholpen. "We zoeken nog naar een oplossing voor de mensen bij wie dit nog niet is gelukt", aldus een woordvoerster.

Daarnaast staat bij een deel van de mensen zowel de eerste als tweede coronaprik op dezelfde datum geregistreerd. Daardoor lijkt het voor de app alsof zij maar één prik hebben gehad. Dit probleem is qua omvang een stuk kleiner, aldus het ministerie, maar speelt ook al sinds de QR-codes aangemaakt kunnen worden waarmee mensen naar een evenement of op reis kunnen.

Er wordt gezocht naar een technische manier om beide problemen in één keer op te lossen. Tot die tijd probeert het ministerie samen met GGD GHOR Nederland en het RIVM, die de vaccinatiegegevens aanleveren, om het probleem per individueel geval te corrigeren.

Meer uit Binnenland

Lichaamsdelen vermiste Nederlandse gevonden in Brazilië

RIO DE JANEIRO (ANP) - In de baai van Guanabara bij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn lichaamsdelen gevonden van de Nederlandse Britt Blom (36). Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving daarover van Braziliaanse media. Blom verdween in december vorig jaar op weg naar een feest, waar ze nooit aankwam. Wanneer de resten zijn gevonden is niet duidelijk.

57 minuten geleden
Jongens (16, 19) verdacht van plannen terroristische aanslag

EINDHOVEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van twee jongens (16 en 19 jaar uit Eindhoven en Deventer) bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf in België. Hun aanhouding houdt verband met een zaak in België waar op 4 mei zeven verdachten werden opgepakt die mogelijk een terreuraanslag aan het plannen waren. Een woordvoerder van het Landelijk Parket van het OM bevestigt een verhaal met die strekking in het AD en zijn regiokranten.

1 uur geleden
Opnieuw explosie in Rotterdamse Eric Kropstraat, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - In de Eric Kropstraat in Rotterdam-Feijenoord is opnieuw een explosie geweest. Rond 03.15 uur ging een explosief af bij een ander portiek dan in de nacht van maandag op dinsdag, toen het ook al raak was. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt.

5 uur geleden
Deel Utrecht Centraal beperkt toegankelijk om veiligheidsoefening

UTRECHT (ANP) - In en rond station Utrecht Centraal vindt donderdag een veiligheidsoefening plaats door tientallen medewerkers van hulpdiensten en andere instanties. Daardoor zullen volgens de NS enkele delen van het station beperkt toegankelijk zijn.

5 uur geleden
Twee weken geen treinen tussen Meppel en Assen

HOOGEVEEN (ANP) - De spoorlijn tussen Meppel en Assen ligt er twee weken uit vanwege werkzaamheden bij Hoogeveen. ProRail adviseert reizigers die bijvoorbeeld met de trein van Zwolle naar Groningen willen om via Leeuwarden te reizen. Tussen Meppel, Hoogeveen, Beilen en Assen worden bussen ingezet.

5 uur geleden
Rechtbank doet uitspraak in zaak over babymoord in Rotterdam

ARNHEM (ANP) - In de strafzaak tegen de 23-jarige Rotterdammer Ruud S., die wordt verdacht van de moord op zijn zes maanden oude dochtertje Emily, volgt donderdagmiddag een uitspraak van de rechter. Tegen S. is acht jaar cel geëist en tbs met dwangverpleging.

5 uur geleden
Gelderse delegatie pleit in Den Haag voor meer ov-investeringen

NIJMEGEN (ANP) - Een delegatie uit Gelderland met onder meer gedeputeerde Jan van der Meer reist donderdag per bus naar Den Haag om het Rijk te vragen om een investering in het openbaar vervoer. Bij de Tweede Kamer willen de afgevaardigden uit Gelderland een grote ov-chipkaart aanbieden aan staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) bij de Tweede Kamer. Die debatteert donderdag over het openbaar vervoer.

5 uur geleden