Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee Palestijnse vrouwen doodgeschoten op Westelijke Jordaanoever

Twee Palestijnse vrouwen doodgeschoten op Westelijke Jordaanoever

JERUZALEM (ANP/DPA) - Bij twee afzonderlijke incidenten zijn zondag twee Palestijnse vrouwen doodgeschoten, melden de verantwoordelijke partijen, het Israëlische leger en de politie in Hebron.

Het eerste incident was in de buurt van Bethlehem, waar een vrouw zich volgens het leger verdacht gedroeg. Ze bleef enkele soldaten naderen, ook toen deze haar zeiden te stoppen en waarschuwingsschoten losten. De soldaten openden vervolgens het vuur en raakten de vrouw, die later ongewapend bleek, in haar onderlichaam. Ze overleed op weg naar het ziekenhuis. Bethlehem is een Palestijnse stad op de Westelijke Jordaanoever, ten zuiden van Jeruzalem.

Het tweede incident was nabij de Ibahimi-moskee in Hebron, een heilige plaats voor zowel joden als moslims. Een vrouw stak een politieagent met een mes, waarop andere agenten haar doodschoten, aldus de politie. De gestoken agent raakte lichtgewond. Hebron is een Palestijnse stad in het zuiden van de Westelijke Jordaanoever.

Gespannen situatie

De situatie in Israël is gespannen nadat bij vier aanslagen veertien doden zijn gevallen in twee weken tijd. Zo schoot donderdag een Palestijn uit een vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever nog drie mensen dood in Tel Aviv.

Israël vreest nog meer gewelddaden tijdens de islamitische vastenmaand ramadan, die begin april is begonnen.

Meer uit Buitenland

VN kunnen IAEA-missie naar Zaporizja begeleiden

NEW YORK (ANP) - De Verenigde Naties hebben de logistieke en veiligheidscapaciteit om een missie van internationaal atoomagentschap IAEA naar de Oekraïense kerncentrale in Zaporizja te begeleiden, zegt een woordvoerder van de VN maandag. Zo'n missie zou uit Kiev moeten vertrekken.

2 uur geleden
Studie: extreme hitte treft in toekomst 107 miljoen Amerikanen

NEW YORK (ANP) - In de Verenigde Staten zullen in het jaar 2053 zo'n 107 miljoen Amerikanen te maken krijgen met minstens een dag van extreme hitte per jaar. Het gaat om een dag waarop de gevoelstemperatuur 52 graden Celsius is. In 2023 maken 8,1 miljoen Amerikanen dat minstens een dag per jaar mee, schrijven onderzoekers van de First Street Foundation in een nieuwe studie.

4 uur geleden
Trump beschuldigt FBI van diefstal paspoorten

PALM BEACH (ANP/DPA) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump zegt dat de FBI zijn paspoorten heeft "gestolen" bij de inval in zijn resort Mar-a-Lago in Florida. De recherchedienst doorzocht Trumps huis in een onderzoek naar geheime documenten uit het Witte Huis.

8 uur geleden
VN-chef en Russische minister bellen over centrale Zaporizja

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe en VN-chef António Guterres hebben maandag telefonisch gesproken over de veiligheid van de kerncentrale van Zaporizja, meldt het Russische ministerie van Defensie. Bij de bezette centrale in Zuid-Oekraïne zijn recent meermaals beschietingen geweest.

9 uur geleden
Buitenlanders in Donetsk aangeklaagd voor vechten met Oekraïne

DONETSK (ANP/RTR) - In een rechtbank van pro-Russische separatisten in Donetsk zijn vijf buitenlanders aangeklaagd omdat ze huurlingen zouden zijn. Ze werden gevangen toen ze meevochten met het leger van Oekraïne, melden Russische media. Drie van hen kunnen de doodstraf krijgen.

9 uur geleden
Poetin-criticus Navalni in isoleercel

MOSKOU (ANP/AFP) - Kremlin-criticus Alexej Navalni is in zijn Russische strafkolonie in een isoleercel gezet na zijn pogingen een ​​vakbond in de gevangenis op te richten. "Gegroet vanuit eenzame opsluiting", liet de oppositieleider weten op sociale media. De officiële reden voor zijn afzondering is volgens hem overtreding van de kledingregels omdat hij de bovenste knoop van zijn gevangenisjas had losgeknoopt.

12 uur geleden
Duitsland en Polen richten taskforce op om vissterfte in Oder

BERLIJN/WARSCHAU (ANP/DPA) - Duitsland en Polen richten een gezamenlijke taskforce op om de massale vissterfte in de rivier Oder, die door beide landen stroomt, aan te pakken. Waardoor de vissen zijn gestorven, is nog onduidelijk.

13 uur geleden