Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee Oekraïeners doodgestoken in Duitsland, een Rus aangehouden

Twee Oekraïeners doodgestoken in Duitsland, een Rus aangehouden

MURNAU AM STAFFELSEE (ANP/DPA) - Twee mannen uit Oekraïne zijn zaterdag neergestoken op het terrein van een winkelcentrum in Murnau am Staffelsee, in de Duitse deelstaat Beieren. Beide slachtoffers zijn omgekomen. De politie heeft een 57-jarige Rus als verdachte aangehouden.

De slachtoffers, een 23-jarige en 36-jarige man uit Oekraïne, werden rond 17.15 uur aangevallen voor een kruidenierswinkel in het Duitse plaatsje met ongeveer 12.000 inwoners. De oudste van de twee stierf ter plekke aan zijn verwondingen, de andere man korte tijd later in het ziekenhuis. De dader vluchtte, maar werd na een klopjacht in zijn woning aangehouden.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het steekincident. Of de drie mannen elkaar kenden, is onduidelijk. "We staan nog helemaal aan het begin van het onderzoek", laat een politiewoordvoerder weten.

Rusland viel ruim twee jaar geleden Oekraïne binnen. Of de steekpartij daar iets mee heeft te maken, is nog onbekend.

Meer uit Buitenland

Meer dan 300 doden na plotse overstromingen in Afghanistan

KABUL (ANP/RTR/DPA) - In het noorden van Afghanistan zijn zeker 315 mensen om het leven gekomen en raakten 1600 anderen gewond door plotselinge overstromingen na hevige regenval op vrijdag. Dat meldt het ministerie van Vluchtelingen van de Talibanregering. Het ministerie en de Verenigde Naties vrezen dat het dodental nog verder zal oplopen.

15 minuten geleden
Meer evacuaties in Charkiv om Russisch offensief

CHARKIV (ANP/AFP) - Meer dan 4000 mensen zijn geëvacueerd uit de Oost-Oekraïense regio Charkiv, meldt de regionale gouverneur Oleh Synjehoebov. Oekraïne verklaarde eerder dat Rusland daar vrijdag een nieuw grondoffensief was begonnen.

1 uur geleden
UNRWA bevestigt vertrek 300.000 burgers uit Rafah

RAFAH (ANP) - De UNRWA schat dat afgelopen week ongeveer 300.000 burgers Rafah hebben verlaten. Daarmee bevestigt de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen het eerder gecommuniceerde cijfer van het Israëlische leger.

3 uur geleden
Songfestivalwinnaar wil niets zeggen over Joost Klein

MALMÖ (ANP) - De Zwitserse songfestivalwinnaar Nemo wil niet reageren op het voorval met Joost Klein. De artiest weet daar naar eigen zeggen te weinig vanaf, zei hen tijdens de persconferentie na de finale van het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö.

5 uur geleden
VS proberen Israël van grote aanval op Rafah af te houden

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten proberen met gevoelige informatie over Hamas Israël ervan te weerhouden om een grote aanval op Rafah in het zuiden van de Gazastrook uit te voeren. Dat schrijft The Washington Post op basis van vier anonieme bronnen.

5 uur geleden
Nemo's woonplaats in Zwitserland viert overwinning songfestival

BIEL (ANP) - Fans van de Zwitserse zanger Nemo gingen in zijn woonplaats Biel in het noordwesten van Zwitserland de straat op om zijn overwinning van het songfestival te vieren.

8 uur geleden
Hevig fluitconcert voor songfestivalbaas Martin Österdahl

MALMÖ (ANP) - Martin Österdahl, executive supervisor van het Eurovisie Songfestival, is zaterdag tijdens de finale getrakteerd op een enorm fluitconcert van het aanwezige publiek. Ook was er veel boegeroep te horen.

10 uur geleden