Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee nieuwe aanhoudingen Coolsingelrellen, totaal op 65

Twee nieuwe aanhoudingen Coolsingelrellen, totaal op 65

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft woensdag twee nieuwe aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de zeer gewelddadige rellen op de Coolsingel in Rotterdam van 19 november. Het gaat om twee mannen van 18 en 38 jaar uit Rotterdam. De jongste arrestant wordt verdacht van het gooien van een voorwerp naar een bus van de Mobiele Eenheid. De 38-jarige zou meegeholpen hebben een politievoertuig in brand te steken.

Dinsdag besloot de rechter dat twee andere verdachten nog tot eind januari blijven vastzitten. Zij worden verdacht van het gooien van voorwerpen naar en vernielen van politievoertuigen.

In totaal zijn er nu 65 mensen aangehouden in verband met de rellen op de Coolsingel, die uitbraken na een manifestatie tegen het coronabeleid van het kabinet. Politieagenten waren het doelwit, een aantal raakte ook gewond. Ook werden onder meer politiewagens, scooters en winkels beschadigd of vernield. Vijf mensen raakten gewond door kogels. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat woensdag weten dat het onderzoek van Rijksrecherche naar of die kogels van agenten kwamen, nog steeds loopt. "Daar valt op dit moment nog niet meer over te delen."

Woensdagavond wordt in het RTL5-programma 112Vandaag aandacht besteed aan de rellen en worden beelden van verdachten getoond.

Meer uit Binnenland

OM eist 6 jaar cel voor twee explosies met vuurwerkbom Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Tegen een 22-jarige Amsterdammer is donderdag zes jaar cel geëist voor het veroorzaken van twee explosies in de nacht van 28 december. De explosies waren in Amsterdam-Zuidoost en in Amsterdam-Noord. De man stond ook terecht voor het bezit van een geladen vuurwapen en het witwassen van bijna 100.000 euro.

30 minuten geleden
Kamer niet te spreken over treinstoring en onderbreking Eurostar

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer is kritisch op de aanpak van de treinstoring in Amsterdam afgelopen zondag. Ook zijn de Kamerleden niet te spreken over de maandenlange onderbreking van de treinverbinding tussen Amsterdam en Londen, de Eurostar. Dat lieten zij donderdag aan staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) weten tijdens een debat over het spoor. De staatssecretaris vindt beide incidenten "geen goede reclame voor het spoor".

32 minuten geleden
Winkeliersorganisatie: houd deuren dicht tijdens warme dagen

ZEIST (ANP) - Winkeliersorganisatie INretail roept ondernemers op de deuren gesloten te houden tijdens warme dagen. Volgens de vereniging doen steeds meer winkels dit al, maar is een herhaalde oproep gepast vanwege het zomerse weer dat op komst is.

45 minuten geleden
Kaag overweegt schuiven ontwikkelingsgeld om asielconstructie

DEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Financiën) zal tijdens de onderhandelingen over de begroting van volgend jaar "welwillend kijken" naar de mogelijkheid om geld naar voren te halen voor ontwikkelingssamenwerking. Dat budget wordt dit jaar flink geraakt: het wordt gebruikt om de kosten van het eerste jaar van de opvang van asielzoekers te betalen, en in deze tijd komen "uitzonderlijk" veel asielzoekers naar Nederland.

1 uur geleden
Kabinet: sturen reddingsboten naar Oekraïne serieuze optie

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil Oekraïne hulp bieden na de verwoesting van de Kachovka-dam nabij Cherson. Het sturen van reddingsboten is een "serieuze optie", laat een woordvoerder van minister Liesje Schreinemacher (Ontwikkelingssamenwerking) weten.

1 uur geleden
Twee medewerkers Schiphol opgepakt voor smokkel coke Zuid-Amerika

SCHIPHOL (ANP) - Twee mannen die werkzaam zijn bij een bedrijf op Schiphol zijn vorige week opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de invoer van cocaïne uit Zuid-Amerika, meldt de marechaussee donderdag. Kort na de aanhouding zijn er pakketten cocaïne gevonden in een kluisje op de luchthaven.

1 uur geleden
Artsen richten netwerk op om zorg voor vulva's te verbeteren

ROTTERDAM (ANP) - De zorg voor het vrouwelijke geslachtsorgaan moet beter, vindt dermatoloog Colette van Hees van het Erasmus MC. Daarvoor is het Vulva Zorgnetwerk opgericht. Zo is het de bedoeling dat vrouwen beter, sneller en met meer empathie worden behandeld.

1 uur geleden