Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee Nederlandse tennissters door in kwalificaties Wimbledon

ROEHAMPTON (ANP) - De Nederlandse tennissters Lesley Pattinama-Kerkhove en Arianne Hartono hebben de tweede ronde bereikt van de kwalificaties voor Wimbledon. Suzan Lamens en Indy de Vroome bleven steken in de eerste ronde voor het grandslamtoernooi op het gras in Londen.

De 30-jarige Pattinama-Kerkhove won op het kwalificatiecomplex in Roehampton in twee sets van Lea Boskovic uit Kroatië: 6-3 6-2. Hartono versloeg de Française Carole Monnet met 7-5 6-3. De 26-jarige Hartono debuteerde begin dit jaar als qualifier op de Australian Open op een grand slam. In de kwalificaties voor Roland Garros werd ze in de eerste ronde uitgeschakeld.

Het is nog niet bekend tegen wie Hartono het opneemt in de tweede kwalificatieronde voor Wimbledon. Pattinama-Kerkhove treft daarin de Spaanse Andrea Lázaro García. Om het hoofdtoernooi van Wimbledon te bereiken, zijn drie overwinningen nodig.

De 22-jarige Lamens verloor in twee sets van Darja Snigoer uit Oekraïne: 7-5 6-1. De Vroome (26) moest in twee sets buigen voor de Australische Maddison Inglis: 7-6 (8) 6-1.

In de kwalificaties bij de mannen werden de Nederlandse deelnemers Jesper de Jong, Gijs Brouwer en Jelle Sels maandag allemaal uitgeschakeld. Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor zijn op basis van hun posities op de wereldranglijst automatisch toegelaten tot Wimbledon, Tim van Rijthoven kreeg na zijn stunt op het Libéma Open in Rosmalen een wildcard.

Meer uit Sport

Podiumplek motorcoureur Veijer in GP van Frankrijk in Moto3

LE MANS (ANP) - Motorcoureur Collin Veijer is zondag als derde geëindigd in de Moto3-race bij de Grote Prijs van Frankrijk. De 19-jarige Staphorster was gestart vanaf de vijfde positie en reed vrijwel de hele wedstrijd op een podiumplek. De zege ging naar de Colombiaan David Alonso. Hij hield na een felle strijd in de slotronden de Spanjaard Daniel Holgado en Veijer achter zich.

1 uur geleden
Atlete Hassan opent baanseizoen met winst op 5000 meter in LA

LOS ANGELES (ANP) - Sifan Hassan heeft haar eerste baanwedstrijd van dit jaar met succes afgewerkt. De Nederlandse atlete won bij een atletiekmeeting in Los Angeles de 5000 meter. De tweevoudig olympisch kampioene maakte er een lange solo van en finishte in 14.58,83. Dat was wel ruim boven haar Europees record van 14.13,42. De Australische Natalie Rule eindigde in 15.07,00 als tweede.

5 uur geleden
Van de Zandschulp strandt in tweede ronde masterstoernooi Rome

ROME (ANP) - Botic van de Zandschulp is in de tweede ronde van het masterstoernooi van Rome uitgeschakeld. De 28-jarige tennisser verloor ondanks een ruime voorsprong in de tweede set van de als achttiende geplaatste Félix Auger-Aliassime uit Canada: 6-1 7-6 (6).

15 uur geleden
Tennisser Van Rijthoven stelt rentree weer uit

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven heeft zijn wedstrijdrentree opnieuw uitgesteld. De voormalig winnaar van het grastoernooi van Rosmalen heeft nog iets meer tijd nodig voor het herstel van zijn elleboog, meldt hij op Instagram.

17 uur geleden
Nadal hard onderuit in tweede ronde tennistoernooi Rome

ROME (ANP/AFP) - Rafael Nadal is in de tweede ronde van het masterstoernooi van Rome uitgeschakeld. De 37-jarige Spanjaard, tienvoudig winnaar van het toernooi, verloor in twee sets van de Pool Hubert Hurkacz: 1-6 3-6.

18 uur geleden
Pogacar steviger in het roze na opnieuw ritwinst in Giro d'Italia

PRATI DI TIVO (ANP) - Wielrenner Tadej Pogacar heeft de achtste etappe van de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De Sloveense klassementsleider van UAE Team Emirates won na een bergrit over 152 kilometer de spint van een favorietengroepje in het skioord Prati di Tivo.

20 uur geleden

ROME (ANP) - Rafael Nadal is in de tweede ronde van het masterstoernooi van Rome uitgeschakeld. De 37-jarige Spanjaard, tienvoudig winnaar van het toernooi, verloor in twee sets van de Pool Hubert Hurkacz: 1-6 3-6.