Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee mensen overleden aan coronavirus

Twee mensen overleden aan coronavirus

BILTHOVEN (ANP) - Nog twee mensen zijn overleden door het coronavirus. Het dodental komt daarmee op 6107. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de beide sterfgevallen in de afgelopen 24 uur doorgekregen.

Een van de twee stierf op zondag. De andere patiënt overleed al begin april, maar dit is nu pas gemeld. Op zondag was het dodental gelijk gebleven. Het was de tweede keer in maanden dat het RIVM geen nieuwe doden te melden had.

Drie mensen zijn in een ziekenhuis opgenomen. Bij een van hen gebeurde dat afgelopen zaterdag. De andere twee kwamen begin april al in een ziekenhuis te liggen, maar dit is nu pas verwerkt. Het totaal aantal ziekenhuisopnames sinds het begin van de uitbraak bedraagt nu 11.874. Op 8 juni, precies drie weken geleden, werden voor het laatst meer dan vijf mensen op een dag opgenomen in een ziekenhuis.

78 nieuwe besmettingsgevallen

Bij 78 mensen is het coronavirus vastgesteld. Dat totaal is nu opgelopen tot 50.223. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk hoger, omdat niet iedereen is getest op het virus. Daarmee ligt het werkelijke dodental waarschijnlijk ook hoger.

Sinds 1 juni kan elke Nederlander met klachten zich laten testen op het coronavirus. In de eerste week dat dit kon, deden bijna 59.000 mensen dit. In de twee weken erna lag het aantal tests boven de 60.000. De animo is gedaald, want vorige week, in de vierde week van uitgebreid testen, zijn ruim 52.000 coronatests uitgevoerd. De tests brengen ook steeds minder coronagevallen aan het licht. In de eerste week was 2,1 procent van de tests positief, vorige week had 0,7 procent van alle geteste mensen het coronavirus onder de leden.

Meer uit Gezond

Fivoor heeft moeite plek te vinden voor psychiatrische klinieken

DEN DOLDER (ANP) - Zorginstelling Fivoor heeft grote moeite om een nieuwe plek te vinden voor haar psychiatrische klinieken in het Utrechtse dorp Den Dolder. Bij een ervan werd Michael P. behandeld, die in 2017 in de omgeving de 25-jarige Anne Faber om het leven bracht.

1 dag geleden
Inspectie eist verbeteringen bij bevolkingsonderzoek borstkanker

UTRECHT (ANP) - De kwaliteit van het bevolkingsonderzoek naar borstkanker staat onder druk. Daarvoor waarschuwt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De medewerkers die het onderzoek uitvoeren, hebben te maken met hoge werkdruk en er is veel ziekteverzuim. "Medewerkers werken niet in een cultuur om veilig met elkaar te kunnen leren en reflecteren op wat er beter kan", constateert de inspectie ook.

1 dag geleden
Zorginstituut wil obesitasmedicijn Wegovy niet in basispakket

DEN HAAG (ANP) - Een nieuw geneesmiddel tegen overgewicht en obesitas, Wegovy, moet volgens Zorginstituut Nederland niet worden opgenomen in het basispakket. Het instituut heeft daarover een advies uitgebracht aan minister Fleur Agema (Volksgezondheid). Hoewel het obesitasmedicijn volgens het Zorginstituut bewezen effectief is, zijn er nog grote onduidelijkheden over de gezondheidseffecten voor patiënten.

1 dag geleden
Overlevingskansen kankerpatiënten weer gestegen

UTRECHT (ANP) - De kansen om kanker (langer) te overleven zijn de afgelopen twintig jaar "bemoedigend" gestegen, meldt Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) op basis van nieuwe cijfers van de Nederlandse Kankerregistratie (NKR).

2 dagen geleden
Twentse ziekenhuizen werken nauwer samen, fusie is mogelijk

ENSCHEDE (ANP) - De ziekenhuizen in de Twentse steden gaan nauwer samenwerken. Mogelijk leidt dat uiteindelijk tot een fusie van Medisch Spectrum Twente (Enschede) en Ziekenhuisgroep Twente (Hengelo en Almelo).

5 dagen geleden
Pfizer begint weer met proef nieuwe afslankpil

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse farmaconcern Pfizer begint later dit jaar met proeven voor een eens per dag te nemen versie van zijn afslankpil danuglipron. Eind vorig jaar staakte het bedrijf de ontwikkeling van een tweemaal daags te nemen versie van deze experimentele afslankpil. Zwaarlijvige patiënten die het medicijn in een klinische studie gebruikten verloren wel gewicht, maar hadden veel last van bijwerkingen.

6 dagen geleden
Zorginstituut wil medicijn tegen baarmoederkanker in basispakket

UTRECHT (ANP) - Een nieuw medicijn tegen baarmoederkanker verdient het volgens Zorginstituut Nederland om te worden opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Het instituut heeft daar een positief advies over uitgebracht aan minister Fleur Agema (Volksgezondheid).

6 dagen geleden