Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee mannen verdacht van handel in privégegevens

Twee mannen verdacht van handel in privégegevens

DEN HAAG (ANP) - Twee mannen uit Noord-Holland worden ervan verdacht dat ze privégegevens van veel mensen hebben verzameld en verkocht. De kopers konden de informatie gebruiken om nietsvermoedende mensen op te lichten.

De verdachten zijn een 23-jarige man uit Weesp en een 19-jarige man uit Hilversum. De oudste van de twee werd dinsdag opgepakt, de jongste woensdag. Ze zitten nog vast.

In de computersystemen van de twee zijn tot nu toe honderdduizenden privégegevens gevonden, maar dit aantal kan nog oplopen omdat het onderzoek nog loopt. Tegelijk kunnen gegevens er dubbel in staan, dus het wil niet automatisch zeggen dat er ook gegevens van honderdduizenden mensen in staan, aldus de politie. Het onderzoek moet ook duidelijk maken hoe de twee aan al die gegevens kwamen, en hoeveel geld ze met hun handel hebben verdiend.

Voor criminelen zijn privégegevens van mensen goud waard. Ze kunnen bijvoorbeeld potentiële slachtoffers bellen en zich onder meer voordoen als bankmedewerker. Wanneer ze iemands naam, geboortedatum, rekeningnummer en burgerservicenummer noemen, kunnen ze het vertrouwen winnen.

Meer uit Binnenland

25,5 jaar cel voor man achter 'vergismoord' Latumahina

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank Amsterdam heeft de 43-jarige Noureddine H. veroordeeld tot 25,5 jaar cel voor de schietpartij die de Amsterdamse dj Djordy Latumahina op 8 oktober 2016 fataal werd en waarbij zijn vriendin blijvend letsel opliep. Volgens de rechtbank was H. de organisator van de schietpartij in Amsterdam-West.

24 minuten geleden
20 verdachten jaar na rellen FC Twente - Hammarby IF voor rechter

ALMELO (ANP) - Het Openbaar Ministerie vervolgt twintig verdachten van de rellen na de wedstrijd van FC Twente tegen de Zweedse voetbalclub Hammarby IF. Ze staan op 8 en 9 juli terecht in de rechtbank in Almelo, kondigde het OM maandag aan.

2 uur geleden
Advocaat kroongetuige Marengo legt opnieuw verdediging neer

SCHIPHOL (ANP) - Advocaat Peter Schouten heeft kort na zijn aantreden opnieuw de verdediging van Marengo-kroongetuige Nabil B. neergelegd. Dat zei hij maandag tijdens een zitting van het hoger beroep van het liquidatieproces in de beveiligde rechtbank op Schiphol. Volgens de advocaat dwarsboomt het Openbaar Ministerie hem. "Ik kan mijn cliënt niet bieden waar hij recht op heeft."

3 uur geleden
Slachtoffer schietpartij Eindhoven overleden

EINDHOVEN (ANP) - De man die zondagavond zwaargewond raakte door een schietpartij op de Rode Kruislaan in Eindhoven, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie maandag. Twee verdachten zitten vast. De politie sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.

5 uur geleden
Man (20) die werd overvaren in Kudelstaart overleden

KUDELSTAART (ANP) - De 20-jarige man uit De Lier die zondag werd overvaren op de Westeinderplassen aan de Kudelstaartseweg in Kudelstaart, is overleden aan zijn verwondingen. Dat meldt de politie maandagochtend. Zondag hield de politie de bestuurder van de boot aan, een 21-jarige man uit Aalsmeer. Hij zit maandagochtend nog vast.

6 uur geleden
Datalek legt e-mailadressen 60.000 mensen met studieschuld bloot

GRONINGEN (ANP) - Een ethische hacker kon korte tijd de e-mailadressen van 60.000 mensen met een studieschuld inzien door een datalek bij softwarebedrijf Survalyzer, dat voor de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een enquête uitvoerde. Dit bevestigt DUO na berichtgeving van BNR.

6 uur geleden
Varkens krijgen nog steeds herhaaldelijk stroomstoten

AMSTERDAM (ANP) - Varkens krijgen tijdens transporten nog steeds herhaaldelijk stroomstoten toegediend. Dit gebeurt ook op gevoelige plekken zoals het hoofd, de nek, de rug en de flanken. Dit stelt Varkens in Nood. De dierenrechtenorganisatie heeft in mei dit jaar opnames gemaakt bij meerdere transporteurs. De organisatie doet aangifte van dierenmishandeling.

6 uur geleden