Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee jonge wolfjes gezien op de Midden-Veluwe

Twee jonge wolfjes gezien op de Midden-Veluwe

ARNHEM (ANP) - Op de Midden-Veluwe zijn twee wolvenwelpen gezien. De waarneming is doorgegeven aan het Wolvenmeldpunt, aldus BIJ12, de organisatie die voor de provincies wolvenzaken bijhoudt. Het is nog niet bekend welk wolvenpaar voor een nest heeft gezorgd, maar BIJ12 denkt dat er op de Midden-Veluwe een tweede wolvenroedel is.

Het wolvenpaar op de Noord-Veluwe krijgt al enkele jaren jongen. Daar is een roedel ontstaan, waarvan niet bekend is hoe groot die is. Wolvenkenners denken dat er rond de tien wolven op de Noord-Veluwe rondlopen. Het wolvenpaar daar heeft dit voorjaar weer jongen gekregen. Als wolvenwelpen groter worden verlaten zij het ouderlijk nest op zoek naar een eigen territorium. Er zijn al her en der sporen van jongen van de Noord-Veluwe gevonden.

Op de Midden-Veluwe leefde al enkele jaren een wolvin in haar eentje. Vorig jaar bleek uit beelden dat ze een partner had gevonden.

De Zoogdiervereniging en terreinbeheerders roepen recreanten op om niet op zoek te gaan naar de jonge wolven en de regels in het bosgebied te respecteren. Wolvenwelpen zijn erg gevoelig voor verstoring. Bovendien kan de aanwezigheid van mensen ervoor zorgen dat de ouders hun jongen niet meer durven te verzorgen.

Meer uit Binnenland

Vier mannen omgekomen door eenzijdig ongeval in Friese Jirnsum

JIRNSUM (ANP) - Vier mannen zijn zaterdagavond om het leven gekomen door een eenzijdig ongeval in het Friese Jirnsum. Het ongeluk gebeurde aan de Rijksweg, meldt de politie.

48 minuten geleden
Nieuwe Waterweg opnieuw open voor scheepvaart

ROTTERDAM (ANP) - De Nieuwe Waterweg in de Rotterdamse haven is opnieuw opengesteld voor de scheepvaart nadat geplande werkzaamheden waren uitgelopen, meldt Rijkswaterstaat.

5 uur geleden
Tata Steel veroordeelt uitspraken personeel over klimaatactivisten

IJMUIDEN (ANP) - De directie en de centrale ondernemingsraad van Tata Steel zeggen "met afschuw" kennis te hebben genomen van uitspraken die medewerkers hebben gedaan in WhatsApp- en Facebookgroepen over een demonstratie die maandag wordt gehouden door klimaatactivisten bij de fabriek in IJmuiden.

12 uur geleden
Man verdacht van schieten op Apache-helikopter weer vrij

APELDOORN (ANP) - De 52-jarige man uit Uddel die donderdag was aangehouden omdat hij met een vuurwapen op een Apache-gevechtshelikopter zou hebben geschoten is weer vrij. De Koninklijke Marechaussee meldt dat de man wel verdachte blijft van het in gevaar brengen van een luchtvaartuig en van bedreiging. Het onderzoek wordt voortgezet.

12 uur geleden
Politie onderzoekt doodsoorzaak baby in Breda

BREDA (ANP) - De politie doet onderzoek naar het overlijden van een baby van zeven weken in Breda. Het jongetje overleed vrijdag in een ziekenhuis in Rotterdam. Volgens de politie zouden omstandigheden vragen om een uitgebreid rechercheonderzoek.

18 uur geleden
Explosie bij woning in Vlaardingen

VLAARDINGEN (ANP) - Bij een huis in Vlaardingen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosie geweest. Daarbij raakte niemand gewond. Wel is er schade aan de voordeur en de ramen van de woning.

20 uur geleden
Natuur & Milieu: stikstofpauze is problemen uitstellen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinetsbesluit om wat betreft de stikstofaanpak te wachten tot provinciebesturen zijn gevormd is slechts uitstel van een probleem, waardoor iedereen langer in onzekerheid blijft. Dat zegt Marjolein Demmers, directeur van milieuorganisatie Natuur & Milieu. "Het is weer een aanslag op de natuur, en het helpt de boeren en ons land ook niet verder."

23 uur geleden