Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee jonge wolfjes gezien op de Midden-Veluwe

Twee jonge wolfjes gezien op de Midden-Veluwe

ARNHEM (ANP) - Op de Midden-Veluwe zijn twee wolvenwelpen gezien. De waarneming is doorgegeven aan het Wolvenmeldpunt, aldus BIJ12, de organisatie die voor de provincies wolvenzaken bijhoudt. Het is nog niet bekend welk wolvenpaar voor een nest heeft gezorgd, maar BIJ12 denkt dat er op de Midden-Veluwe een tweede wolvenroedel is.

Het wolvenpaar op de Noord-Veluwe krijgt al enkele jaren jongen. Daar is een roedel ontstaan, waarvan niet bekend is hoe groot die is. Wolvenkenners denken dat er rond de tien wolven op de Noord-Veluwe rondlopen. Het wolvenpaar daar heeft dit voorjaar weer jongen gekregen. Als wolvenwelpen groter worden verlaten zij het ouderlijk nest op zoek naar een eigen territorium. Er zijn al her en der sporen van jongen van de Noord-Veluwe gevonden.

Op de Midden-Veluwe leefde al enkele jaren een wolvin in haar eentje. Vorig jaar bleek uit beelden dat ze een partner had gevonden.

De Zoogdiervereniging en terreinbeheerders roepen recreanten op om niet op zoek te gaan naar de jonge wolven en de regels in het bosgebied te respecteren. Wolvenwelpen zijn erg gevoelig voor verstoring. Bovendien kan de aanwezigheid van mensen ervoor zorgen dat de ouders hun jongen niet meer durven te verzorgen.

Meer uit Binnenland

Oranjelegioen in fanzone Hamburg even stil bij Pools doelpunt

HAMBURG (ANP) - De supporters van het Nederlands elftal in de fanzone in Hamburg vielen even stil toen Polen in de 17e minuut op 1-0 voorsprong kwam door een kopbal van Adam Buksa. Aanwezige Poolse fans juichten en er werden rode fakkels afgestoken.

1 uur geleden
Politie: man met bijl Hamburg had het niet voorzien op Oranjefans

HAMBURG (ANP) - De man die zondagmiddag in Hamburg dreigde met een bijl en een molotovcocktail had het niet voorzien op Oranjefans. Dit zegt een woordvoerster van de politie in Hamburg tegen het ANP. "We gaan ervan uit dat het niks met voetbal te maken heeft", aldus de woordvoerster. De man is neergeschoten door de politie in de rosse buurt in de Duitse stad.

3 uur geleden
Politie overmeestert man met bijl in Hamburg bij fanmars Oranje

HAMBURG (ANP) - In Hamburg heeft de politie een man overmeesterd die agenten met een bijl zou hebben bedreigd. De man had ook een molotovcocktail bij zich. De agenten hebben de aanvaller neergeschoten, schrijft de Duitse politie op X. De aanvaller raakte gewond en krijgt medische zorg.

3 uur geleden
Voor het eerst gewonde behandeld op Karel Doorman in Rode Zee

DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse marineschip Karel Doorman heeft tijdens de missie in de Rode Zee voor het eerst een gewonde aan boord behandeld, meldt het ministerie van Defensie. Het gaat om een opvarende van een koopvaardijschip dat in de Golf van Aden door twee raketten werd geraakt.

4 uur geleden
Drukte met fans bij trams naar Volksparkstadion

HAMBURG (ANP) - Duizenden supporters zijn op weg naar het Volksparkstadion in Hamburg waar het Nederlands elftal om 15.00 uur aftrapt voor de eerste groepswedstrijd tegen Polen. Het overgrote deel reist met de tram, omdat het stadion op enkele kilometers van het fanplein ligt. Daar eindigde rond 11.30 uur de fanmars. Supporters zonder kaartje kunnen op het plein de wedstrijd volgen op een groot scherm.

4 uur geleden
Duizenden Oranjefans lopen mars door Hamburg

HAMBURG (ANP) - Duizenden Oranjefans hebben zondagochtend een mars gelopen door Hamburg, voorafgaand aan de eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal. Oranje trapt om 15.00 uur af tegen Polen. Volgens de organisatie hebben 40.000 mensen meegelopen met de mars.

5 uur geleden
Recordaantal lopers Nacht van de Vluchteling ondanks gure wind

AMSTERDAM (ANP) - Hartverwarmend, zo noemt directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling de afgelopen Nacht van de Vluchteling zondagochtend. Een recordaantal van zo'n 7000 lopers heeft ruim 1,6 miljoen euro opgehaald. Zij hebben "dwars door de nacht en de gure wind heen, letterlijk en figuurlijk, aandacht gevraagd voor vluchtelingen en geld bij elkaar gebracht", aldus Ceelen.

6 uur geleden