Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee Franse militairen gedood in Mali

Twee Franse militairen gedood in Mali

BAMAKO (ANP) - In Mali zijn zaterdag twee Franse militairen omgekomen toen hun gepantserde voertuig werd vernield door een geïmproviseerde bom. Een derde militair raakte door de explosie gewond, meldt het Élysée in Parijs in een verklaring. Het voorval had plaats in de noordoostelijke regio Kidal.

Frankrijk strijdt in het onrustige Mali, waar vorige maand nog een coup heeft plaatsgevonden, al jaren tegen gewelddadige moslimextremisten. Die operatie Barkhane moet helpen de door jihadistisch geweld geteisterde regio te stabiliseren.

Vlak na de staatsgreep liet Frankrijk weten door te gaan met de missie. Ook de Malinese militairen die de regering omver hebben geworpen, zeiden dat de Franse operatie niet stil hoeft te worden gelegd. De onvrede over het bewind van de afgezette president Ibrahim Boubacar Keïta kwam onder andere door het aanhoudende geweld in het Afrikaanse land.

Meer uit Financieel

OESO: Nederlandse economie groeit 0,9 procent in 2023

PARIJS (ANP) - De Nederlandse economie groeit dit jaar naar verwachting met 0,9 procent. Dat voorspelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Voor volgend jaar wordt op een groei met 1,4 procent gerekend door de denktank uit Parijs.

24 minuten geleden
Ook spaarders bij SNS krijgen 1 procent rente

UTRECHT (ANP) - In navolging van de grootbanken verhoogt ook de Volksbank de spaarrente. Spaarders bij SNS en RegioBank kunnen daardoor vanaf 15 juni 1 procent rente verwachten. Bij ASN Bank gaat het hoogste rentetarief naar 0,95 procent. In alle gevallen krijgen consumenten die hoogste rente alleen over de eerste 100.000 euro. Daarboven ligt de rente een half procentpunt lager.

44 minuten geleden
EU-akkoord strengere regels online financiële dienstverlening

BRUSSEL (ANP) - De EU-lidstaten en het Europees Parlement zijn het eens geworden over nieuwe wetgeving die consumenten beter beschermt bij het online of per telefoon afsluiten van financiële contracten, zoals een verzekering of lening. De strengere regels voor banken, verzekeraars, pensioenfondsen en andere financiële dienstverleners moeten consumenten beschermen tegen bijvoorbeeld overhaaste aankopen en onvolledige informatie.

56 minuten geleden
Hoge energiekosten stuwen vraag elektrische apparaten met A-label

ZOETERMEER (ANP) - Consumenten hebben vorig jaar meer geïnvesteerd in de verduurzaming van huishoudelijke apparaten door de stijgende energiekosten. Zo was er afgelopen jaar meer vraag naar A-label elektrische huishoudelijke apparaten en werd er flink geïnvesteerd in inbouwkookplaten, meldt brancheorganisatie APPLiA Nederland op basis van de cijfers over 2022.

59 minuten geleden
Concern achter Guinness en Baileys bezorgd over watertekorten

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Britse drankenconcern Diageo, producent van merken als Johnnie Walker, Smirnoff, Guinness en Baileys, is bezorgd dat klimaatverandering tot watertekorten kan leiden, waardoor de eigen productie gehinderd wordt.

1 uur geleden
Chipbedrijf Besi onderaan in licht lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging woensdag licht omlaag onder aanvoering van Besi. Beleggers waren niet onder de indruk van de presentatie die het chipbedrijf woensdag hield tijdens zijn investeerdersdag en stuurden het aandeel 6 procent omlaag.

2 uur geleden
Zara-moeder voert winst op door grotere winkels en hogere prijzen

A CORUÑA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het moederbedrijf van kledingketen Zara heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar de winst opgevoerd. Inditex, dat ook achter merken als Bershka, Massimo Dutti en Stradivarius zit, verhoogde de prijzen voor zijn kleding. Maar het Spaanse modeconcern bespaarde ook op de kosten door zich op minder, maar grotere winkels te concentreren. Daardoor gingen de kosten per verkocht kledingstuk omlaag.

2 uur geleden