Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee explosies in Rotterdam, twee verdachten opgepakt

Twee explosies in Rotterdam, twee verdachten opgepakt

ROTTERDAM (ANP) - Bij twee woningen in Rotterdam zijn in de nacht van donderdag op vrijdag ontploffingen geweest. Rond 03.30 uur ging er een explosief af bij een huis aan de Rembrandtstraat in Noord. Ongeveer een uur later was er een explosie bij een portiek in de Boezemstraat in Crooswijk. Beide panden liepen schade op, niemand raakte gewond.

De politie kon kort na het incident aan de Rembrandtstraat twee verdachten aanhouden op de Noordsingel. Het gaat om een 23-jarige man uit Spijkenisse en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij hadden een tas bij zich met daarin brandbare stoffen.

Het onderzoek naar beide incidenten gaat verder. Er zijn nog geen verdachten voor de explosie op de Boezemstraat aangehouden.

Verdacht gedrag

In het zo’n 25 kilometer verderop gelegen Dordrecht hield de politie vrijdagochtend vroeg een 18-jarige man aan die verdacht gedrag zou hebben vertoond. Hij had een tas bij zich met daarin flessen met vermoedelijk brandbare vloeistof. De man werd aangehouden in de buurt van de Bagijnhof in het centrum. De omgeving is afgezet en het Team Explosieven Verkenning doet onderzoek, aldus de politie.

Woensdag werd op diezelfde plaats al een 17-jarige Rotterdammer aangehouden die in bezit bleek te zijn van een vuurwerkbom. "Door de alerte getuige is mogelijk een aanslag voorkomen", aldus de politie. De getuige zag dat hij zich verdacht gedroeg en belde daarop de politie. "We houden er rekening mee, maar hebben nog niet vastgesteld of de twee aanhoudingen met elkaar te maken hebben", zegt een woordvoerder.

In februari en maart van dit jaar was een coffeeshop aan het Dordtse Bagijnhof twee keer doelwit. In februari werd het pand bestookt met een brandbom, een maand later werden kogels afgevuurd op het pand. Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht besloot de coffeeshop tijdelijk te sluiten. Onduidelijk is nog of de coffeeshop ook het doelwit was van de twee die deze week werden aangehouden.

Meer uit Binnenland

Eerste landen plaatsen zich voor finale Eurovisie Songfestival

MALMÖ (ANP) - Kroatië, Oekraïne en Ierland zijn zoals verwacht de eerste finalisten van het Eurovisie Songfestival. Ook Servië, Portugal, Slovenië, Litouwen, Finland, Cyprus en Luxemburg kregen dinsdag tijdens de eerste halve finale genoeg stemmen van het publiek.

2 uur geleden
Politie treedt nog niet op tegen de bezetting van UvA-terrein

AMSTERDAM (ANP) - De politie zal vooralsnog niet optreden tegen de bezetting van het terrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA) door demonstranten. Dat heeft de driehoek besloten (politie, OM en stadsbestuur).

2 uur geleden
Demonstranten op bezet terrein UvA houden zich stil

AMSTERDAM (ANP) - De demonstranten op het bezette terrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA) proberen geen geluidsoverlast te veroorzaken. Mensen proberen elkaar stil te houden zodat de politie niet hoeft op te treden tegen geluidsoverlast.

4 uur geleden
Rutte raakt enige rivaal niet kwijt in race om NAVO-topbaan

WASHINGTON (ANP/RTR) - Mark Rutte raakt zijn enige rivaal in de race om het NAVO-leiderschap niet kwijt. De Roemeense president Klaus Iohannis benadrukte dat hij zich niet terugtrekt, hoewel vrijwel alle NAVO-lidstaten zich inmiddels achter de demissionaire premier hebben geschaard als opvolger van secretaris-generaal Jens Stoltenberg.

4 uur geleden
Ook na weer dag onderhandelen nieuw kabinet nog niet in zicht

DEN HAAG (ANP) - Na opnieuw een lange dag van onderhandelingen is een kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB nog steeds niet in zicht. Of ze er met zijn vieren uitkomen, blijft wellicht tot 15 mei onzeker, zeiden de informateurs Elbert Dijkgraaf en Richard van Zwol na afloop van de besprekingen tussen de partijleiders en hun secondanten. Dan moet het eindverslag van de informateurs naar de Tweede Kamer. "De tijd begint te dringen", zei Van Zwol. Ook Dijkgraaf zei dat de "tijd een beetje begint op te raken."

4 uur geleden
Demonstranten bezetten terrein UvA in centrum Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Demonstranten hebben een terrein bezet van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in het centrum van Amsterdam. Het gaat om het zogeheten Binnengasthuisterrein.

6 uur geleden
Carrie ten Napel maakt vooravondshow op vrijdag bij NPO 1

HILVERSUM (ANP) - Carrie ten Napel gaat vanaf dit najaar op vrijdag de vooravondshow van NPO 1 maken. Dat heeft Omroep MAX bevestigd na berichtgeving van het AD.

7 uur geleden