Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee doden en drie gewonden bij aanrijding in 't Zand

Twee doden en drie gewonden bij aanrijding in 't Zand

'T ZAND (ANP) - Bij een aanrijding met drie voertuigen aan de Anna Paulownaweg in 't Zand in de gemeente Schagen zijn twee mensen overleden. Drie personen zijn naar het ziekenhuis vervoerd met onbekend letsel, meldt de politie.

Een woordvoerder van de politie kon niet zeggen hoe de drie gewonden eraan toe zijn. Hoe het ongeluk rond 11.00 uur zondagochtend kon gebeuren, is nog niet duidelijk.

De weg is afgesloten voor sporenonderzoek.

Meer uit Binnenland

Honderden daklozen in winteropvang, extra opvang sluit vrijdag

DEN HAAG (ANP) - De afgelopen dagen hebben honderden dakloze en thuisloze mensen overnacht in de winterkoudeopvang in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. De extra voorziening voor daklozen in de vier grote steden ging op maandag 27 november open omdat de temperatuur in de periode daarna in de buurt van het vriespunt zou komen. De winterkoudeopvang is nog tot en met vrijdagochtend open, laten woordvoerders van de gemeenten weten.

18 minuten geleden
Valkenburg krijgt 2,3 miljoen euro voor watersnoodschade

VALKENBURG (ANP) - Het Rijk geeft de gemeente Valkenburg aan de Geul 2,3 miljoen euro voor de schade als gevolg van de overstromingen in 2021. Het bedrag is toegekend door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, maakte het gemeentebestuur woensdag bekend. Het geld is bedoeld voor de kosten die de gemeente maakte bij het herstel van onder meer gebouwen, wegen, stoepen, parkeerterreinen, bruggen, riolering en groenvoorzieningen.

36 minuten geleden
Oud-Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

AMSTERDAM (ANP) - Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

39 minuten geleden
OM: onbekend hoe DNA op wapen schietpartijen Rotterdam belandde

ROTTERDAM (ANP) - Het is nog onduidelijk hoe het DNA van de tweede aangehouden verdachte in het onderzoek naar de dodelijke schietpartijen in Rotterdam op een van de wapens is terechtgekomen. Het OM denkt niet dat de maandag aangehouden 21-jarige verdachte uit Den Haag rechtstreeks betrokken was bij de schietpartijen die eind september drie levens eisten. "Maar omdat het DNA van deze persoon is gevonden op het wapen, hopen we meer te weten te komen over de herkomst ervan", zegt een woordvoerder.

57 minuten geleden
15-jarige gewond bij steekincident in Rotterdam, andere tiener aangehouden

ROTTERDAM (ANP) - Een jongen van 15 jaar oud is woensdagmiddag gewond geraakt bij een steekincident in de Spartastraat in Rotterdam. Een ruzie met een andere 15-jarige jongen liep volgens de politie uit de hand.

1 uur geleden
Eisen tot 20 maanden cel voor oplichting met mondkapjes

SCHIPHOL (ANP) - Tegen vier mannen die zich in de beginfase van de coronapandemie schuldig zouden hebben gemaakt aan oplichting met mondkapjes en witwassen zijn woensdag straffen geƫist uiteenlopend van acht tot twintig maanden cel. Voor de rechtbank op Schiphol verweet de aanklaagster de verdachten "misbruik te hebben gemaakt van een mondiale crisis, waarin een tekort was aan mondkapjes".

1 uur geleden
Drie weken cel en contactverbod voor bedreigen burgemeester

GORINCHEM (ANP) - Een 62-jarige man uit Gorinchem is woensdag door de politierechter veroordeeld tot een celstraf van drie weken voor het bedreigen van burgemeester Reinie Melissant van Gorinchem. Aan de man is ook een contactverbod met de burgemeester opgelegd.

2 uur geleden