Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Twee derde leraren wil langere kerstvakantie'

'Twee derde leraren wil langere kerstvakantie'

HILVERSUM (ANP) - Twee derde van de leraren in het primair- en voortgezet onderwijs wil dat de komende kerstvakantie met een week wordt verlengd. Van zowel docenten in het basis- als het middelbaar onderwijs vindt 67 procent een kerstvakantie van drie weken een goed plan, meldt EenVandaag op basis van onderzoek onder bijna 750 docenten.

De leraren hopen dat een verlenging van de kerstvakantie de verspreiding van het coronavirus afremt, aldus EenVandaag. Gevreesd wordt dat leerlingen juist tijdens de feestdagen besmet raken. Als de scholen een week langer dicht blijven, zijn de leerlingen in de besmettelijke periode thuis in plaats van op school, zo luidt een van de argumenten. Voor oplopende leerachterstanden wordt door veel docenten niet gevreesd. Liever een langere vakantie, dan dat de scholen weer helemaal dicht moeten.

Ouders van schoolgaande kinderen zijn iets meer verdeeld over het plan. Van de ouders die een of meerdere kinderen op de basisschool hebben, wil 43 procent dat de scholen langer dicht blijven. De helft (50 procent) ziet dat niet zitten. Onder ouders met een of meerdere kinderen in het voortgezet onderwijs is 54 procent het met het plan eens, 39 procent niet. Aan het onderzoek van EenVandaag deden 678 ouders met kinderen op de basisschool en 795 ouders met kinderen op de middelbare school mee.

Minister Arie Slob (Onderwijs) zei vorige week dat hij een langere kerstvakantie "niet zo'n verstandig idee" vindt. Het Outbreak Management Team (OMT), dat het kabinet adviseert over de bestrijding van het coronavirus, noemde eerder een langere kerstvakantie als optie om het aantal coronabesmettingen de komende maand sneller te laten dalen.

Meer uit Binnenland

A12-blokkade na ruim 5 uur beëindigd, ruim 400 aanhoudingen

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag meer dan vierhonderd actievoerders aangehouden vanwege het blokkeren van de A12 in Den Haag. Klimaatactivisten van Extinction Rebellion en de Duitse beweging Letzte Generation liepen rond het middaguur de snelweg op ter hoogte van het Malieveld. Rond 17.30 uur meldde de gemeente Den Haag dat de blokkade is beëindigd. Vanwege schade aan het wegdek kan het stuk weg nog niet worden vrijgegeven: eerst moet het worden schoongemaakt en hersteld.

34 minuten geleden
XR stopt blokkade A12 om 'onveilige situatie met tegendemonstranten'

DEN HAAG (ANP) - Extinction Rebellion heeft demonstranten die zondagmiddag de A12 blokkeren gevraagd de actie voortijdig te beëindigen. Volgens de activisten was het niet meer veilig door de aanwezigheid van een groep die was afgekomen op een oproep om tegen de blokkade te demonstreren. "We hebben een dringende oproep gedaan om zelf te vertrekken", zei een woordvoerder van XR.

4 uur geleden
Brand in woning Gouda met dode en gewonden onder controle

GOUDA (ANP) - De brand in een woning aan de Westerkade in Gouda, waarbij iemand overleed en drie mensen gewond raakten, is onder controle, meldt Veiligheidsregio Hollands Midden. Er wordt nog nageblust, waarna het pand wordt overgedragen aan de politie voor onderzoek, aldus de veiligheidsregio.

5 uur geleden
Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - Ruim 380 kilo cocaïne is zaterdag dankzij twee vondsten onderschept in de haven van Vlissingen, meldt het Openbaar Ministerie. De drugs met een straatwaarde van 28,5 miljoen euro zaten in tassen die vastgemaakt waren aan twee boeien en in een loods met bananen.

5 uur geleden
Explosie bij Utrechtse horecazaak

UTRECHT (ANP) - Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht. Het pand raakte beschadigd. Er is niemand gewond geraakt en nog niemand opgepakt.

6 uur geleden
Tientallen mensen geven gehoor aan tegendemonstratie A12-blokkade

DEN HAAG (ANP) - Tientallen mensen zijn zondag afgekomen op de dagelijkse blokkade van de A12 door Extinction Rebellion na een oproep op sociale media voor een tegendemonstratie. De groep bestaat vooral uit mannen en wordt door de politie gescheiden gehouden van de klimaatdemonstranten, die rond het middaguur de A12 betraden.

6 uur geleden
Derde explosie in een week bij woning in Amsterdam-Noord

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee explosies geweest. Bij een woning aan de Volendammerweg in Amsterdam-Noord was het voor de derde keer in een week raak. De gemeente heeft zondag naar aanleiding van deze derde explosie een camera opgehangen.

6 uur geleden