Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee campings in Limburg ontruimd om dreigende wateroverlast

Twee campings in Limburg ontruimd om dreigende wateroverlast

WIJLRE (ANP) - Twee campings in het Limburgse dorp Etenaken worden zaterdagochtend ontruimd om dreigende wateroverlast, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Op camping De Gele Anemoon moeten 58 gasten hun kampeerplekken verlaten en op camping De Gronselenput 128. De kampeerders worden met bussen naar een hotel in de buurt gebracht, zegt de veiligheidsregio.

Beide campings, die aan de oever van de Geul liggen, waren goed bezet voor het pinksterweekend. Een medewerker van De Gele Anemoon vertelt dat de gasten daar inmiddels weg zijn, met achterlating van hun tenten, campers en caravans. De camping probeert in contact te komen met gasten die zaterdag zouden arriveren om te vertellen dat ze niet kunnen komen. De toegangsweg naar de camping staat volgens de medewerkster onder water.

Bij camping De Gronselenput komt het rivierwater op een paar plekken het terrein op, vertelt een medewerkster, maar er is geen gevaar voor de verlaten caravans, campers en tenten. Op de camping zijn een paar mensen achtergebleven om de situatie in de gaten te houden. "Het is nu wachten op wat het water gaat doen."

België

In de Belgische Voerstreek is vrijdag in korte tijd veel regen gevallen. De rivier de Berwijn, in het stroomgebied van de Maas, is buiten haar oevers getreden. In de gemeente Voeren staan meerdere straten blank en zijn huizen ondergelopen. Ook werden inwoners uit hun huizen geëvacueerd.

De veiligheidsregio waarschuwt dat de situatie in de Voerstreek gevolgen kan hebben voor de waterstanden in Zuid-Limburg. Meerdere weilanden zijn ondergelopen, maar in de bebouwde omgeving zijn er nog geen problemen. Door de wateroverlast rijden er geen treinen tussen Maastricht Randwyck en de Belgische grensplaats Visé, meldt de NS. De NS verwacht dat het treinverkeer pas zondagochtend kan worden hervat.

Meer uit Binnenland

Koning Willem-Alexander vliegt mee in gevechtshelikopter

CARLISLE (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft woensdag de helikopteroefening TAC Blaze bezocht in het Verenigd Koninkrijk. De koning vloog zelf mee in een Apache gevechtshelikopter om een indruk te krijgen van een trainingsvlucht.

3 uur geleden
Breda zet boa's en lichtmasten in tegen overlast bij station

BREDA (ANP) - Breda neemt in juni, juli en augustus extra veiligheidsmaatregelen rond het station en het nabijgelegen park Valkenberg. Het afgelopen jaar nam de overlast in dat gebied toe.

5 uur geleden
Dochter overleden moordverdachte Yvon K. wil inhoud kluis terug

BREDA (ANP) - De dochter van de Tilburgse Yvon K., de van moord verdachte vrouw die vorig jaar september zelfmoord pleegde vlak voordat de rechtbank uitspraak zou doen in haar zaak, wil dat het Openbaar Ministerie het beslag op ruim 227.000 cash opheft en aan haar teruggeeft. Het geld werd gevonden in de kluis van K., na haar overlijden.

6 uur geleden
Koos Meinderts en Edward van de Vendel winnen Zilveren Griffels

AMSTERDAM (ANP) - Schrijvers Koos Meinderts en Edward van de Vendel behoren dit jaar tot de winnaars van de Zilveren Griffel. Dat heeft boekenkoepel CPNB woensdag bekendgemaakt. Zij maken in september kans op een Gouden Griffel, de belangrijkste Nederlandse boekenprijs voor jeugdliteratuur.

6 uur geleden
AVROTROS zendt documentaire over Jan Cremer opnieuw uit

HILVERSUM (ANP) - AVROTROS zendt woensdagavond de documentaire De materie van Jan Cremer opnieuw uit. Dat doet de omroep vanwege het overlijden van de schrijver en kunstenaar. Cremer overleed woensdagochtend op 84-jarige leeftijd.

6 uur geleden
Meisje (3) met spoed naar ziekenhuis na ongeval in Breda

BREDA (ANP) - Een 3-jarig meisje is woensdagmiddag met spoed naar een ziekenhuis gebracht, nadat ze in Breda onder een taxibusje terecht was gekomen. Hoe ernstig de verwondingen precies zijn, moet nog blijken, zegt een politiewoordvoerder. "Het ziet eruit dat ze ernstig gewond is, maar dat is nog niet zeker en moet nog worden vastgesteld."

7 uur geleden
Blokkades toegangswegen campus Universiteit Wageningen weg

WAGENINGEN (ANP) - De blokkade van de twee toegangswegen naar de campus van de Universiteit Wageningen die demonstranten woensdagochtend hadden opgeworpen, is voorbij. Een woordvoerder van de tientallen studenten die eisten dat de universiteit direct de banden met Israël verbreekt, laat weten dat de betogers hebben besloten de blokkade op te heffen, omdat de actie in hun ogen succesvol was. Een woordvoerder van de universiteit bevestigt dat de blokkades weg zijn.

7 uur geleden