Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee agenten ontslagen na buitensporig geweld in Atlanta

Twee agenten ontslagen na buitensporig geweld in Atlanta

ATLANTA (ANP) - Twee politieagenten uit Atlanta zijn ontslagen omdat ze buitensporig geweld hebben gebruikt bij de arrestatie van twee studenten tijdens protesten op zaterdagavond. Dat melden lokale media.

Het ontslag volgde na de verspreiding van een video op social media, die viraal was gegaan. Op de beelden is te zien dat een duo wordt getaserd en hardhandig uit een auto wordt gesleept. Volgens burgemeester Keisha Lance Bottoms zijn de agenten te ver gegaan.

"Ik zag een zeer verontrustende video van twee jonge studenten die gisteravond in het centrum van Atlanta waren. Onze agenten maken erg lange dagen, ​​onder een zeer hoge druk. Maar het gebruik van geweld is nooit acceptabel", zei Bottoms.

Taser

Volgens Bottoms waren er vijf agenten bij de arrestatie betrokken, maar drie mogen hun werk blijven uitvoeren. De twee studenten zijn inmiddels weer vrijgelaten.

In een verklaring zeggen de twee ontslagen agenten dat ze de taser gebruikten omdat ze dachten dat de studenten gewapend waren. Volgens de agent die het mannelijke slachtoffer taserde greep hij tijdens de arrestatie naar zijn rechter broekzak. De agent die de vrouwelijke passagier taserde zegt dat hij haar eerst vroeg om haar handen te laten zien en om te stoppen met tegenstribbelen.

Vorige week overleed de zwarte George Floyd in Minneapolis door agressief gedrag van een agent, waardoor het al dagenlang zeer onrustig is in de Verenigde Staten.

Meer uit Buitenland

Beroemde Britse stoomlocomotief betrokken bij ongeluk

EDINBURGH (ANP/AFP) - Een beroemde en recordbrekende stoomlocomotief is vrijdag bij een treinongeluk betrokken geraakt waarbij twee mensen lichtgewond raakten. Het ongeluk gebeurde volgens de politie bij het treinstation van Aviemore in de Schotse Hooglanden. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht, meldt de BBC.

5 minuten geleden
Bondgenoot Trump bekent schuld in strafzaak verkiezingen Georgia

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een voormalige bondgenoot van oud-president Donald Trump heeft in een strafzaak in de staat Georgia schuld bekend aan inmenging in de presidentsverkiezingen in 2020. Scott Hall werd op vijf punten beschuldigd van samenspanning om verkiezingswerkzaamheden te beïnvloeden. Hij is vooralsnog de enige verdachte die schuld bekent in het onderzoek.

5 uur geleden
Justitie: verdachte in Tupac-zaak wordt verdacht van moord

LAS VEGAS (ANP/AFP) - De verdachte die is opgepakt voor de dood van Tupac, wordt door justitie verantwoordelijk gehouden voor de dood van de rapper. Dat heeft openbaar aanklager Marc DiGiacomo gezegd. Verdachte Duane Davis, ook wel Keffe D of Keefe D genoemd, is formeel in staat van beschuldiging gesteld. De politie gaat ervan uit dat Tupac is doodgeschoten uit wraak.

5 uur geleden
VS: Servië moet zich terugtrekken uit grensgebied met Kosovo

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse regering heeft Servië opgeroepen om zich terug te trekken uit het grensgebied met Kosovo. Het Witte Huis zegt een "grote militaire inzet" langs de grens te zien met zwaar wapentuig. Minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken heeft hierover contact gehad met de president van Servië.

7 uur geleden
Republikeins lapmiddel om shutdown in VS te voorkomen verworpen

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een voorstel van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om de zogenoemde shutdown tijdelijk af te wenden, heeft het niet gered. De parlementariërs hadden een zogenoemde 'stopgap' voorgesteld, een stoplap. Die kreeg onvoldoende steun. Het is nog de vraag wat er nu gaat gebeuren.

8 uur geleden
Armenië eist vertrek troepen uit Nagorno-Karabach via gerechtshof

DEN HAAG (ANP) - Armenië probeert via het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag af te dwingen dat Azerbeidzjan zijn troepen terugtrekt uit Nagorno-Karabach. Ook moet het land internationale organisaties in het gebied toelaten, stelt Armenië in een aanvraag bij het hof.

8 uur geleden
VN sturen dit weekend een missie naar Nagorno-Karabach

NEW YORK (ANP/AFP/RTR/DPA) - De Verenigde Naties sturen dit weekend een missie naar Nagorno-Karabach. Het voornaamste doel is uitzoeken waar behoefte aan is in het gebied, zegt het kantoor van secretaris-generaal António Guterres. "De regering van Azerbeidzjan en de VN hebben overeenstemming bereikt over een missie naar de regio", aldus zijn woordvoerder Stéphane Dujarric.

9 uur geleden