Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee aardbevingen treffen Chili, tsunami-alarm afgegeven

Twee aardbevingen treffen Chili, tsunami-alarm afgegeven

SANTIAGO (ANP) - Chili is zaterdagavond (lokale tijd) getroffen door twee aardbevingen, eentje met een kracht van 7 op Antarctica en een tweede van 5,9 in de buurt van de hoofdstad Santiago. De Chileense autoriteiten hebben inwoners op Antarctica opgeroepen "de kust te verlaten" vanwege mogelijk tsunamigevaar.

De zwaarste beving was nabij de Chileense luchtmachtbasis Eduardo Frei die op het eiland King George ligt, een van de Zuidelijke Shetlandeilanden. Vlakbij de basis bevindt zich het dorp Villa Las Estrellas met onder meer een ziekenhuis, een school, een bank, een kleine supermarkt, een postkantoor en een kapel. De maximale populatie in de zomer is 150 mensen en in de winter bedraagt het aantal bewoners ongeveer tachtig.

De beving in de buurt van Santiago heeft voor zover bekend geen schade opgeleverd of slachtoffers gevergd.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Bijna 300 schoolmeisjes ontvoerd in noorden van Nigeria

ABUJA (ANP) - In het noordwesten van Nigeria zijn bijna 300 schoolmeisjes ontvoerd door een bende criminelen. Volgens de regionale afdeling van de Britse omroep BBC deed de bende rond middernacht een inval op de school in de staat Zamfara.

30 minuten geleden
Bijna 10.000 nieuwe coronabesmettingen in Duitsland

BERLIJN (ANP/RTR) - In Duitsland zijn de afgelopen 24 uur nog eens 9997 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld, meldt het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse tegenhanger van het RIVM. Daarmee is er sprake van een afname van bijna 2000 gevallen ten opzichte van donderdag.

2 uur geleden
Boeing 777 maakt noodlanding in Moskou om problemen met motor

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - Een Boeing 777 van de luchtvaartmaatschappij Rossiya Airlines heeft vrijdagochtend (plaatselijke tijd) een noodlanding moeten maken in Moskou vanwege problemen met de motor. De noodlanding komt nog geen week nadat eenzelfde toestel van het Amerikaanse United Airlines boven de stad Denver delen van een motor verloor nadat die in brand was gevlogen.

2 uur geleden
VS voeren luchtaanval uit op aan Iran gelieerde militie in Syrië

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten hebben luchtaanvallen uitgevoerd in het oosten van Syrië. Doelwit was een door Iran gesteunde militie, aldus het Pentagon. De aanval onder toeziend oog van president Joe Biden was een reactie op recente raketaanvallen op Amerikaanse doelen in Irak.

3 uur geleden
Stukken Amazone-regenwoud illegaal te koop op Facebook

LONDEN (ANP) - Delen van het Amazone-regenwoud in Brazilië worden illegaal te koop aangeboden op Facebook, heeft de Britse publieke omroep BBC ontdekt. Facebook zegt dat het niet onafhankelijk actie gaat ondernemen om de handel via het eigen platform te stoppen.

5 uur geleden
Amnesty: Eritrese leger doodde vele honderden burgers in Tigray

NAIROBI (ANP) - Het leger van Eritrea heeft honderden burgers gedood in de Ethiopische stad Axum, stelt mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Het bloedbad in het Noord-Ethiopische conflictgebied Tigray zou hebben plaatsgevonden in november.

6 uur geleden
Armeense premier beschuldigt leger van couppoging

JEREVAN (ANP) - De Armeense premier Nikol Pasjinian, die in zijn land zwaar onder vuur ligt vanwege zijn handelen in de oorlog met buurland Azerbeidzjan vorig jaar, heeft het leger ervan beschuldigd een staatsgreep tegen hem te beramen. Pasjinian wil vooralsnog van geen opstappen weten.

7 uur geleden