Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Tv's, speakers en friteuses in trek in aanloop naar EK voetbal'

'Tv's, speakers en friteuses in trek in aanloop naar EK voetbal'

DEN HAAG (ANP) - Televisies en andere elektronica en huishoudelijke apparatuur zijn in de aanloop naar het EK voetbal in trek, zeggen elektronicaverkopers Coolblue, MediaMarkt en BCC. Alle bedrijven houden acties voor het Europees kampioenschap, dat half juni begint. Coolblue en MediaMarkt verwachten tot de helft meer televisies te zullen verkopen, BCC zet wat lager in. Hoewel de coronamaatregelen mondjesmaat versoepeld worden, verwachten de bedrijven dat nog veel mensen thuis voetbal gaan kijken.

Coolblue zegt dat er in aanloop naar een wereld- of Europees kampioenschap altijd een periode is waarin producten zoals tv’s, beamers, speakers, koelkasten en friteuses extra populair zijn. Het bedrijf zegt dat de toename in de vraag naar tv's dan ruim de helft meer is ten opzichte van een willekeurige dag in het jaar. "We verwachten dat we dit jaar ook een soortgelijke toename gaan zien."

MediaMarkt verwacht dat veel mensen door de aanhoudende coronamaatregelen thuis of in beperkte kring voetbal zullen kijken. Daarom verwachten het bedrijf en de leveranciers een verkoopstijging van het aantal televisies tussen de 35 tot 50 procent tijdens de promoweken voor het Europees kampioenschap. Dan gaat het met name om de grotere schermen van meer dan 65 inch.

Verschil

De winkelketen merkt wel een verschil met andere eindtoernooien, toen mensen nog nooit van corona of lockdowns hadden gehoord. MediaMarkt verwacht minder beamers te verkopen. Die zijn normaal gesproken populair bij kroegen die wedstrijden willen uitzenden voor hun gasten, maar dat kan dit jaar waarschijnlijk niet.

BCC laat weten dat het dit jaar een grotere vraag naar tv's verwacht. "We denken dat de verkopen van tv's door het EK met 10 tot 15 procent zullen toenemen", aldus een woordvoerder. De meeste tv's die nu verkocht worden zijn zo'n 55 inch. BCC merkt dat de gemiddelde grootte toeneemt naar 65 tot 75 inch-tv's. Wel plaatst het de kanttekening dat mensen door de coronacrisis in 2020 en het vele thuiszitten toen al nieuwe apparatuur hebben gekocht.

Meer uit Financieel

Drukke beursweek met rentebesluiten Fed en ECB

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers maken zich op voor een drukke beursweek met rentebesluiten van de Amerikaanse Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB). De twee banken houden naar verwachting de rente opnieuw onveranderd. Op de financiële markten wordt gespeculeerd dat de rente in de Verenigde Staten en de eurozone komend voorjaar verlaagd zal worden nu de inflatie sterk aan het afzwakken is.

11 uur geleden
Duitse winkelbranche: kerstverkopen vallen nog tegen

BERLIJN (ANP/DPA) - De kerstverkopen bij Duitse winkelketens vallen tot dusver tegen. Dat stelt de Duitse winkelbrancheorganisatie HDE na onderzoek onder meer dan 350 winkelbedrijven. Volgens HDE gaf bijna 60 procent aan teleurgesteld te zijn over de verkopen van afgelopen week.

13 uur geleden
Nieuwe gaspijplijn maakt Servië minder afhankelijk van Rusland

BELGRADO (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - Een nieuwe gaspijplijn die zondag is geopend maakt Servië minder afhankelijk van Russisch aardgas. De pijplijn van 170 kilometer loopt van de Servische stad Niš naar de rand van de Bulgaarse hoofdstad Sofia en heeft een jaarlijkse capaciteit van 1,8 miljard kubieke meter. Dat is goed voor 60 procent van de Servische gasbehoefte.

14 uur geleden
IEA: toezeggingen klimaattop over energie-uitstoot onvoldoende

DUBAI (ANP/AFP) - De toezeggingen die tot dusver zijn gedaan op de klimaattop COP28 in Dubai zijn nog onvoldoende om de energie-gerelateerde uitstoot in 2030 voldoende te verlagen om zo de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad. Dat zegt het Internationaal Energie Agentschap (IEA).

16 uur geleden
Topman chipbedrijf Arm: bezorgd over menselijke controle AI

CAMBRIDGE (ANP) - De topman van het grote Britse chipconcern Arm Holdings maakt zich er zorgen over dat de menselijke controle over kunstmatige intelligentie verloren kan gaan. Dat heeft Rene Haas gezegd in een interview met persbureau Bloomberg. Hij stelt dan ook dat er manieren moeten zijn om AI-systemen uit te kunnen zetten.

17 uur geleden
China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

1 dag geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

1 dag geleden