Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tussenstand opbrengst Giro555 voor Turkije en Syrië 9 miljoen

Tussenstand opbrengst Giro555 voor Turkije en Syrië 9 miljoen

DEN HAAG (ANP) - De voorlopige opbrengst op Giro555 voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië is ruim 9 miljoen euro. De landelijke actie is bedoeld om geld in te zamelen voor noodhulp als onderdak, kleding, medische zorg en voedsel voor de getroffenen.

De tussenstand was aan het einde van donderdagochtend 9.021.272 euro. "In heel het land zijn mensen volop bezig met inzamelacties om Giro555 te steunen", zegt actievoorzitter Michiel Servaes, die zelf in Turkije is en doorreist naar de ernstig getroffen miljoenenstad Gaziantep. "We zien grote betrokkenheid van zoveel Nederlanders, dat is heel bijzonder om te zien."

Woensdag is een landelijke actiedag voor de slachtoffers van de aardbeving, waarbij ook de landelijke en regionale media zijn betrokken. Zo maken NPO, RTL en Talpa een gezamenlijk programma, dat op NPO 1 wordt uitgezonden. In Beeld & Geluid in Hilversum komt een belpanel met bekende Nederlanders.

Openen Giro555

Dinsdagmiddag werd Giro555 geopend nadat een dag eerder zware aardbevingen waren in het zuidoosten van Turkije en het grensgebied van Syrië.

Giro555 is een initiatief van samenwerkende hulporganisaties (SHO), waaronder Stichting Vluchteling, Cordaid, Oxfam Novib, UNICEF Nederland en het Nederlandse Rode Kruis.

Meer uit Binnenland

Treinen tussen Den Bosch en Boxtel rijden weer

ESCH (ANP) - Tussen Den Bosch en Boxtel in Noord-Brabant rijden sinds woensdagochtend weer treinen, nadat het treinverkeer er een tijd stil had gelegen omdat dassen burchten hadden gegraven onder het spoor. Volgens een woordvoerder van de NS is de dienstregeling er zoals gebruikelijk opgestart en zijn er geen bijzonderheden te melden over het traject.

14 minuten geleden
Allergeneninfo bij horeca, supermarkt en bakker ontbreekt vaak

DEN HAAG (ANP) - Ambachtsbedrijven zoals bakkers en slagers, horecagelegenheden en supermarkten informeren hun klanten vaak niet goed over welke allergenen (zoals gluten, noten en melk) er in gerechten of producten zitten. Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt uit inspecties in 2022 bij bijna 13.000 bedrijven dat pakweg 60 procent niet voldoet aan de voorwaarden.

18 minuten geleden
Rechtbank doet uitspraak in zaak van vrouwen tegen kloosters

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Haarlem doet woensdag uitspraak in een zaak die vrouwen aanspanden tegen de organisatie achter de kloosters van de Zusters van de Goede Herder, waar ze naar eigen zeggen onder barre omstandigheden dwangarbeid moesten verrichten.

3 uur geleden
Programma gratis schoolmaaltijden van start in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De lancering van het programma voor gratis schoolmaaltijden vindt woensdag plaats op de SBO Merlijn in Den Haag, een school voor speciaal basisonderwijs in het Laakkwartier, meldt het ministerie van Onderwijs. Dat stelt 100 miljoen euro beschikbaar voor schoolmaaltijden voor leerlingen op basis- en middelbare scholen die de hulp het best kunnen gebruiken.

3 uur geleden
MOB eist dat provincies vergunningen 40 'piekbelasters' intrekken

NIJMEGEN (ANP) - Provincies moeten de vergunningen intrekken van veertig veehouderijen waarvan duidelijk is dat ze veel stikstof uitstoten die in natuurgebieden terechtkomt, eist milieuorganisatie MOB. De organisatie heeft de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Overijssel en Limburg daar dinsdag over aangeschreven, bevestigt raadsman Valentijn Wösten na berichtgeving door NRC. Dit is de eerste stap in een juridische procedure.

13 uur geleden
Verdachten doden hulpverlener Emmen ook verdacht van overval

ASSEN (ANP) - De drie jeugdige verdachten van de fatale steekpartij in jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen in januari, worden ook verdacht van andere incidenten. Dit meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. Zo worden twee van hen verdacht van een gewelddadige overval op de McDonald's in Emmen eerder die maand. Het drietal blijft langer vastzitten.

13 uur geleden
Jumbo roept stollen terug vanwege verkeerd etiket

VEGHEL (ANP) - Jumbo roept per direct een bepaald soort stol terug omdat op dat product een verkeerd etiket zit. Daarop staat niet vermeld dat in de stol de allergenen ei, melk en noten zitten. Dit kan een gevaar opleveren voor mensen die allergisch zijn voor ei, melk en/of noten.

14 uur geleden