Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turnzussen Wevers gaan met vader Vincent trainen in Varsseveld

Turnzussen Wevers gaan met vader Vincent trainen in Varsseveld

VARSSEVELD (ANP) - De turnzussen Sanne en Lieke Wevers willen bij de Top Turnacademie Achterhoek in Varsseveld bekijken of ze het plezier in de turnsport kunnen terugvinden. De twee turnsters kondigden donderdag aan daar te gaan trainen met hun vader en coach Vincent Wevers.

Hij werd begin mei door het Instituut Sportrechtspraak (ISR) vrijgesproken van grensoverschrijdend gedrag, maar zowel de Nederlandse gymnastiekunie KNGU als de aanklager van het ISR ging tegen die uitspraak in beroep. De juridische zaak loopt daarom voorlopig door. De KNGU besloot eind vorig jaar om het aflopende contract van Wevers niet te verlengen.

Ook de Oranjeturnsters Naomi Visser en Sara van Disseldorp maken de overstap naar Varsseveld. Ze verlaten daarmee het nationale trainingscentrum in Heerenveen. De eerste trainingen op de turnacademie in Varsseveld - geen nationaal trainingscentrum - starten half augustus, na de EK turnen in München. Tot aan de EK traint onder anderen Visser, die zich deze week plaatste voor dat toernooi, nog in Heerenveen. Van Disseldorp staat momenteel langs de kant omdat ze kampt met de ziekte van Pfeiffer. Lieke Wevers behoort nog tot de Oranje-selectie, maar laste na de Spelen van Tokio een pauze in.

Sanne Wevers, de olympisch balkkampioene van 2016, kondigde eerder deze week aan uit de nationale ploeg te stappen vanwege een "aanhoudende, onwerkbare situatie" die volgens haar was ontstaan door het gedrag van een teamgenote. Het ging om Vera van Pol, die nog wel in Heerenveen traint. Sanne Wevers kwam sinds de Spelen van vorig jaar niet meer in actie.

De overstap naar Varsseveld is opmerkelijk vanwege het beroep dat nog tegen coach Vincent Wevers loopt. "Uiteraard zijn we ons daarvan bewust en de uitkomst van de procedure respecteren wij. De turnsters hebben echter allemaal aangegeven graag onder zijn begeleiding te willen werken en dat faciliteren wij graag", zegt Willemijn van der Borg namens de turnacademie.

De Top Turnacademie Achterhoek bestaat inmiddels zo'n drie jaar. Momenteel maken zestien jonge talenten deel uit van het programma. "Het oosten van Nederland vormt nu nog een witte vlek in de infrastructuur voor topsport van de KNGU, maar met de vorming van deze ploeg kunnen we dat opvullen. Wij willen op termijn uitgroeien tot een professionele sportploeg. We zetten daarbij in op een constructieve en positieve samenwerking met de KNGU", aldus Van der Borg.

De turnsters brachten donderdagmiddag de KNGU op de hoogte van hun besluit. De bond reageerde daarop verrast.

Meer uit Sport

Geletruidrager Pogacar verwacht nog vuurwerk in laatste Tourweek

GRUISSON (ANP/AFP) - Geletruidrager Tadej Pogacar verwacht ook in de derde week van de Tour de France nog aanvallen van zijn concurrent Jonas Vingegaard. De Sloveen van UAE Team Emirates liep met twee ritzeges in de bergetappes in de Pyreneeën verder uit in het algemeen klassement.

2 uur geleden
Wielrenner Van Gils verlaat Tour na positieve coronatest

GRUISSAN (ANP) - De Belgische wielrenner Maxim van Gils heeft op de tweede rustdag de Tour de France verlaten. De Belg van Lotto Dstny heeft positief getest op het coronavirus.

4 uur geleden
Podiumkandidaat Evenepoel ziet in Tour buitenaardse prestaties

GRUISSAN (ANP) - Remco Evenepoel ziet in zijn eerste Tour de France renners ongekende prestaties leveren. "Het tempo in de tweede Pyreneeënrit, met 5000 hoogtemeters, vroeg veel van de benen. Ik denk dat ik dat niet eerder heb meegemaakt", vertelde de 24-jarige Belg, die een mogelijke podiumplaats ervaart als het uitkomen van een droom, tijdens de tweede rustdag.

5 uur geleden
Tennisster Lamens overtuigend naar tweede ronde in Boedapest

BOEDAPEST (ANP) - Tennisster Suzan Lamens heeft zich overtuigend geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Boedapest. De nummer 2 van Nederland verraste de als achtste geplaatste Française Varvara Gracheva met 6-3 6-0.

8 uur geleden
Vingegaard ziet op rustdag nog kansen in derde Tourweek

NARBONNE (ANP) - Jonas Vingegaard klonk op de tweede rustdag van de Tour de France nog strijdbaar. Met meer dan drie minuten achterstand op Tadej Pogacar, begint de Deen van Visma - Lease a Bike dinsdag aan de laatste Tourweek. "Ik denk dat ik nog kan verbeteren", sprak de winnaar van de afgelopen twee edities tijdens een persconferentie in Narbonne.

9 uur geleden
Ineos Grenadiers verlengt contract tijdritspecialist Tarling (20)

LONDEN (ANP) - Wielerploeg Ineos Grenadiers heeft tijdritspecialist Joshua Tarling tot eind 2027 vastgelegd. De pas 20 jaar oude Tarling werd vorig jaar Europees kampioen tijdrijden. Op de WK werd hij derde.

9 uur geleden
Wielrenster Reusser mist na zilver in Tokio Spelen door infecties

BERN (ANP) - Marlen Reusser kan deze zomer niet meedoen aan de Olympische Spelen. De Zwitserse wielrenster, die drie jaar terug in Tokio achter Annemiek van Vleuten tweede werd op de tijdrit, lijdt aan het 'postinfectieuze syndroom', meldt haar ploeg SD Worx-Protime op X.

9 uur geleden