Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turnsters sluiten EK af met zevende plek in teamfinale

Turnsters sluiten EK af met zevende plek in teamfinale

RIMINI (ANP) - De Nederlandse turnsters hebben de EK in het Italiaanse Rimini afgesloten met een zevende plek in de teamfinale. Elze Geurts, Vera van Pol, Lieke Wevers, Tisha Volleman en Floor Slooff kwamen tot 149,563 punten.

De titel ging naar de Italiaanse turnsters (164,162), die voor de derde keer het beste team van Europa waren. In 2006 en 2022 greep Italië ook EK-goud. Alleen op balk telde bij de Italiaanse ploeg een val van Angela Andreoli mee in het teamtotaal. Verder kende de ploeg, aangevoerd door Europees meerkampkampioene Manila Esposito, geen grote fouten. Voor Esposito was het haar vierde Europese titel deze week. Individueel won ze al goud in de meerkamp, op balk en vloer.

Groot-Brittannië turnde naar zilver (162,162), Frankrijk pakte het brons (158,796).

'Veel vertrouwen'

Nederland opende op balk, waar Wevers een val incasseerde. Slooff en Van Pol wisten de schade te beperken. Op vloer vervolgde de ploeg zonder grote fouten. Op sprong waren Volleman en Van Pol sterk, maar liet Geurts door een lage moeilijkheidsgraad punten liggen. Aan brug turnden Volleman en Van Pol opnieuw vrijwel foutloos, terwijl Geurts in de problemen kwam na haar 'paksalto' en later bij de afsprong.

Van Pol zette op alle vier de toestellen de hoogste score neer. "Als team hebben we helaas te veel fouten meegenomen", zei ze. "We probeerden per toestel wel weer opnieuw te beginnen, ons te herpakken. Persoonlijk is dat goed gelukt. Het is fijn dat ik zo'n rondje neer heb gezet. Ik krijg hier heel erg veel vertrouwen van."

Olympische kwalificaties

Geurts baalde na afloop van haar optreden. "Ik had voor het team graag een betere wedstrijd neergezet", zei Geurts. "Het liep niet zoals ik wilde en kan. Ik voel me mentaal heel goed, dus dat is het niet. Ik heb eigenlijk momenteel geen beter antwoord. Op vloer voelde ik dat ik mijn dubbelhurksalto voorover niet zou redden. Om geen risico te nemen sloeg ik hem over. Op sprong gebeurde min of meer hetzelfde. Ik wilde geen risico nemen en deed daarom een 'yurchenko'-streksalto in plaats van met dubbelschroef. Brug was een timingsfout."

Vorig jaar greep Nederland nog brons bij de EK. Van die bronzen ploeg was alleen Van Pol aanwezig in Rimini. De andere vier, Sanne Wevers, Naomi Visser, Eythora Thorsdottir en Sanna Veerman, besloten de EK over te slaan om zich volledig te richten op de olympische kwalificaties.

Meer uit Sport

Motorcoureur Espargaró wint sprintrace bij afscheid thuiscircuit

BARCELONA (ANP) - Het afscheid van zijn thuiscircuit in de MotoGP kan vooralsnog niet beter voor Aleix Espargaró. Na de winst in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Catalonië eerder op zaterdag, trok de 34-jarige Spanjaard ook de sprintrace naar zich toe. De coureur van Aprilia profiteerde van een crash van regerend wereldkampioen Francesco Bagnaia in de laatste ronde.

56 minuten geleden
Nadal sluit deelname Roland Garros volgend jaar niet volledig uit

PARIJS (ANP/AFP) - Rafael Nadal houdt de optie open dat hij ook volgend jaar te zien is op Roland Garros. "De kans is groot dat dit mijn laatste optreden is hier, maar ik kan dat niet met 100 procent zekerheid zeggen", sprak de Spaanse tennislegende nadat hij een training had afgewerkt op het gravel van Parijs.

2 uur geleden
Alleen Leclerc sneller dan Verstappen in derde training Monaco

MONACO (ANP/RTR) - Max Verstappen heeft in de derde vrije training voor de Grote Prijs van Monaco in de Formule 1 de tweede tijd gerealiseerd. De Nederlander van Red Bull moest 0,197 seconde toegeven op Charles Leclerc. De coureur van Ferrari had voor zijn snelste ronde 1.11,369 nodig. De Brit Lewis Hamilton kwam in zijn Mercedes tot de derde tijd.

3 uur geleden
Tennisser Ruud naar finale in Genève

GENÈVE (ANP) - De Noorse tennisser Casper Ruud heeft zich geplaatst voor de finale van het graveltoernooi in het Zwitserse Genève. De nummer 2 van de plaatsingslijst versloeg de Italiaan Flavio Cobolli in drie sets: 1-6 6-1 7-6 (4). De partij uit de halve finales kon vrijdagavond niet doorgaan door het slechte weer in de Zwitserse stad.

3 uur geleden
Pieterse vijfde bij eerste optreden in wereldbeker mountainbike

NOVE MESTO (ANP) - Puck Pieterse is bij haar eerste optreden in de wereldbeker mountainbike van dit seizoen als vijfde geëindigd. In het Tsjechische Nove Mesto was de winst in de shorttrackrace voor de Zwitserse Alessandra Keller. Zondag komen de vrouwen opnieuw in actie, dan op de olympische crosscountry.

5 uur geleden
Tennisser De Jong treft Draper in openingsronde op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Jesper de Jong speelt tegen de Brit Jack Draper in de eerste ronde van Roland Garros. Dat heeft de loting vrijdag uitgewezen. De Nederlandse tennisser sloeg zich via de kwalificaties voor het eerst naar het hoofdtoernooi in Parijs. Draper is de mondiale nummer 35, De Jong staat op plek 177. Mocht de Haarlemmer de eerste ronde doorkomen, dan wacht mogelijk een treffen met wereldtopper Carlos Alcaraz.

21 uur geleden
Laurance neemt leiderstrui over van Nys in Ronde van Noorwegen

GULLINGEN (ANP) - Wielrenner Axel Laurance is de nieuwe leider in de Ronde van Noorwegen. De Fransman won de tweede etappe en neemt de leiderstrui over van de Belg Thibau Nys. Hij finishte op 25 seconden achter Laurance.

22 uur geleden