Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turnster Wevers zondag toch in WK-balkfinale

Turnster Wevers zondag toch in WK-balkfinale

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Sanne Wevers mag zondag toch aantreden in de balkfinale bij de WK in Antwerpen. De Europees balkkampioene was oorspronkelijk eerste reserve voor de eindstrijd. Door een afmelding van de Britse Jessica Gadirova staat Wevers alsnog in de finale.

Gadirova meldde zich vrijdag ook al af voor de meerkampfinale. De Britse turnster voelde 'pijn' bij de warming-up op sprong, zo meldt British Gymnastics. De turnster heeft zich uit voorzorg teruggetrokken uit alle finales.

Wevers eindigde tijdens de kwalificaties op de negende plek (13,733), net niet voldoende voor een plek in de finale. De Amerikaanse Simone Biles plaatste zich met 14,566 als eerste.

Naomi Visser staat zondag in de finale op vloer.

Meer uit Sport

Tennisster Sabalenka in twee sets naar halve eindstrijd Rome

ROME (ANP) - Tennisster Aryna Sabalenka is op het grote WTA-toernooi van Rome doorgedrongen tot de halve eindstrijd. De als tweede geplaatste Belarussische won in twee sets van de Letse Jelena Ostapenko, die als nummer 9 was ingeschaald: 6-2 6-4. De partij duurde een uur en een kwartier. Voor Sabalenka was het haar derde zege in drie ontmoetingen met Ostapenko.

1 uur geleden
Van der Poel doet op Spelen in Parijs alleen mee aan wegwedstrijd

BRUSSEL (ANP) - Wielrenner Mathieu van der Poel komt op de Olympische Spelen komende zomer alleen in actie in de wegwedstrijd. Hij had ook kunnen kiezen voor de olympische mountainbikewedstrijd, maar die slaat hij over. "Dit is het meest logische. Hierdoor heb ik iets meer tijd en kan ik me langer en beter voorbereiden", stelt hij in een persbericht van zijn ploeg Alpecin-Deceuninck.

1 uur geleden
Formule 1-coureur Albon rijdt ook komende jaren voor Williams

WANTAGE (ANP) - Alexander Albon blijft ook de komende jaren rijden voor het Formule 1-team van Williams. De 28-jarige Thai heeft zijn contract met "meerdere jaren" verlengd, al wordt niet duidelijk tot wanneer hij nu precies vastligt. In ieder geval is Albon in 2026 nog actief voor de Britse renstal, als de nieuwe regels in de Formule 1 ingaan.

4 uur geleden
Badmintonduo Tabeling/Piek zeker van plek op Olympische Spelen

NIEUWEGEIN (ANP) - Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek mogen deze zomer meedoen aan de Olympische Spelen in Parijs. Het Nederlandse duo eindigde als twaalfde op de kwalificatieranglijst voor gemengde duo's. In Parijs bestaat het toernooi in het gemengd dubbel uit zestien koppels.

4 uur geleden
Visma moet in Giro ook verder zonder zieke Uijtdebroeks 

FOIANO DI VALFORTORE (ANP) - Cian Uijtdebroeks gaat niet van start in de elfde etappe van de Ronde van Italië. De Belgische wielrenner van Visma - Lease a Bike, die vijfde stond in het algemeen klassement en de leiding had in het jongerenklassement, is ziek.

6 uur geleden
Jokic brengt Nuggets op één zege van volgende ronde play-offs NBA

DENVER (ANP) - De basketballers van Denver Nuggets zijn dankzij sterspeler Nikola Jokic één zege verwijderd van de finale van de play-offs in de Western Conference. De 29-jarige Serviër was tegen Minnesota Timberwolves, op de avond dat hij zijn derde trofee voor beste basketballer van het NBA-seizoen kreeg uitgereikt, goed voor 40 punten. De Nuggets kwamen met de 112-97-thuiszege op een 3-2-voorsprong in de best-of-seven serie.

7 uur geleden
Judoka Van 't End worstelt met nieuwe regels vlak voor WK

ARNHEM (ANP) - Judoka Noël van 't End is nagenoeg zeker van deelname aan zijn derde Olympische Spelen, maar de wereldkampioen van 2019 in de klasse tot 90 kilogram beleeft naar eigen zeggen wel een 'minder' jaar. Hij worstelt met nieuwe wedstrijdregels van de mondiale bond.

9 uur geleden