Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turnster Wevers na goud: heb mezelf deze echt gegund

Turnster Wevers na goud: heb mezelf deze echt gegund

ANTALYA (ANP) - Turnster Sanne Wevers is dolblij dat ze haar comeback op het internationale podium heeft kunnen bekronen met een gouden EK-medaille op het onderdeel balk. Wevers greep in het Turkse Antalya met een score van 13,800 punten haar tweede Europese titel op het toestel. Eerder won ze het goud al in 2018.

"Dit voelt wel even heel fijn", zei Wevers achteraf. "Ik denk dat ik het nog even op me moet laten inwerken, maar natuurlijk betekent het heel veel. Het betekent voor mij echt wel iets van 'oké, we zijn er weer'. We kunnen weer starten, we gaan weer vooruitkijken."

De 31-jarige Wevers keerde in Antalya terug op het internationale podium en stond zondag voor het eerst sinds haar zilveren plak in 2021 weer in een Europese balkfinale. De olympisch kampioene van Rio 2016 ging er na de teleurstellende Olympische Spelen van 2021 in Tokio een jaar tussenuit, maar hervatte afgelopen oktober de training.

"Ik heb deze titel mezelf echt gegund. Uiteindelijk wilde ik gewoon een andere afsluiting van mijn carrière en een ander gevoel. Ik wilde weer terug naar waarom ik ooit zoveel genoten heb van het spelletje, zoveel liefde voor de sport heb. Dat gevoel ben ik een periode even kwijt geweest. Dat is nu zeker helemaal weer terug", zei Wevers.

Meer uit Sport

Kickbokser Rigters verslaat Horta op Glory 92

ROTTERDAM (ANP) - Kickbokser Levi Rigters heeft tijdens het vechtgala Glory 92 Nico Horta verslagen. De 28-jarige kickbokser werd na drie ronden in de RTM Stage in Rotterdam unaniem aangewezen als de winnaar van het gevecht.

1 uur geleden
Laura Smulders grijpt naast medailles bij WK BMX

ROCK HILL (ANP) - Laura Smulders heeft bij het WK BMX in het Amerikaanse Rock Hill de wereldtitel naast de medailles gegrepen. De 30-jarige BMX'ster raakte na een mindere start achterop en eindigde in de finale als vijfde. De wereldtitel ging naar Alise Willoughby uit de Verenigde Staten voor Zoé Claessens uit Zwitserland en Daleny Vaughn uit de VS.

2 uur geleden
Kimmann verovert zilver bij WK BMX

ROCK HILL (ANP) - Niek Kimmann heeft bij het WK BMX in het Amerikaanse Rock Hill zilver veroverd. De 27-jarige regerend olympisch kampioen moest in de finale alleen de Fransman Joris Daudet voor zich dulden. Sylvain André uit Frankrijk pakte het brons.

2 uur geleden
BMX'sters Veenstra, Baauw en Merel Smulders stranden op WK

ROCK HILL (ANP) - BMX'sters Manon Veenstra, Judy Baauw en Merel Smulders zijn bij de WK in het Amerikaanse Rock Hill gestrand in de kwartfinales. Laura Smulders slaagde er wel in de halve finales te bereiken.

3 uur geleden
Piastri drie plaatsen teruggezet, Norris naast Verstappen op P2

IMOLA (ANP) - Formule 1-coureur Oscar Piastri is zijn tweede plaats in de startopstelling van de Grote Prijs van Emilia-Romagna kwijtgeraakt. De Australiër van McLaren is drie plaatsen teruggezet omdat hij de Deen Kevin Magnussen had gehinderd tijdens de kwalificatie.

3 uur geleden
Swiatek verslaat Sabalenka ook op WTA-toernooi van Rome

ROME (ANP) - Tennisster Iga Swiatek heeft voor de derde keer het WTA-toernooi van Rome op haar naam geschreven. De als eerste geplaatste Poolse versloeg in de finale in twee sets Aryna Sabalenka, de nummer 2 van de plaatsingslijst uit Belarus: 6-2 6-3.

5 uur geleden
Meerkampster Vetter tweede na eerste dag in Götzis

GÖTZIS (ANP) - Anouk Vetter staat na de eerste dag van de zevenkamp in het Oostenrijkse Götzis op een tweede plaats. De atlete moet na vier onderdelen met 3826 punten alleen de Amerikaanse Michelle Atherley ruim voor laten gaan. Zij leidt met 3944 punten.

5 uur geleden