Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turnster Visser loopt EK-medaille mis door fouten aan brug

Turnster Visser loopt EK-medaille mis door fouten aan brug

ANTALYA (ANP) - Turnster Naomi Visser is bij de EK turnen buiten de medailles geëindigd in de toestelfinale aan het onderdeel brug. Visser, die de finale mocht openen, kwam na meerdere fouten en een val in haar oefening slechts tot 11,800 punten. Daarmee eindigde ze op plek 8.

"Eigenlijk startte ik heel sterk en ging het heel goed", zei Visser. "Maar toen ik beneden bij de lage legger aankwam moest ik een beetje bijdrukken. Ik kwam er toch nog doorheen, maar na mijn paksalto schoot mijn voet er eigenlijk een beetje af. Dan zit je de hele tijd een beetje tegen je handstanden aan te werken. Toen kwam ik best wel aan de zijkant van de brug boven en daar is de vering wel even anders. Daar kon ik niet meer op tijd op anticiperen", verklaarde ze de missers en uiteindelijk de val.

Visser stond vorig jaar ook al in de EK én WK-finale aan brug, maar ook toen belandde ze door fouten buiten het podium. "Finales blijven gewoon spannend. Hoe vaak je het ook turnt. Maar elke ervaring neem je mee. Ik merk wel dat ik in dat opzicht steeds meer wedstrijdklaar begin te worden, dus ik hoop dat het een keer bij elkaar komt", zei Visser. "Je weet dat het mogelijk is. Een finale kan je alleen niet op een andere manier evenaren, behalve door het doen. Het gaat echt om die ervaringen pakken en hopen op de dag dat het bij elkaar komt."

Goud voor D'Amato

Het goud in het Turkse Antalya ging naar de Italiaanse Alice D'Amato, die zich woensdag ook al als eerste voor de eindstrijd had geplaatst. D'Amato turnde 14,466 punten bij elkaar. De Italiaanse turnster greep vorig jaar nog EK-zilver aan brug.

Dit jaar was het zilver voor de Britse Rebecca Downie (14,233), terwijl Elisabeth Seitz uit Duitsland het brons greep. De Duitse verdedigde in Antalya haar Europese titel en kwam zaterdag tot 14,200 punten.

Finaleplaats zondag

Visser, die zich met 14,466 punten nog als tweede had gekwalificeerd voor de brugfinale, komt zondag nog uit in de finale op vloer. Vrijdag behaalde ze de 7e plek in de meerkampfinale.

Meer uit Sport

Kickbokser Rigters verslaat Horta op Glory 92

ROTTERDAM (ANP) - Kickbokser Levi Rigters heeft tijdens het vechtgala Glory 92 Nico Horta verslagen. De 28-jarige kickbokser werd na drie ronden in de RTM Stage in Rotterdam unaniem aangewezen als de winnaar van het gevecht.

16 minuten geleden
Laura Smulders grijpt naast medailles bij WK BMX

ROCK HILL (ANP) - Laura Smulders heeft bij het WK BMX in het Amerikaanse Rock Hill de wereldtitel naast de medailles gegrepen. De 30-jarige BMX'ster raakte na een mindere start achterop en eindigde in de finale als vijfde. De wereldtitel ging naar Alise Willoughby uit de Verenigde Staten voor Zoé Claessens uit Zwitserland en Daleny Vaughn uit de VS.

1 uur geleden
Kimmann verovert zilver bij WK BMX

ROCK HILL (ANP) - Niek Kimmann heeft bij het WK BMX in het Amerikaanse Rock Hill zilver veroverd. De 27-jarige regerend olympisch kampioen moest in de finale alleen de Fransman Joris Daudet voor zich dulden. Sylvain André uit Frankrijk pakte het brons.

1 uur geleden
BMX'sters Veenstra, Baauw en Merel Smulders stranden op WK

ROCK HILL (ANP) - BMX'sters Manon Veenstra, Judy Baauw en Merel Smulders zijn bij de WK in het Amerikaanse Rock Hill gestrand in de kwartfinales. Laura Smulders slaagde er wel in de halve finales te bereiken.

2 uur geleden
Piastri drie plaatsen teruggezet, Norris naast Verstappen op P2

IMOLA (ANP) - Formule 1-coureur Oscar Piastri is zijn tweede plaats in de startopstelling van de Grote Prijs van Emilia-Romagna kwijtgeraakt. De Australiër van McLaren is drie plaatsen teruggezet omdat hij de Deen Kevin Magnussen had gehinderd tijdens de kwalificatie.

2 uur geleden
Swiatek verslaat Sabalenka ook op WTA-toernooi van Rome

ROME (ANP) - Tennisster Iga Swiatek heeft voor de derde keer het WTA-toernooi van Rome op haar naam geschreven. De als eerste geplaatste Poolse versloeg in de finale in twee sets Aryna Sabalenka, de nummer 2 van de plaatsingslijst uit Belarus: 6-2 6-3.

4 uur geleden
Meerkampster Vetter tweede na eerste dag in Götzis

GÖTZIS (ANP) - Anouk Vetter staat na de eerste dag van de zevenkamp in het Oostenrijkse Götzis op een tweede plaats. De atlete moet na vier onderdelen met 3826 punten alleen de Amerikaanse Michelle Atherley ruim voor laten gaan. Zij leidt met 3944 punten.

4 uur geleden