Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turnster Van Pol wint NK-meerkamptitel en eerste kwalificatie OS

Turnster Van Pol wint NK-meerkamptitel en eerste kwalificatie OS

ROTTERDAM (ANP) - Turnster Vera van Pol heeft bij de NK in Ahoy de meerkamptitel gewonnen. Een stabiele meerkamp bracht haar naar 53,625 punten. Daarmee bleef ze Naomi Visser (53,517) nipt voor. Lieke Wevers werd, ondanks een grote fout op vloer, derde (51,709). Van Pol zet met haar zege een belangrijke stap op weg naar de Olympische Spelen. Voor de vrouwen gold de NK als eerste kwalificatie voor een plek in de ploeg voor Parijs.

Voor Van Pol is het haar vierde Nederlandse meerkamptitel. Eerder was ze al de beste in 2013, 2015 en 2018. "Ik ben heel tevreden", zei Van Pol. "Ik wilde de lijn van de EK doortrekken en dat is heel goed gelukt. Het ging eigenlijk wel lekker tot vorige week. Toen had ik een hele emotionele week omdat mijn oma overleed. Deze titel is dus voor oma", zei Van Pol met betraande ogen. "De emoties gingen de hele week van de ene naar de andere kant. Ze was onze lievelingsoma. Tegelijkertijd weet je ook dat die kwalificaties eraan komen. Je emoties schommelen. Dat is heel heftig. Ik ben blij dat ik het vandaag heb kunnen laten zien."

Sanna Veerman eindigde met 51,625 punten als vierde in de meerkamp. Veerman zette met 14,533 de hoogste dagscore neer aan het toestel brug. Sanne Wevers kwam alleen in actie op brug en balk. Op balk was ze met 14,100 punten verreweg de beste. Aan brug kwam ze door een fout niet verder dan 13,100 punten.

Val

Tisha Volleman kwam door een val en wiebels op balk niet verder dan plek zes in het klassement (50,050).

Elze Geurts viel al vroeg in de wedstrijd geblesseerd uit. Na twee series op haar eerste toestel, vloer, greep ze naar haar hamstring en staakte ze haar oefening. Na overleg met de fysio en haar coaches besloot ze niet meer in actie te komen op de overige drie toestellen.

Kwalificatie

Eythora Thorsdottir moest donderdag al een streep door haar olympische droom zetten. Thorsdottir brak bij de podiumtraining haar voet op vier plekken bij een ongelukkige afsprong van het toestel balk.

De vrouwen turnen op 6 juli nog een tweede kwalificatie voor Parijs. Daarna maakt bondscoach Jeroen Jacobs zijn vijfkoppige team bekend.

Meer uit Sport

Verstappen start waarschijnlijk weer met gridstraf in race op Spa

SPA-FRANCORCHAMPS (ANP) - Max Verstappen incasseert naar verwachting een gridstraf van tien plaatsen bij de Grote Prijs van België, komend weekend. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 past volgens goed ingevoerde autosportmedia een nieuwe motorwissel toe en heeft daarmee zijn jaarlimiet van vier krachtbronnen overschreden.

1 uur geleden
Zieke Sinner zegt af voor olympisch tennistoernooi

PARIJS (ANP) - De Italiaanse mondiale nummer 1 Jannik Sinner heeft zich afgemeld voor het olympisch tennistoernooi van Parijs. De winnaar van de Australian Open zegt dat hij zich afgelopen dagen ziek is gaan voelen, waarop een amandelontsteking werd geconstateerd.

2 uur geleden
'Opa' Hirscher kijkt uit naar rentree als profskiër

ZOETERMEER (ANP) - Marcel Hirscher kijkt uit naar zijn rentree als profskiër en is niet bang dat hij faalt. Dat zei de 35-jarige Oostenrijker, die vanaf komend seizoen voor Nederland uitkomt, tijdens zijn presentatie in SnowWorld in Zoetermeer.

6 uur geleden
Tennisster Gauff vlaggendrager Team USA naast basketballer James

PARIJS (ANP/AFP) - Tennisster Coco Gauff draagt bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen de Amerikaanse vlag. Zij doet dat naast basketballer LeBron James, die al eerder in de week was aangewezen als vlaggendrager voor zijn land.

6 uur geleden
Canada stuurt assistent en analist weg na incident met drone

PARIJS (ANP/RTR) - Het Canadese Olympisch Comité heeft bij de Olympische Spelen in Parijs twee begeleiders van het vrouwenvoetbalteam naar huis gestuurd. Het gaat om assistent-coach Jasmine Mander en analist Joseph Lombari. Het tweetal wordt verantwoordelijk gehouden voor het bespieden van de training van Nieuw-Zeeland, de eerste opponent op de Spelen, met een drone. Hoofdcoach Bev Priestman heeft zich daarvoor verontschuldigd en neemt tegen Nieuw-Zeeland niet plaats op de bank.

6 uur geleden
Handbalsters openen olympisch toernooi tegen 'gevaarlijk' Angola

PARIJS (ANP) - De handbalsters openen donderdag hun olympisch toernooi tegen Angola. De kampioen van Afrika is niet te onderschatten, zegt bondscoach Per Johansson in aanloop naar het duel in Arena Paris Sud. "Een fysiek sterke ploeg, die uitgerust aan het toernooi begint. Een gevaarlijke tegenstander."

6 uur geleden
L'Équipe schat Nederland in op twaalf gouden medailles

PARIJS (ANP) - Volgens L'Équipe wint Nederland op de Olympische Spelen van Parijs twaalf gouden medailles. De Franse sportkrant heeft voor alle onderdelen van de Spelen, die vrijdag officieel beginnen, een prognose gedaan. TeamNL eindigt op de achtste plaats in het medailleklassement met twaalf keer goud, twaalf keer zilver en zeven keer brons.

7 uur geleden