Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turnster Thorsdottir wint eerste WK-kwalificatie

Turnster Thorsdottir wint eerste WK-kwalificatie

ROTTERDAM (ANP) - Turnster Eythora Thorsdottir heeft in Rotterdam de eerste kwalificatiewedstrijd voor de WK turnen gewonnen. Thorsdottir kwam na een sterke meerkamp tot 53,933 punten en voldeed daarmee tevens aan de gestelde WK-richtscore van 52,500. Ook op de onderdelen balk (13,633) en vloer (13,833) voldeed ze aan de richtscores die vast waren gesteld op 13,500 en 13,400.

Thorsdottir turnde in Rotterdam voor het eerst sinds de Olympische Spelen van Tokio weer een volledige meerkamp. De 24-jarige turnster besloot begin dit jaar na een lange pauze om haar loopbaan voort te zetten en maakte haar comeback tijdens de NK in juni. Dat deed ze destijds op balk en vloer.

Nederlands meerkampkampioene Naomi Visser eindigde met 52,083 punten op de tweede plaats in de meerkamp. Visser werd in Rotterdam voor het eerst sinds de zomer van 2021 begeleid door Vincent Wevers. De 21-jarige turnster verkaste na de EK van Topsport Noord naar de Top Turnacademie Achterhoek, waar Wevers een nieuwe ploeg startte. Wevers werd begin mei vrijgesproken van grensoverschrijdend gedrag door het Instituut Sportrechtspraak (ISR), maar zowel de turnbond als de aanklager van het ISR ging tegen die uitspraak in beroep. De juridische zaak loopt daarom nog door. Wevers mag Visser daarom alleen op nationale toernooien begeleiden.

EK-gangers Sanna Veerman en Shade van Oorschot eindigden respectievelijk als derde (51,033) en vierde (48,417). Veerman zette met 14,033 punten de hoogste dagscore neer aan brug. Tisha Volleman kwam door een blessure in actie op drie toestellen.

De drie meerkampsters met het beste gemiddelde resultaat uit de twee wedstrijden verdienen volgens de kwalificatieprocedure direct een ticket voor de WK. De andere posities worden ingevuld op basis van aanwijsplekken. Er mogen vijf turnsters en een reserve naar de WK. Op 15 oktober vindt de tweede kwalificatiewedstrijd plaats.

De WK turnen zijn van 29 oktober tot en met 6 november in het Britse Liverpool. Doelstelling van de Nederlandse turnsters is het behalen van een plek bij de beste twaalf landenteams.

Meer uit Sport

Nadal sluit langere tenniscarrière na 2024 niet definitief uit

MADRID (ANP/AFP) - Rafael Nadal laat nog open of 2024 het laatste jaar uit zijn tenniscarrière wordt. De 37-jarige Spaanse tennisser maakt volgende maand na bijna een jaar zijn rentree bij het ATP-toernooi van Brisbane en noemt de kans groot het het zijn laatste jaar wordt. Helemaal definitief is het echter niet.

2 uur geleden
FIA ziet af van onderzoek naar Mercedes-teambaas Wolff

LONDEN (ANP/DPA) - Autosportfederatie FIA zet het onderzoek naar teambaas Toto Wolff van Mercedes en diens vrouw Susie, de baas van de F1 Academy, niet door. Wolff zou vertrouwelijke informatie uit vergaderingen van de teambazen hebben doorgespeeld naar Susie, die aanschuift bij de vergaderingen van de commerciële rechtenhouder van de Formule 1 (FOM).

5 uur geleden
Zwemsters missen podium op 4x50 meter wisselslagestafette

OTOPENI (ANP) - De Nederlandse zwemsters hebben bij de EK kortebaan in Roemenië naast de medailles gegrepen op de 4x50 meter wisselslag. Kira Toussaint, Tes Schouten, Tessa Giele en Valerie Van Roon tikten in 1.45,78 als vierde aan. Het goud ging naar Zweden in 1.43,26, voor Italië en Groot-Brittannië.

5 uur geleden
Zwemmer Kamminga pakt EK-goud op 100 m schoolslag, brons Corbeau

OTOPENI (ANP) - Arno Kamminga heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan de titel veroverd op de 100 meter schoolslag. De 28-jarige zwemmer was in het Roemeense Otopeni met 56,52 net iets sneller dan titelverdediger Nicolo Martinenghi uit Italië. Caspar Corbeau greep het brons in 56,66.

5 uur geleden
Schouten op EK met Nederlands record naar finale 200 meter school

OTOPENI (ANP) - Tes Schouten heeft zich bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemenië overtuigend geplaatst voor de finale op de 200 meter schoolslag. De 22-jarige zwemster was met een Nederlands record van 2.16,98 de snelste. Ze dook ruim onder haar eigen toptijd van 2.18,19, die ze vorig jaar tijdens de WK kortebaan zwom.

5 uur geleden
Toussaint grijpt op EK kortebaan naast medaille op 200 meter rug

OTOPENI (ANP) - Kira Toussaint heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan naast de medailles gegrepen op de 200 meter rugslag. De 29-jarige zwemster tikte in het Roemeense Otopeni als zesde aan in 2.04,47. Het goud ging naar de Britse Medi Harris in 2.02,45.

7 uur geleden
Regering Oekraïne bezorgd om oproep Russen op Spelen toe te laten

KYIV (ANP) - De Oekraïense regering zegt "erg bezorgd" te zijn over de oproep die een aantal internationale sportbonden en nationale olympische comité's aan het IOC hebben gedaan om atleten uit Rusland en Belarus onder voorwaarden toe te laten op de Olympische Spelen van Parijs komende zomer.

10 uur geleden