Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turnster Thorsdottir wint eerste WK-kwalificatie

Turnster Thorsdottir wint eerste WK-kwalificatie

ROTTERDAM (ANP) - Turnster Eythora Thorsdottir heeft in Rotterdam de eerste kwalificatiewedstrijd voor de WK turnen gewonnen. Thorsdottir kwam na een sterke meerkamp tot 53,933 punten en voldeed daarmee tevens aan de gestelde WK-richtscore van 52,500. Ook op de onderdelen balk (13,633) en vloer (13,833) voldeed ze aan de richtscores die vast waren gesteld op 13,500 en 13,400.

Thorsdottir turnde in Rotterdam voor het eerst sinds de Olympische Spelen van Tokio weer een volledige meerkamp. De 24-jarige turnster besloot begin dit jaar na een lange pauze om haar loopbaan voort te zetten en maakte haar comeback tijdens de NK in juni. Dat deed ze destijds op balk en vloer.

Nederlands meerkampkampioene Naomi Visser eindigde met 52,083 punten op de tweede plaats in de meerkamp. Visser werd in Rotterdam voor het eerst sinds de zomer van 2021 begeleid door Vincent Wevers. De 21-jarige turnster verkaste na de EK van Topsport Noord naar de Top Turnacademie Achterhoek, waar Wevers een nieuwe ploeg startte. Wevers werd begin mei vrijgesproken van grensoverschrijdend gedrag door het Instituut Sportrechtspraak (ISR), maar zowel de turnbond als de aanklager van het ISR ging tegen die uitspraak in beroep. De juridische zaak loopt daarom nog door. Wevers mag Visser daarom alleen op nationale toernooien begeleiden.

EK-gangers Sanna Veerman en Shade van Oorschot eindigden respectievelijk als derde (51,033) en vierde (48,417). Veerman zette met 14,033 punten de hoogste dagscore neer aan brug. Tisha Volleman kwam door een blessure in actie op drie toestellen.

De drie meerkampsters met het beste gemiddelde resultaat uit de twee wedstrijden verdienen volgens de kwalificatieprocedure direct een ticket voor de WK. De andere posities worden ingevuld op basis van aanwijsplekken. Er mogen vijf turnsters en een reserve naar de WK. Op 15 oktober vindt de tweede kwalificatiewedstrijd plaats.

De WK turnen zijn van 29 oktober tot en met 6 november in het Britse Liverpool. Doelstelling van de Nederlandse turnsters is het behalen van een plek bij de beste twaalf landenteams.

Meer uit Sport

KNSB wijst schaatsers Nuis en Verbij aan voor wereldbeker Calgary

UTRECHT (ANP) - De Selectiecommissie Langebaan (SCL) van schaatsbond KNSB heeft Kjeld Nuis en Kai Verbij geselecteerd voor de derde wereldbekerwedstrijd in het Canadese Calgary. Nuis ontbrak wegens een blessure op het kwalificatietoernooi in oktober. Verbij liep op dat toernooi bij de 500 meter een blessure op en kon daarna niet meer in actie komen.

3 uur geleden
Van de Zandschulp en Griekspoor op NK tennis

AMSTELVEEN (ANP) - Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor doen volgende maand mee aan de NK tennis in Amstelveen. De 27-jarige Van de Zandschulp, de nummer 35 van de wereld, is de regerend Nederlands kampioen bij de mannen.

6 uur geleden
Teambaas Binotto vertrekt bij Formule 1-team Ferrari

MARANELLO (ANP) - Teambaas Mattia Binotto vertrekt aan het einde van dit jaar bij Formule 1-team Ferrari. De 53-jarige Binotto heeft zelf besloten de Italiaanse renstal te verlaten. Ferrari meldt dat de opvolger van de teambaas vermoedelijk volgend jaar wordt aangesteld.

8 uur geleden
Basketballer Durant leidt Nets met 45 punten langs Magic

NEW YORK (ANP) - Basketballer Kevin Durant heeft Brooklyn Nets in de NBA met 45 punten langs Orlando Magic geleid. Het werd 109-102 in het Barclays Center in Brooklyn. Het was de hoogste persoonlijke score van de twaalfvoudig All Star van het seizoen.

11 uur geleden
Golficoon Woods mist eigen toernooi door voetblessure

ALBANY (ANP) - Golficoon Tiger Woods heeft zich teruggetrokken uit de Hero World Challenge op de Bahama's, het toernooi waarvan hijzelf de gastheer is. De vijftienvoudig majorwinnaar heeft een peesplaatontsteking in zijn rechtervoet, meldde hij via Twitter.

17 uur geleden
Brawn laat bij zijn pensioen Formule 1 'sterker dan ooit' achter

LONDEN (ANP) - Sportief directeur van de Formule 1 Ross Brawn gaat met pensioen. Dat heeft de 68-jarige Brit bevestigd in zijn column op de website van de hoogste autosportklasse. "Sinds ik zes jaar geleden in het managementteam kwam, is er veel ten goede veranderd. De Formule 1 is sterker dan ooit", schrijft Brawn, die in 1978 zijn carrière in de Formule 1 begon als technicus bij Williams.

1 dag geleden
Twaalf Nederlandse darters in deelnemersveld WK

LONDEN (ANP) - Twaalf Nederlandse darters gaan vanaf komende maand in Londen op jacht naar de wereldtitel. De organiserende PDC maakte maandag het bijna complete deelnemersveld van het WK bekend. De laatste drie van de 96 beschikbare startbewijzen worden maandag voorafgaand aan de loting verdeeld bij een kwalificatietoernooi in Barnsley.

1 dag geleden