Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turnster Thorsdottir kan eindelijk ook WK-meerkampfinale afvinken

Turnster Thorsdottir kan eindelijk ook WK-meerkampfinale afvinken

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Eythora Thorsdottir staat vrijdagavond bij de WK in Antwerpen voor het eerst in haar loopbaan in de meerkampfinale bij een wereldtitelstrijd. "Eindelijk", zegt Thorsdottir.

"Ik heb er zo vaak naast gegrepen op een WK, ben twee of drie keer reserve geweest", vertelde Thorsdottir in aanloop naar haar finale. "Ik heb natuurlijk in 2016 wel de olympische meerkampfinale geturnd en ook vaker in de finale op de EK gestaan, maar nu eindelijk ook eens op de WK. Nu kan ik dit doel ook weer afvinken", lachte ze. "Een maand geleden had ik überhaupt niet verwacht dat ik hier zou staan en al helemaal niet met twee finales."

Met Oranje verzekerde Thorsdottir zich eerder in de week van een olympisch teamticket en behaalde ze de zevende plek in de landenfinale. Voor de 25-jarige geldt de meerkampfinale als een 'bonus' na een zwaar en moeilijk jaar waarin ze veel kampte met blessureleed. "Dit jaar was zeker niet makkelijk. Ik heb veel kleine kwaaltjes gehad, het is moeilijk geweest. Maar ik heb altijd doorgestreden."

'Blij genoeg'

Na een bronzen teammedaille bij de EK in Antalya kreeg Thorsdottir in aanloop naar de WK veel tegenslagen te verwerken. Een val op haar nek leidde tot een whiplash-effect, haar achillespezen deden vervelend en ze kreeg een handziekte. Bovendien staan haar enkels 'altijd op scherp'. In Antwerpen turnt ze wat dat betreft vooral op ervaring, zegt ze. "Alles wat ik in de finale doe, heb ik al gedaan. Ik heb er al ervaring mee en moet erop vertrouwen dat het op z'n plek valt. Er hangt niets vanaf, elke plek is meegenomen."

In de finale geldt de Amerikaanse Simone Biles als de titelfavoriet. Ook titelverdedigster Rebeca Andrade uit Brazilië doet een gooi naar goud. "Er zitten zoveel goede turnsters in die finale", zei Thorsdottir. "Ik ben al blij genoeg dat ik bij de top 24 zit en dit nog mag meemaken. Voor mij is het gewoon een kans om mijn turnen te laten zien. Ik ga er open in."

Naomi Visser

Na de WK hoopt ze weer stappen te kunnen zetten. "Tijdens de EK was het heel pittig met mijn enkels. Het is gelukt om dat redelijk onder controle te krijgen, zonder dat het helemaal weg is. Natuurlijk zijn er vervolgens weer andere kwaaltjes bij gekomen. Dat is zonde, want je hebt er geen controle over. Na de WK gaan we een goed plan maken en investeren in nieuwe dingen. Af en toe zal ik op mijn eigen rem moeten trappen, maar ik denk zeker dat er nog meer mogelijk is in aanloop naar de Spelen in Parijs."

Naast Thorsdottir staat ook Naomi Visser vrijdagavond in de meerkampfinale.

Meer uit Sport

Jokic brengt Nuggets op één zege van volgende ronde play-offs NBA

DENVER (ANP) - De basketballers van Denver Nuggets zijn dankzij sterspeler Nikola Jokic één zege verwijderd van de finale van de play-offs in de Western Conference. De 29-jarige Serviër was tegen Minnesota Timberwolves, op de avond dat hij zijn derde trofee voor beste basketballer van het NBA-seizoen kreeg uitgereikt, goed voor 40 punten. De Nuggets kwamen met de 112-97-thuiszege op een 3-2-voorsprong in de best-of-seven serie.

35 minuten geleden
Judoka Van 't End worstelt met nieuwe regels vlak voor WK

ARNHEM (ANP) - Judoka Noël van 't End is nagenoeg zeker van deelname aan zijn derde Olympische Spelen, maar de wereldkampioen van 2019 in de klasse tot 90 kilogram beleeft naar eigen zeggen wel een 'minder' jaar. Hij worstelt met nieuwe wedstrijdregels van de mondiale bond.

2 uur geleden
Titelverdediger Medvedev uitgeschakeld door Paul in Rome

ROME (ANP) - Titelverdediger Daniil Medvedev is er niet in geslaagd de kwartfinale van het tennistoernooi van Rome te bereiken. De nummer 2 van de plaatsingslijst ging hard onderuit tegen de Amerikaan Tommy Paul: 1-6 4-6.

13 uur geleden
Volleybalsters winnen eerste duel Nations League van Bulgarije

ANTALYA (ANP) - De Nederlandse volleybalsters zijn goed begonnen aan de Nations League. In Antalya was de ploeg van bondscoach Felix Koslowski in drie sets te sterk voor Bulgarije. De setstanden waren 25-14 25-20 25-22. Het toernooi omvat in totaal twaalf interlands die meetellen voor de wereldranglijst. Op basis daarvan zijn nog tickets voor de Olympische Spelen te verdienen.

15 uur geleden
Fransman Paret-Peintre boekt in Giro d'Italia eerste profzege

BOCCA DELLA SELVA (ANP) - De Fransman Valentin Paret-Peintre heeft zijn eerste zege als wielerprof geboekt. De renner van Decathlon-AG2R La Mondiale won de tiende etappe van de Giro d'Italia, een bergrit vanuit Pompeï met aankomst bovenop de Bocca della Selva na een slotklim van ruim 18 kilometer.

16 uur geleden
Swiatek naar halve finales tennistoernooi van Rome

ROME (ANP) - Iga Swiatek heeft de halve finales bereikt van het tennistoernooi van Rome. De Poolse nummer 1 van de wereld was in haar kwartfinale in twee sets (6-1 6-3) te sterk voor de Amerikaanse Madison Keys, de nummer 16 op de wereldranglijst. De partij op het Romeinse gravel duurde 1 uur en 17 minuten.

17 uur geleden
Giro-organisatie schrapt doorkomst op Stelvio door lawinegevaar

POMPEÏ (ANP) - Het wielerpeloton in de Giro d'Italia hoeft volgende week dinsdag niet over de Stelvio. Deze befaamde bergpas was onderdeel van de route van de zestiende etappe. Afgelopen week heeft het nog gesneeuwd op de 2758 meter hoge pas.

17 uur geleden