Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turner Zonderland werkt aan 'droomoefening'

Turner Zonderland werkt aan 'droomoefening'

HEERENVEEN (ANP) - Turner Epke Zonderland heeft voor de Olympische Spelen van Tokio een "topoefening" en een "droomoefening" in zijn hoofd. Dat vertelt de Fries, de olympisch kampioen aan de rekstok van Londen 2012, in een podcast van de NOS. "Ik wil mezelf verbazen", zegt Zonderland, die in het ideale scenario een combinatie van drie vluchtelementen wil laten volgen door een combinatie van twee.

Zonderland, die formeel nog niet zeker is van deelname aan de Spelen, zegt "keihard te trainen" op de oefening waarmee hij zijn prestatie in Londen - de befaamde triple - zou overtreffen. "Het is spannend of het gaat lukken. Het is afwachten wat voor niveau ik kan halen, waarbij het wel jammer is dat ik nog niet heb kunnen testen. Er zijn geen wedstrijden, dat geeft een bepaalde onzekerheid", aldus Zonderland.

"Een topoefening zou twee combinaties van twee vluchtelementen betekenen. Die derde toevoegen zou wel ultiem zijn. Dat is wat me triggert."

Zonderland (34) wist zich zeker van deelname aan zijn vierde Spelen toen de Japanner Hidetaka Miyachi ontbrak op de deelnemerslijst van de laatste wereldbekerwedstrijd in Doha. Miyachi is de enige turner die zich nog ten koste van de Fries kan plaatsen voor de Spelen. De wedstrijd in Doha werd echter uitgesteld, mogelijk naar juni. Zonderland: "Een verschil is wel dat ik in juni wedstrijdfit ben. Ik moet toch naar de zomer toewerken."

Meer uit Sport

Nadal sluit langere tenniscarrière na 2024 niet definitief uit

MADRID (ANP/AFP) - Rafael Nadal laat nog open of 2024 het laatste jaar uit zijn tenniscarrière wordt. De 37-jarige Spaanse tennisser maakt volgende maand na bijna een jaar zijn rentree bij het ATP-toernooi van Brisbane en noemt de kans groot het het zijn laatste jaar wordt. Helemaal definitief is het echter niet.

7 uur geleden
FIA ziet af van onderzoek naar Mercedes-teambaas Wolff

LONDEN (ANP/DPA) - Autosportfederatie FIA zet het onderzoek naar teambaas Toto Wolff van Mercedes en diens vrouw Susie, de baas van de F1 Academy, niet door. Wolff zou vertrouwelijke informatie uit vergaderingen van de teambazen hebben doorgespeeld naar Susie, die aanschuift bij de vergaderingen van de commerciële rechtenhouder van de Formule 1 (FOM).

10 uur geleden
Zwemsters missen podium op 4x50 meter wisselslagestafette

OTOPENI (ANP) - De Nederlandse zwemsters hebben bij de EK kortebaan in Roemenië naast de medailles gegrepen op de 4x50 meter wisselslag. Kira Toussaint, Tes Schouten, Tessa Giele en Valerie Van Roon tikten in 1.45,78 als vierde aan. Het goud ging naar Zweden in 1.43,26, voor Italië en Groot-Brittannië.

10 uur geleden
Zwemmer Kamminga pakt EK-goud op 100 m schoolslag, brons Corbeau

OTOPENI (ANP) - Arno Kamminga heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan de titel veroverd op de 100 meter schoolslag. De 28-jarige zwemmer was in het Roemeense Otopeni met 56,52 net iets sneller dan titelverdediger Nicolo Martinenghi uit Italië. Caspar Corbeau greep het brons in 56,66.

10 uur geleden
Schouten op EK met Nederlands record naar finale 200 meter school

OTOPENI (ANP) - Tes Schouten heeft zich bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemenië overtuigend geplaatst voor de finale op de 200 meter schoolslag. De 22-jarige zwemster was met een Nederlands record van 2.16,98 de snelste. Ze dook ruim onder haar eigen toptijd van 2.18,19, die ze vorig jaar tijdens de WK kortebaan zwom.

11 uur geleden
Toussaint grijpt op EK kortebaan naast medaille op 200 meter rug

OTOPENI (ANP) - Kira Toussaint heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan naast de medailles gegrepen op de 200 meter rugslag. De 29-jarige zwemster tikte in het Roemeense Otopeni als zesde aan in 2.04,47. Het goud ging naar de Britse Medi Harris in 2.02,45.

13 uur geleden
Regering Oekraïne bezorgd om oproep Russen op Spelen toe te laten

KYIV (ANP) - De Oekraïense regering zegt "erg bezorgd" te zijn over de oproep die een aantal internationale sportbonden en nationale olympische comité's aan het IOC hebben gedaan om atleten uit Rusland en Belarus onder voorwaarden toe te laten op de Olympische Spelen van Parijs komende zomer.

16 uur geleden