Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turner Schmidt wil op EK teamticket voor WK veiligstellen

Turner Schmidt wil op EK teamticket voor WK veiligstellen

ROTTERDAM (ANP) - Turner Casimir Schmidt hoopt dat de Nederlandse turners bij de EK turnen in Antalya aan de 'goede kant van de streep' zullen eindigen. Daarmee doelt de turner van SV PAX Haarlemmermeer op het behalen van een plek bij de top 13 in de landenwedstrijd. De Nederlandse ploeg verzekert zich daarmee namelijk van een teamticket voor de WK van later dit jaar, waar olympische startbewijzen te verdienen zijn.

"Als iedereen straks zijn ding doet en iedereen hit, dan zijn we hartstikke goed", zei Schmidt na de laatste EK-kwalificatiewedstrijd, waar hij de beste Nederlandse meerkamper was. "Op sommige toestellen hebben we alleen niet heel veel marge", was hij ook kritisch.

"Het is lastig voorspellen. We hadden het sowieso wel zwaar met het wegvallen van de geblesseerde Jordi Hagenaar. De selectie is niet heel breed. Maar ik denk dat de jongens het hartstikke goed oppakken. Ik vermoed dat de nummers 6 tot en met 15 op het EK enorm dichtbij elkaar gaan liggen. Dan is het hopen dat je als ploeg aan de goede kant van de streep ligt. Daar gaan we voor. Maar we moeten het nog wel doen", lachte hij.

Enkelblessure

Zelf is Schmidt, die vorig jaar bij de WK terugkeerde na een slepende enkelblessure, weer fit. "Al is mijn enkel nog steeds niet 100 procent. Elke keer gaat de lijn omhoog, maar gebeurt er weer iets. De setbacks worden gelukkig wel steeds minder heftig. Het is daarom goed te doen en ik heb er zin in."

Hoewel bondscoach Dirk van Meldert de definitieve selectie nog bekend moet maken, ziet hij Schmidt als een belangrijke steunpilaar in de ploeg. "Ook Loran de Munck, die drie toestellen turnt, hoort daarbij. Normaal gezien is Martijn de Veer de derde sterkhouder", zei Van Meldert. "Maar vandaag had Martijn knieklachten, dus het is te hopen dat dat meevalt. We hebben hem zeker na het uitvallen van Jordi echt nodig. Na die drie is het te zien wie nummers vier en vijf in de ploeg worden."

Sterkste team

"Beslissingen nemen over selecties is altijd aartsmoeilijk", lachte de bondscoach. "Het gaat altijd om die laatste plekken. Het uitgangspunt bij de keuzes blijft het team: we willen het sterkste team in Antalya hebben. Als het team goed turnt, zit het bij de top 13. Als er fouten worden gemaakt wordt het moeilijk. De subtop zit enorm dichtbij elkaar. Maar dit team kan de top-13 halen."

Komende week maakt bondscoach Dirk van Meldert zijn vijfkoppige selectie bekend. De EK turnen vinden van 11 tot en met 16 april plaats in het Turkse Antalya.

Meer uit Sport

Tennisser Griekspoor bereikt derde ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het masterstoernooi in Madrid. Nederlands beste tennisser rekende op het Spaanse gravel in drie sets af met de Japanner Taro Daniel: 4-6 6-3 6-4.

7 uur geleden
Overdracht olympische vlam in Athene met zang van Nana Mouskouri

ATHENE (ANP/DPA) - Griekenland heeft de olympische vlam overgedragen aan de organisatie van de Olympische Spelen in Parijs. Dat gebeurde tijdens een plechtige ceremonie in het antieke, marmeren Stadion Panathinaiko in Athene, waar in 1896 de eerste moderne Spelen werden gehouden.

8 uur geleden
Turner De Munck wint EK-zilver op voltige

RIMINI (ANP) - Turner Loran de Munck (24) heeft bij de EK in het Italiaanse Rimini het zilver gegrepen op voltige. De Munck kwam in de finale tot 14,933 punten. Daarmee hoefde hij alleen de Ierse wereldkampioen Rhys McClenaghan (15,300) voor zich te dulden. Europees meerkampkampioen Marios Georgiou uit Cyprus pakte het brons (14,800).

10 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp buigt voor Fransman Humbert in Madrid

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is niet verder gekomen dan de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid. De Nederlandse tennisser boog op het Spaanse gravel voor de Fransman Ugo Humbert, die beduidend beter was en won in twee sets: 6-3 6-3.

10 uur geleden
Judoka De Wit houdt zilver over aan eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit heeft bij de EK in Zagreb genoegen moeten nemen met zilver. De 28-jarige Noord-Hollander verloor in de klasse tot 81 kilogram in de finale van Tato Grigalasjvili uit Georgië met ippon. De regerend wereldkampioen wierp De Wit na 44 seconden op zijn rug.

10 uur geleden
Wielerploeg SD Worx-Protime aast met Vollering op Vuelta-zege

VALENCIA (ANP) - Wielerploeg SD Worx-Protime gaat met Demi Vollering op jacht naar de eindoverwinning in de Vuelta España Femenina. De 27-jarige wielrenster krijgt in de Ronde van Spanje, die zondag van start gaat met een ploegentijdrit in Valencia, hulp van onder anderen Europees kampioene Mischa Bredewold.

11 uur geleden
McNulty wint tijdrit in Ronde van Romandië, Ayuso nieuwe leider

ORON (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van UAE Team Emirates was de snelste in een individuele tijdrit over 15,5 kilometer met start en finish in Oron. McNulty profiteerde van droge omstandigheden. De meeste klassementsrenners werkten hun tijdrit af in de regen.

12 uur geleden