Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turner Schmidt denkt na operatie vooral aan teambelang

Turner Schmidt denkt na operatie vooral aan teambelang

ROTTERDAM (ANP) - Turner Casimir Schmidt kan zaterdag zijn Nederlandse meerkamptitel niet verdedigen. Schmidt, die in 2019 tijdens de laatste NK in Ahoy de beste allrounder was, werd vorige week geopereerd aan zijn linkerenkel. Door de blessure moet hij ook de EK in augustus aan zich voorbij laten gaan.

Schmidt kampt al sinds oktober vorig jaar met enkelproblemen. Destijds raakte hij bij een training bij de WK in Japan geblesseerd aan zijn enkel en schouder en moest hij afhaken in de titelstrijd. "De enkelpijn leek eerst weg te zijn, maar uiteindelijk bleef het toch een beetje irriteren. Ik heb toch weer een MRI laten maken. Binnen in de enkel bleek het toch niet helemaal zoals het hoort", zei Schmidt in aanloop naar de Nederlandse titelstrijd, waarbij hij dit weekend als toeschouwer aanwezig is.

De blessure bleek te verhelpen met een operatie, maar daar moest de 26-jarige Schmidt wel even over nadenken. "Lang twijfelde ik of ik de operatie voor of na de EK in München wilde doen. De mogelijkheid was om alsnog voor de EK te gaan en dan bijvoorbeeld vloer en sprong over te slaan, maar ik merkte dat mijn enkel ook steeds meer zeer deed met bijvoorbeeld afsprongen van voltige. En dat zorgt niet eens voor veel impact op de enkel."

Volledig herstel

"Uiteindelijk heeft het team het meest aan me als ik volgend jaar zo goed mogelijk ben. Als ik dat wil zijn, dan moest ik die operatie zo snel mogelijk laten doen. Lastig was die keuze wel. De grootste beweegreden om het niet te doen was omdat ik er ook dit jaar voor het team wilde zijn. Ik dacht: ik laat ze in de steek. Maar iedereen zegt dat dat niet waar is."

Schmidt hoopt later dit jaar te kunnen deelnemen aan de WK in Liverpool, maar legt de focus voornamelijk op een volledig herstel. "In eerste instantie moet het team bij de EK de top 13 halen als we dit jaar met een team naar de WK willen. Als dat lukt, wordt het een race tegen de klok of ik het ga halen", zegt hij. "Het is een klein doeltje. Mocht het lukken dan zou het mooi meegenomen zijn. Maar ik ga niet haasten. Als het niet meezit ga ik niet voor de WK dit jaar, maar gewoon voor de EK van volgend jaar. Daar wil ik op mijn top zijn."

In 2023 staat immers olympische kwalificatie op het spel. "Bij de EK (in 2023) is het heel belangrijk om de top 13 te halen. Als dat niet lukt, is het teamverhaal al over. Dan gaan we niet met een team naar de WK en dus zeker ook niet als team naar de Olympische Spelen in Parijs."

Meer uit Sport

Turner De Munck wint EK-zilver op voltige

RIMINI (ANP) - Turner Loran de Munck (24) heeft bij de EK in het Italiaanse Rimini het zilver gegrepen op voltige. De Munck kwam in de finale tot 14,933 punten. Daarmee hoefde hij alleen de Ierse wereldkampioen Rhys McClenaghan (15,300) voor zich te dulden. Europees meerkampkampioen Marios Georgiou uit Cyprus pakte het brons (14,800).

2 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp buigt voor Fransman Humbert in Madrid

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is niet verder gekomen dan de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid. De Nederlandse tennisser boog op het Spaanse gravel voor de Fransman Ugo Humbert, die beduidend beter was en won in twee sets: 6-3 6-3.

2 uur geleden
Judoka De Wit houdt zilver over aan eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit heeft bij de EK in Zagreb genoegen moeten nemen met zilver. De 28-jarige Noord-Hollander verloor in de klasse tot 81 kilogram in de finale van Tato Grigalasjvili uit Georgië met ippon. De regerend wereldkampioen wierp De Wit na 44 seconden op zijn rug.

2 uur geleden
Wielerploeg SD Worx-Protime aast met Vollering op Vuelta-zege

VALENCIA (ANP) - Wielerploeg SD Worx-Protime gaat met Demi Vollering op jacht naar de eindoverwinning in de Vuelta España Femenina. De 27-jarige wielrenster krijgt in de Ronde van Spanje, die zondag van start gaat met een ploegentijdrit in Valencia, hulp van onder anderen Europees kampioene Mischa Bredewold.

3 uur geleden
McNulty wint tijdrit in Ronde van Romandië, Ayuso nieuwe leider

ORON (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van UAE Team Emirates was de snelste in een individuele tijdrit over 15,5 kilometer met start en finish in Oron. McNulty profiteerde van droge omstandigheden. De meeste klassementsrenners werkten hun tijdrit af in de regen.

3 uur geleden
Judoka Van Lieshout pakt zilver in eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Joanne van Lieshout heeft genoegen moeten nemen met zilver bij de EK in Zagreb. De 21-jarig judoka verloor in haar eerste EK-finale bij de senioren in de klasse tot 63 kilogram van Renata Zachova uit Tsjechië op ippon.

3 uur geleden
Titelverdediger Alcaraz naar derde ronde op tennistoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Carlos Alcaraz heeft eenvoudig de derde ronde bereikt van het masterstoernooi van Madrid. De als tweede geplaatste Spanjaard won in twee sets van Aleksandr Sjevtsjenko uit Kazachstan: 6-2 6-1.

4 uur geleden