Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turner Louwije verlaat nationale selectie

Turner Louwije verlaat nationale selectie

DEN BOSCH (ANP) - Turner Bram Louwije maakt voorlopig geen deel meer uit van de nationale selectie. De genaturaliseerde Belg, die sinds 2017 voor Nederland uitkwam, gaat zich bezinnen over zijn toekomst, meldde Mark Meijer, technisch directeur van gymnastiekbond KNGU, maandag.

"We hebben intense gesprekken gevoerd", zegt Louwije (26) in een toelichting. "In goed overleg is besloten om voor nu uit te stromen in het nationale programma. Ik wil even de tijd nemen om te onderzoeken wat ik echt wil gaan doen, wat mijn drijfveren zijn."

Louwije traint sinds zijn achttiende in Den Bosch bij Flik-Flak onder huidig bondscoach Bram van Bokhoven. In 2017 kreeg hij op verzoek een Nederlands paspoort. "Het niveau van turnen is hier hoger dan in Belgi├ź. Zo had ik meer kans om deel te nemen aan de Olympische Spelen en ondertussen wilde ik ook niet meer weg uit Den Bosch." Met Louwije eindigde Nederland als achtste op de WK van 2018 in Doha, maar voor de Spelen van Tokio plaatste het team zich niet. Op de WK in Stuttgart van 2019 moest Louwije geblesseerd toekijken hoe de kwalificatie misliep.

Meer uit Sport

Wielrenner Bernal doet ook mee aan Olympische Spelen

BOGOTA (ANP) - De Colombiaanse renner Egan Bernal doet dit jaar ook mee aan de Olympische Spelen, zo heeft de nationale wielerbond bevestigd. Vorige maand maakte de voormalige winnaar van de Tour de France al bekend mee te doen aan de Tour.

1 uur geleden
Sprintploeg vrouwen verrast met Europees brons op 4x100 meter

ROME (ANP) - De vrouwenploeg op de 4x100 meter estafette heeft brons veroverd op de EK atletiek in Rome. De sprintsters brachten daarmee de recordoogst van de Nederlands equipe in Rome op elf medailles.

9 uur geleden
Bol trots op alle estafettevrouwen: met zijn zevenen op podium

ROME (ANP) - Femke Bol was trots op haar ploeggenoten van de 4x400 meter estafette na het prolongeren van de Europese titel. "We zijn in de breedte ook een sterke ploeg, want de meiden die de series liepen hebben het ook goed gedaan. We mogen straks met zijn zevenen op het podium", zei de vedette van het team.

10 uur geleden
Wielerunie UCI presenteert maatregelen voor meer veiligheid

AIGLE (ANP) - De Internationale Wielerunie (UCI) heeft vier maatregelen voorgesteld om de sport veiliger te maken. De maatregelen, waaronder een systeem van gele kaarten, worden tot het einde van het seizoen getest, voordat ze worden geïmplementeerd.

10 uur geleden
Goud voor estafetteteam 4x400 meter, derde EK-plak Bol en Klaver

ROME (ANP) - De vrouwen van de 4x400 meter estafette hebben op de EK in Rome hun Europese titel geprolongeerd. Lieke Klaver, Cathelijn Peeters, Lisanne de Witte en Femke Bol snelden in Stadio Olimpico in de finale naar het goud in een tijd van 3.22,39.

11 uur geleden
Griekspoor na wisselvallige fase in twee sets door in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Titelverdediger Tallon Griekspoor heeft de kwartfinale bereikt van het grastoernooi van Rosmalen. De beste tennisser van Nederland was ondanks een wisselvallige fase in twee sets te sterk voor Mackenzie McDonald uit de Verenigde Staten: 6-3 7-6 (5).

13 uur geleden
Basketballegende West op 86-jarige leeftijd overleden

LOS ANGELES (ANP/RTR) - Basketballegende Jerry West is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigde zijn voormalige club Los Angeles Lakers. De oud-speler en coach verwierf wereldwijde faam, aangezien zijn silhouet nog altijd wordt gebruikt in het logo van de NBA, de Amerikaanse profcompetitie.

13 uur geleden