Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turner Louwije verlaat nationale selectie

Turner Louwije verlaat nationale selectie

DEN BOSCH (ANP) - Turner Bram Louwije maakt voorlopig geen deel meer uit van de nationale selectie. De genaturaliseerde Belg, die sinds 2017 voor Nederland uitkwam, gaat zich bezinnen over zijn toekomst, meldde Mark Meijer, technisch directeur van gymnastiekbond KNGU, maandag.

"We hebben intense gesprekken gevoerd", zegt Louwije (26) in een toelichting. "In goed overleg is besloten om voor nu uit te stromen in het nationale programma. Ik wil even de tijd nemen om te onderzoeken wat ik echt wil gaan doen, wat mijn drijfveren zijn."

Louwije traint sinds zijn achttiende in Den Bosch bij Flik-Flak onder huidig bondscoach Bram van Bokhoven. In 2017 kreeg hij op verzoek een Nederlands paspoort. "Het niveau van turnen is hier hoger dan in België. Zo had ik meer kans om deel te nemen aan de Olympische Spelen en ondertussen wilde ik ook niet meer weg uit Den Bosch." Met Louwije eindigde Nederland als achtste op de WK van 2018 in Doha, maar voor de Spelen van Tokio plaatste het team zich niet. Op de WK in Stuttgart van 2019 moest Louwije geblesseerd toekijken hoe de kwalificatie misliep.

Meer uit Sport

Motorcrosser Herlings ook beste in Dutch Masters Oldebroek

OLDEBROEK (ANP) - Motorcrosser Jeffrey Herlings is ook bij de Dutch Masters of Motorcross in Oldebroek onverslaanbaar gebleken. De 28-jarige Brabander won in de derde wedstrijd van het Dutch Masters- kampioenschap in Oldebroek opnieuw beide manches en schreef zo ook met overmacht het eindklassement op zijn naam.

1 uur geleden
Overtuigende start Alcaraz op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Carlos Alcaraz is overtuigend begonnen aan Roland Garros. De als eerste geplaatste Spanjaard stond in de openingsronde maar zeven games af tegen de Italiaanse qualifier Flavio Cobolli. Het werd 6-0 6-2 7-5. De eerste twee sets duurden gezamenlijk slechts 53 minuten, ruim 10 minuten korter dan de derde set.

3 uur geleden
Springruiter Houtzager wint Grand Prix in Wiesbaden

WIESBADEN (ANP) - Springruiter Marc Houtzager heeft de Grand Prix in het Duitse Wiesbaden op zijn naam geschreven. De 52-jarige Drent was in de barrage op Sterrehof's Dante de snelste van elf ruiters.

4 uur geleden
Van de Zandschulp op Roland Garros gehinderd door voetblessure

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp ondervindt al enkele weken hinder van een voetblessure. Dat bekende de beste tennisser van Nederland na zijn vroege uitschakeling op Roland Garros, waar hij in vier sets zijn meerdere moest erkennen in de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante.

4 uur geleden
Van de Zandschulp verliest in Parijs van Argentijnse qualifier

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp is op Roland Garros niet verder dan de eerste ronde gekomen. De nummer 25 van de plaatsingslijst liet zich in Parijs met 6-2 4-6 6-3 6-4 verrassen door de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante, die zijn debuut maakte op een grandslamtoernooi.

5 uur geleden
Eerste landstitel hockeyers Pinoké na ruime zege bij Bloemendaal

BLOEMENDAAL (ANP) - De hockeymannen van Pinoké hebben voor het eerst de landstitel in de hoofdklasse gewonnen. Het team van trainer Jesse Mahieu was in de tweede wedstrijd veel te sterk voor recordkampioen Bloemendaal: 0-4. De eerste ontmoeting eindigde twee dagen eerder onbeslist (1-1). De emoties kregen na de vierde treffer de overhand bij Mahieu, die langs de lijn al een klein feestje vierde met zijn spelers en stafleden.

5 uur geleden
Basketballers ZZ Leiden pakken na bizarre slotfase nationale titel

LEIDEN (ANP) - De basketballers van ZZ Leiden hebben na een bizarre slotfase in de finale de nationale titel veroverd. De ploeg van coach Douglas Spradley was in de vijfde en beslissende wedstrijd in de play-offs met 82-81 net iets sterker dan Donar uit Groningen. Het is de vijfde titel voor Leiden.

7 uur geleden