Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turncoach Wevers: voor mij telt alleen het belang van sporters

Turncoach Wevers: voor mij telt alleen het belang van sporters

ARNHEM (ANP) - Voor turncoach Vincent Wevers telt alleen het belang van de sporters. Dat laat hij aan het ANP weten, na "kennis te hebben genomen" van het door de KNGU ingediende hoger beroep tegen de uitspraak in een door Wevers aangespannen kort geding. De rechter bepaalde daarin dat Wevers alsnog als coach naar de Olympische Spelen in Tokio mag gaan, hoewel het gymnastiekunie hem dat eerder had verboden.

"Vanaf het begin heb ik in het belang van de sporters geprobeerd om met de KNGU in gesprek te komen over Tokio 2021", zegt Wevers. "De KNGU vond dat niet nodig. Het enige wat ik nog kon doen was het starten van een kort geding. Wat ik kwalijk vind is dat de KNGU alles heeft geprobeerd om mij de kortgedingprocedure in te laten trekken, omdat dit niet in het belang van de sporters zou zijn. Dit argument telt kennelijk niet meer nu de KNGU zelf hoger beroep heeft ingesteld."

Volgens de coach komt de bond de afspraken niet na. "De KNGU had eerder kenbaar gemaakt mij te zullen voordragen aan het NOC*NSF als de rechter in mijn voordeel zou oordelen. Ook die toezegging blijkt nu niet veel meer waard."

Volgens de voorzieningenrechter had de bond onvoldoende kunnen onderbouwen dat er zwaarwegende redenen zouden zijn om Wevers thuis te laten. De coach en vader van de de turnsters Sanne en Lieke Wevers werd vorig jaar een tijdje geschorst, nadat hij was beschuldigd van wangedrag. De gymnastiekunie wil dat het hof de uitspraak in het kort geding toetst, omdat deze volgens de KNGU op meerdere punten niet juist is.

Meer uit Sport

Gesink wacht mooie dag in leiderstrui Vuelta

DEN BOSCH (ANP) - Voor Robert Gesink wordt de tweede etappe van de Ronde van Spanje een bijzondere ervaring. De renner van Jumbo-Visma mag voor het eerst in zijn lange loopbaan de weg op in de leiderstrui in een grote ronde. Dat gebeurt in Den Bosch waar de renners zaterdag om 13.15 uur van start gaan. Het is de tweede van drie Vuelta-etappes op Nederlandse bodem.

3 uur geleden
Klaver spurt naar vijfde plaats in finale 200 meter op EK

MÜNCHEN (ANP) - Atlete Lieke Klaver is in haar eerste grote finale op de 200 meter als vijfde geëindigd. Het podium was op de EK atletiek in München nog niet in bereik voor de 23-jarige sprintster uit Enkhuizen. Ze klokte 22,88, iets boven haar persoonlijk record van 22,66.

8 uur geleden
Bol na unieke dubbel: ik ben geen machine, maar het lijkt wel zo

MUNCHEN (ANP) - Femke Bol voelde opluchting na haar geslaagde missie op de EK atletiek in München. Ze won als eerste atlete ooit goud op de 400 meter én de 400 meter horden. "Ik ben geen machine, maar daar lijkt het dit toernooi wel op", zei ze bij de NOS. "Er is toch wel ongeloof dat ik dit gedaan heb. Ik kon de focus blijven houden ondanks de druk die er was. Iedereen verwachtte dat ik het wel even zou doen, maar het zijn twee compleet andere nummers. Alleen het verzuren van je benen is hetzelfde."

9 uur geleden
Bol wint ook goud op 400 meter horden en pakt unieke dubbel op EK

MÜNCHEN (ANP) - Femke Bol heeft een unieke prestatie geleverd op de Europese kampioenschappen atletiek in München. Ze heeft als eerste atlete ooit goud behaald op de combinatie 400 meter en op 400 meter horden.

9 uur geleden
Gesink is zijn ploeggenoten enorm dankbaar voor rode leiderstrui

UTRECHT (ANP) - Met een grote glimlach trok Robert Gesink na de zege van zijn ploeg Jumbo-Visma in de ploegentijdrit de rode leiderstrui van de Ronde van Spanje aan. "Ik ben de jongens zo dankbaar", zei hij over zijn ploeggenoten. "Het is fantastisch dat ze me dit hebben gegund."

10 uur geleden
Maagkrampen breken Van Diepen op, hij mist EK-finale 800 meter

MÜNCHEN (ANP) - Atleet Tony van Diepen heeft de finale van de 800 meter niet gehaald. Hij eindigde in zijn serie van de halve finales als zesde en daarmee was hij uitgeschakeld. De eerste drie van de twee heats gingen rechtstreeks door, plus twee atleten op basis van hun tijd.

10 uur geleden
Gesink leider in Vuelta na winst ploegentijdrit in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Robert Gesink is de eerste leider in de Ronde van Spanje. Zijn ploeg Jumbo-Visma won in Utrecht de eerste etappe, een ploegentijdrit over ruim 23 kilometer. De 36-jarige Gesink mocht als eerste zijn wiel over de streep drukken.

11 uur geleden