Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turncoach Wevers: voor mij telt alleen het belang van sporters

Turncoach Wevers: voor mij telt alleen het belang van sporters

ARNHEM (ANP) - Voor turncoach Vincent Wevers telt alleen het belang van de sporters. Dat laat hij aan het ANP weten, na "kennis te hebben genomen" van het door de KNGU ingediende hoger beroep tegen de uitspraak in een door Wevers aangespannen kort geding. De rechter bepaalde daarin dat Wevers alsnog als coach naar de Olympische Spelen in Tokio mag gaan, hoewel het gymnastiekunie hem dat eerder had verboden.

"Vanaf het begin heb ik in het belang van de sporters geprobeerd om met de KNGU in gesprek te komen over Tokio 2021", zegt Wevers. "De KNGU vond dat niet nodig. Het enige wat ik nog kon doen was het starten van een kort geding. Wat ik kwalijk vind is dat de KNGU alles heeft geprobeerd om mij de kortgedingprocedure in te laten trekken, omdat dit niet in het belang van de sporters zou zijn. Dit argument telt kennelijk niet meer nu de KNGU zelf hoger beroep heeft ingesteld."

Volgens de coach komt de bond de afspraken niet na. "De KNGU had eerder kenbaar gemaakt mij te zullen voordragen aan het NOC*NSF als de rechter in mijn voordeel zou oordelen. Ook die toezegging blijkt nu niet veel meer waard."

Volgens de voorzieningenrechter had de bond onvoldoende kunnen onderbouwen dat er zwaarwegende redenen zouden zijn om Wevers thuis te laten. De coach en vader van de de turnsters Sanne en Lieke Wevers werd vorig jaar een tijdje geschorst, nadat hij was beschuldigd van wangedrag. De gymnastiekunie wil dat het hof de uitspraak in het kort geding toetst, omdat deze volgens de KNGU op meerdere punten niet juist is.

Meer uit Sport

Djokovic naar kwartfinale Genève, mogelijk tegen Griekspoor

GENÈVE (ANP) - Novak Djokovic heeft zijn eerste wedstrijd gewonnen op het ATP-toernooi van Genève. De Servische nummer 1 van de wereldranglijst versloeg in twee sets de Duitser Yannick Hanfmann (6-3 6-3) en plaatste zich voor de kwartfinales, waarin hij mogelijk Tallon Griekspoor als tegenstander krijgt.

5 uur geleden
Tennisser De Jong één zege verwijderd van hoofdtoernooi in Parijs

PARIJS (ANP) - Tennisser Jesper de Jong is één overwinning verwijderd van het hoofdtoernooi van Roland Garros. De 23-jarige geboren Haarlemmer won in de tweede kwalificatieronde in Parijs in twee sets van de Oostenrijker Dennis Novak: 6-3 6-3.

6 uur geleden
Tennisster Lamens onderuit in kwalificaties Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisster Suzan Lamens is in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi op Roland Garros gestrand. De Nederlandse nummer 148 van de wereld verloor met 6-3 6-4 van Elena Ruse uit Roemenië.

6 uur geleden
Volleyballers verliezen in Nations League nipt van Slovenië

ANTALYA (ANP) - De Nederlandse volleyballers hebben de eerste wedstrijd in de Nations League verloren van Slovenië. In het Turkse Antalya eindigde de wedstrijd na vijf sets in een nipte nederlaag: 31-33 25-22 20-25 25-21 27-25.

6 uur geleden
Kickboksorganisator Glory schorst Ben Saddik half jaar

AMSTERDAM (ANP) - Kickboksorganisatie Glory heeft Jamal Ben Saddik voor een half jaar geschorst. De 33-jarige Belg krijgt die straf voor een trappende beweging naar Rico Verhoeven na afloop van de wedstrijd van Verhoeven tegen Nabil Khachab op 9 maart in de Gelredome in Arnhem.

8 uur geleden
Wielrenner Steinhauser boekt eerste profzege na solo in Giro

PASSO DEL BROCON (ANP) - Wielrenner Georg Steinhauser heeft de zeventiende etappe van de Giro d'Italia op zijn naam geschreven, een rit met aankomst bergop. De 22-jarige Duitser van EF Education - EasyPost rondde na een kleine 160 kilometer tussen Selva di Val Gardena en Passo del Brocon een solo succesvol af.

8 uur geleden
Judoka Van 't End strandt op WK in achtste finales

ABU DHABI (ANP) - Judoka Noël van 't End is op de wereldkampioenschappen in Abu Dhabi gestrand in de achtste finales. De 32-jarige Nederlander, die in 2019 de wereldtitel won, verloor in de klasse tot 90 kilogram in de achtste finales tegen Caramnob Sagaipov uit Libanon.

13 uur geleden