Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turncoach Van Bokhoven wordt prestatiemanager bij NOC*NSF

Turncoach Van Bokhoven wordt prestatiemanager bij NOC*NSF

ARNHEM (ANP) - Turncoach Bram van Bokhoven verlaat gymnastiekbond KNGU na een dienstverband van twintig jaar. De mannenbondscoach treedt in dienst bij sportkoepel NOC*NSF, waar hij prestatiemanager wordt.

Van Bokhoven (43) wordt een van de prestatiemanagers die vanuit het zogenoemde High Performance Team coaches en technisch directeuren van diverse sporten ondersteunen bij hun topsportprogramma’s. "Ik werk al twintig jaar in de turnsport. Dit is het moment om deze stap te zetten", aldus Van Bokhoven. "Al doet het ook een beetje pijn: ik heb me de afgelopen twintig jaar met ziel en zaligheid ingezet voor de turnsport. In mijn nieuwe rol ga ik de sport dan ook zeker blijven volgen en steunen."

Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF, noemt Van Bokhoven een waardevolle aanwinst. "Bram heeft jarenlange ervaring binnen de topsportprogramma’s van het turnen. Nu gaan meerdere sporten de vruchten plukken van zijn expertise binnen topsport op het hoogste niveau. Hij heeft laten zien dat hij als geen ander kan helpen bij het bepalen van de juiste route", aldus Hendriks.

Van Bokhoven begeleidde aanvankelijk de turners bij Flik-Flak in Den Bosch. Tussen 2006 en 2012 was hij bondscoach van de mannen, een functie die hij sinds 2016 opnieuw vervulde. Onder zijn leiding werden op EK's, WK's en Olympische Spelen vijftien medailles behaald. Dieptepunt was een affaire rond ringenspecialist Yuri van Gelder, die bij de Spelen van Rio 2016 na nachtelijke escapades in het uitgaansleven op verzoek van Van Bokhoven naar huis werd gestuurd.

De KNGU gaat op zoek naar een opvolger.

Meer uit Sport

Zwemmer Tjon-A-Joe blijft hopen op Nederlandse nationaliteit

AMERSFOORT (ANP) - Renzo Tjon-A-Joe hoopte volgend jaar bij de Olympische Spelen in Parijs voor Nederland uit te komen. De naturalisatie van de in Suriname geboren zwemmer is een aantal weken geleden echter afgewezen. De teleurgestelde Tjon-A-Joe heeft bij de IND bezwaar aangetekend.

2 uur geleden
Hockeyers winnen nipt van koploper India in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeyers hebben in de Pro League koploper India verslagen. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmee won in Eindhoven met 3-2.

2 uur geleden
Swiatek eerste vrouw sinds Henin die titel in Parijs prolongeert

PARIJS (ANP) - Iga Swiatek is de eerste tennisster sinds 2007 die erin is geslaagd haar titel op Roland Garros te prolongeren. Zestien jaar geleden lukte dat de Belgische Justine Henin.

3 uur geleden
Turnster Visser wint brugfinale bij World Challenge Cup in Osijek

OSIJEK (ANP) - Turnster Naomi Visser heeft bij de World Challenge Cup in het Kroatische Osijek goud gewonnen in de brugfinale. Visser kwam tot 14,333 punten en hield daarmee de concurrentie ruim achter zich. De Australische Georgia Godwin (13,700) en de Slowaakse Barbora Mokosova (13,300) completeerden het podium.

4 uur geleden
Swiatek voor de derde keer de beste op Roland Garros

PARIJS (ANP) - De Poolse tennisster Iga Swiatek heeft voor de derde keer Roland Garros gewonnen. De nummer 1 van de wereld versloeg in de eindstrijd de Tsjechische Karolina Muchova met 6-2 5-7 6-4. Swiatek stond met 6-2 en 3-0 voor, maar het draaide toch uit op een derde set. Daarin stond Muchova (26), de mondiale nummer 43, met 2-0 en 4-3 voor. Na 2 uur en 46 minuten besloot Muchova het duel met een dubbele fout.

4 uur geleden
Van Weeren Europees kampioen bowlen

WITTELSHEIM (ANP) - Jord van Weeren is in Franse Wittelsheim Europees kampioen bowlen geworden. De 29-jarige Leidenaar was in de finale te sterk voor voormalig wereldkampioen James Blomgren uit Zweden: 267-259.

4 uur geleden
Tennisster Rus bereikt finale en keert terug in top 100

LA BISBAL D'EMPORDA (ANP) - Arantxa Rus heeft de finale bereikt van een klein WTA-toernooi in La Bisbal d'Empordà. Door haar vierde zege op een rij op het Spaanse graveltoernooi heeft de beste tennisster van Nederland zich verzekerd van een terugkeer in de mondiale top 100.

5 uur geleden