Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turnbond rekent op komst Thorsdottir op trainingsstage

Turnbond rekent op komst Thorsdottir op trainingsstage

BEEKBERGEN (ANP) - Hoewel Eythora Thorsdottir aangeeft alleen verder te willen met haar coach Patrick Kiens, rekent Mark Meijer op de aanwezigheid van de topturnster tijdens de eerste gezamenlijke stage van de Nederlandse selectie, volgende week in Nijmegen. Kiens is, net als Frank Louter, niet meer welkom bij het topsportprogramma turnen van gymnastiekbond KNGU. De coach van PAX wordt door Meijer, als technisch directeur in dienst van de KNGU, een gebrek aan respect en communicatie verweten.

Kiens behoort mogelijk ook tot de coaches wier grensoverschrijdend gedrag wordt onderzocht door het Instituut Sportrechtspraak (ISR). Dat stond los van het besluit van Meijer, benadrukt de technisch directeur die van Thorsdottir alleen de bevestiging heeft dat ze zich meldt voor een gesprek. "Maar ze maakt deel uit van de nationale selectie die volgende week een eerste stage heeft. Daarvoor is ze uiteraard uitgenodigd en zonder tegenbericht ga ik ervan uit dat ze komt", aldus Meijer.

Thorsdottir (22) was bij de NOS duidelijk over haar plannen. "Ik wil verder met Patrick en anders niet", stelt de turnster uit Poortugaal. "Dat zeg je niet zomaar. Ik wil doorzetten, maar als het me zo moeilijk wordt gemaakt. Patrick en ik zijn een team. Je kunt niet een half jaar voor de Olympische Spelen zeggen: ik verander van trainer. Dat werkt zo niet en ik denk niet dat ik het dan nog kan opbrengen."

De dochter van IJslandse ouders velt geen oordeel over mogelijk misdragingen van Kiens in een andere tijd. "Ik was er niet bij in die periode. Als het zo is, is het heel vervelend voor ze. Daar moet van geleerd worden. Mijn ervaringen zijn altijd heel goed geweest. En ik ben zeker niet gehersenspoeld door hem en oud en wijs genoeg om zelf over hem te oordelen."

Thordottir is een belangrijke schakel in het team dat zich al heeft geplaatst voor de Spelen. Sinds er afgelopen zomer ophef ontstond over tal van misstanden in het vrouwenturnen, traint de nationale vrouwenselectie onder toezicht in Nijmegen. Thorsdottir liet zich er zelden zien. De stage van komende week is echter verplicht voor de negen leden van de selectie. Meijer: "We hebben een aantal van deze momenten in de aanloop naar de EK en de Olympische Spelen. Nu nog in Nijmegen, straks in Heerenveen als de nieuwe hal daar klaar is."

Meer uit Sport

Atlete Koster knap vierde op 5000 meter bij EK in München

MÜNCHEN (ANP) - Atlete Maureen Koster heeft een knappe vierde plaats behaald op de 5000 meter bij de EK in München. De 30-jarige atlete rukte in het tweede deel van de finale in het Olympiastadion steeds verder op naar voren en finishte in 15.03,29. Een medaille was te hoog gegrepen.

4 uur geleden
Atlete Klaver sprint naar finale 200 meter op EK

MÜNCHEN (ANP) - Atlete Lieke Klaver heeft zich geplaatst voor de finale van de 200 meter bij de EK in München. In een uitverkocht Olympiastadion sprintte ze in haar heat van de halve finales naar de tweede plaats in 22,92. Alleen regerend Europees kampioene Dina Asher-Smith was sneller. De Britse won de race in 22,53.

6 uur geleden
Turner De Munck naar EK-finale op toestel voltige

MÜNCHEN (ANP) - Turner Loran de Munck heeft zich bij de Europese kampioenschappen in München geplaatst voor de toestelfinale op voltige. De Haarlemmer kwam op het onderdeel waarop Nederlanders de afgelopen jaren nooit uitblonken, tot een score van 14,266. Daarmee eindigde hij als tweede in de kwalificaties. De beste acht turners per toestel plaatsen zich voor de finales die zondag worden gehouden.

7 uur geleden
Vuelta-renners verwelkomd in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Utrecht heeft donderdagavond kennisgemaakt met de renners die vrijdag van start gaan in de Ronde van Spanje. Dat gebeurde op het Vredenburgplein waar de ploegen een voor een aan de toegestroomde wielerfans werden voorgesteld. De renners werden daarna nog een stuk over de Utrechtse singel gevaren. Zo'n 12.500 bezoekers waren daarbij aanwezig.

7 uur geleden
Triatlete Kingma kaartte misstanden aan, maar werd nooit geloofd

BREDA (ANP) - Triatlete Maya Kingma is blij met de excuses van de triatlonbond voor het leed dat haar en talrijke andere triatleten de afgelopen jaren is aangedaan in het nationaal topsportcentrum in Sittard. "Met die excuses begint de erkenning die je als slachtoffer zoekt en dat is het belangrijkste. Eindelijk geeft de bond toe dat het gewoon fout was hoe het eraan toeging. Het lag niet aan ons", zegt ze in reactie op de uitkomsten van het onderzoeksrapport naar de misstanden binnen het topsportprogramma van de NTB.

8 uur geleden
Motorcoureur Márquez hoopt op snelle terugkeer in MotoGP

NEW YORK (ANP) - Motorcoureur Marc Márquez wil nog dit kalenderjaar zijn rentree in de MotoGP maken. "Ik heb goede hoop dat dit mogelijk is", zei de zesvoudig wereldkampioen uit Spanje. "Op die manier kan ik me ook het beste op 2023 voorbereiden."

9 uur geleden
Kampioene Bol soepel naar EK-finale 400 meter horden

MÜNCHEN (ANP) - Femke Bol heeft haar doorwaakte nacht na het behalen van Europees goud op de 400 meter goed doorstaan. De Amersfoortse atlete plaatste zich donderdag in München moeiteloos voor de finale van de 400 meter horden, het nummer waarop ze vorige maand zilver veroverde op de WK in Eugene en een jaar geleden brons op de Olympische Spelen.

13 uur geleden