Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turnbond rekent op komst Thorsdottir op trainingsstage

Turnbond rekent op komst Thorsdottir op trainingsstage

BEEKBERGEN (ANP) - Hoewel Eythora Thorsdottir aangeeft alleen verder te willen met haar coach Patrick Kiens, rekent Mark Meijer op de aanwezigheid van de topturnster tijdens de eerste gezamenlijke stage van de Nederlandse selectie, volgende week in Nijmegen. Kiens is, net als Frank Louter, niet meer welkom bij het topsportprogramma turnen van gymnastiekbond KNGU. De coach van PAX wordt door Meijer, als technisch directeur in dienst van de KNGU, een gebrek aan respect en communicatie verweten.

Kiens behoort mogelijk ook tot de coaches wier grensoverschrijdend gedrag wordt onderzocht door het Instituut Sportrechtspraak (ISR). Dat stond los van het besluit van Meijer, benadrukt de technisch directeur die van Thorsdottir alleen de bevestiging heeft dat ze zich meldt voor een gesprek. "Maar ze maakt deel uit van de nationale selectie die volgende week een eerste stage heeft. Daarvoor is ze uiteraard uitgenodigd en zonder tegenbericht ga ik ervan uit dat ze komt", aldus Meijer.

Thorsdottir (22) was bij de NOS duidelijk over haar plannen. "Ik wil verder met Patrick en anders niet", stelt de turnster uit Poortugaal. "Dat zeg je niet zomaar. Ik wil doorzetten, maar als het me zo moeilijk wordt gemaakt. Patrick en ik zijn een team. Je kunt niet een half jaar voor de Olympische Spelen zeggen: ik verander van trainer. Dat werkt zo niet en ik denk niet dat ik het dan nog kan opbrengen."

De dochter van IJslandse ouders velt geen oordeel over mogelijk misdragingen van Kiens in een andere tijd. "Ik was er niet bij in die periode. Als het zo is, is het heel vervelend voor ze. Daar moet van geleerd worden. Mijn ervaringen zijn altijd heel goed geweest. En ik ben zeker niet gehersenspoeld door hem en oud en wijs genoeg om zelf over hem te oordelen."

Thordottir is een belangrijke schakel in het team dat zich al heeft geplaatst voor de Spelen. Sinds er afgelopen zomer ophef ontstond over tal van misstanden in het vrouwenturnen, traint de nationale vrouwenselectie onder toezicht in Nijmegen. Thorsdottir liet zich er zelden zien. De stage van komende week is echter verplicht voor de negen leden van de selectie. Meijer: "We hebben een aantal van deze momenten in de aanloop naar de EK en de Olympische Spelen. Nu nog in Nijmegen, straks in Heerenveen als de nieuwe hal daar klaar is."

Meer uit Sport

Schouten schaatst zaterdag ter afscheid nog één rondje in Thialf

HILVERSUM (ANP) - Irene Schouten schaatst zaterdag ter afscheid nog één rondje in de Friese ijstempel Thialf. Dat zei de drievoudig olympisch kampioene in de talkshow van Humberto Tan. Ze zal niet meedoen aan de NK allround, die daar plaatsvinden.

5 uur geleden
Enkelblessure tennisser Alcaraz valt mee: paar dagen eruit

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Spaanse tennisser Carlos Alcaraz heeft zijn rechterenkel licht verstuikt in het graveltoernooi van Rio de Janeiro. Hij zal er een paar dagen uit liggen, schreef de nummer 2 van de wereld op Instagram. "Tot ziens in Las Vegas en Indian Wells", voegde de 20-jarige speler eraan toe.

6 uur geleden
Griekspoor houdt het in dubbelspel Doha bij één optreden

DOHA (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor heeft zijn optreden in het dubbelspel op het ATP-toernooi van Doha beperkt tot één optreden. De Noord-Hollander had zich op het laatste moment afgemeld voor het enkelspel in Qatar, maar nam met Bart Stevens verrassend wel deel aan het dubbeltoernooi.

7 uur geleden
Wolff ziet in onderzoek Horner probleem voor hele Formule 1

SAKHIR (ANP/RTR) - Het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag van teambaas Christian Horner van Max Verstappens Red Bull straalt af op de hele Formule 1. Dat zei teambaas Toto Wolff van Mercedes.

7 uur geleden
Recordhouder marathon Kiptum overleed aan ernstig hoofdletsel

NAIROBI (ANP/AFP) - De Keniaanse atleet Kelvin Kiptum is overleden aan ernstig hoofdletsel dat de wereldrecordhouder op de marathon opliep door zijn auto-ongeluk. De patholoog-anatoom die het lichamelijk onderzoek verrichtte, constateerde schedelbreuken, gebroken ribben en verwondingen aan de longen.

9 uur geleden
Handbalsters treffen als eerste Argentinië op OKT

TORREVIEJA (ANP) - De handbalsters openen het olympisch kwalificatietoernooi in het Spaanse Torrevieja op 11 april tegen Argentinië. Een dag later is Tsjechië de tegenstander en op 14 april volgt een duel met gastland Spanje. De beste twee landen plaatsen zich voor de Olympische Spelen van Parijs.

11 uur geleden
Verstappen rijdt meer dan 140 ronden en is veruit de snelste

BAHREIN (ANP) - Max Verstappen heeft op de eerste testdag van de Formule 1 in Bahrein grote indruk gemaakt. De drievoudig wereldkampioen reed probleemloos 143 ronden in de RB20 op het woestijncircuit van Sakhir en was veruit de snelste. De Limburger klokte 1.31,344 in zijn snelste ronde en daarmee was hij meer dan een seconde sneller dan zijn naaste concurrenten.

11 uur geleden