Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turkse regering noemt schorsing voetballer Demiral onaanvaardbaar

Turkse regering noemt schorsing voetballer Demiral onaanvaardbaar

ANKARA (ANP/RTR) - De Turkse regering heeft woedend gereageerd op het besluit van de UEFA om voetballer Merih Demiral twee wedstrijden te schorsen voor het maken van het 'wolvengebaar'. Vice-president Cevdet Yilmaz schreef op X dat het besluit van de UEFA onacceptabel is en dat het besluit moet worden herzien.

"De schoonheid en spanning van het voetbal moeten niet worden overschaduwd door politieke besluiten", aldus Yilmaz.

Demiral vierde in de EK-wedstrijd tegen Oostenrijk zijn tweede doelpunt met een 'wolvengroet', een symbool van de ultranationalistische Turkse groepering Grijze Wolven. Door de schorsing mist hij onder meer de kwartfinale tegen Nederland op zaterdag. De verdediger zelf ontkende dat er een verborgen politieke boodschap achter het gebaar zat.

Erdogan

De Turkse president Erdogan woont zaterdag de wedstrijd in Berlijn bij. Turkse media meldden donderdag dat de rel rondom de wolvengroet reden is voor de president om de kwartfinale bij te wonen. Eerder ontbood de Duitse regering de Turkse ambassadeur om het handgebaar van Demiral.

De Grijze Wolven steunen de regering van Erdogan, maar zijn buiten Turkije zeer omstreden. In EK-gastland Duitsland staat de beweging onder toezicht.

Meer uit Buitenland

Meer leiders veroordelen geweld tegen Trump

DEN HAAG (ANP/RTR) - Internationaal wordt geschokt gereageerd op de poging tot moord op Donald Trump tijdens een campagnebijeenkomst. De Amerikaanse oud-president raakte gewond aan een oor, een toeschouwer kwam om en twee anderen raakten ernstig gewond. Buitenlandse leiders veroordelen het geweld en betuigen hun medeleven aan de betrokkenen.

28 minuten geleden
FBI bevestigt identiteit schutter: 20-jarige man

WASHINGTON (ANP/RTR) - De FBI heeft de identiteit vastgesteld van de schutter op de campagnebijeenkomst van de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Het gaat om de 20-jarige Thomas Matthew Crooks uit de staat Pennsylvania, zoals sommige Amerikaanse media eerder berichtten op basis van bronnen.

50 minuten geleden
Trump na schietpartij aangekomen in New Jersey

NEW JERSEY (ANP/AFP) - Donald Trump is na de schietpartij in Pennsylvania met het vliegtuig geland in New Jersey. Een van zijn communicatiemedewerkers heeft een video gedeeld waarin de Amerikaanse oud-president zelfstandig uit het toestel stapt.

1 uur geleden
Schietpartij was volgens FBI poging tot moord op Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - De schietpartij bij de campagnebijeenkomst van Donald Trump in Pennsylvania was een poging tot moord op deze Republikeinse presidentskandidaat. Dat heeft de FBI bekendgemaakt op een persconferentie. De FBI heeft de identiteit van de schutter, die werd doodgeschoten door de geheime dienst, nog niet met zekerheid vastgesteld. Het motief is nog onbekend.

1 uur geleden
Biden spreekt Trump na schietpartij

WASHINGTON (ANP) - President Joe Biden heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump telefonisch gesproken nadat die gewond was geraakt bij een schietpartij bij een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. Dat maakte het Witte Huis bekend, zonder mededelingen te doen over de inhoud van het gesprek.

3 uur geleden
Europese leiders geschokt door aanval op Trump

DEN HAAG (ANP) - Europese leiders reageren vol afschuw op de aanval waarbij de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump gewond raakte aan zijn oor. "Ik ben van streek door de schokkende gebeurtenissen tijdens de bijeenkomst van president Trump en we sturen hem en zijn familie onze beste wensen", zegt de premier van het Verenigd Koninkrijk Keir Starmer op X.

3 uur geleden
Donald Trump Jr.: vader is vol goede moed

WASHINGTON (ANP) - Donald Trump Jr. laat weten dat hij met zijn vader heeft gesproken nadat de oud-president was geraakt door een kogel tijdens een campagnebijeenkomst. Volgens Trump Jr. is zijn vader "vol goede moed".

5 uur geleden