Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turkse flitsbezorger Getir na investering 10,7 miljard euro waard

Turkse flitsbezorger Getir na investering 10,7 miljard euro waard

ISTANBUL (ANP/BLOOMBERG) - Flitsbezorger Getir is 10,7 miljard euro waard, werd duidelijk na een investeringsronde. Het Turkse bedrijf haalde bij geldschieters 768 miljoen dollar op, omgerekend ruim 695 miljoen euro. Dat geld wil Getir gebruiken om de verdere groei te bekostigen. Bij de vorige investeringsronde werd Getirs waarde nog op minder dan 7 miljard dollar geschat.

Het in 2015 opgerichte Getir houdt zich bezig met het razendsnel bezorgen van boodschappen. Daarmee is het bedrijf ook in Nederland actief. Getir is een van de grotere spelers op die markt, net als bijvoorbeeld het Duitse Gorillas.

De bedrijven proberen nu snel uit te breiden en door overnames op veel markten een leidende positie te krijgen. Daar is veel geld voor nodig, want de bedrijven zijn vaak verlieslatend. Pas bij grote marktaandelen en hogere tarieven zal het ze lukken om winstgevend te worden, waarschuwen experts. Die trekken een parallel met maaltijdbezorgers als Just Eat Takeaway en Deliveroo, die in de meeste gevallen nog niet winstgevend zijn.

Meer uit Financieel

Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

43 minuten geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

49 minuten geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

52 minuten geleden
Ruim 12.000 vluchten minder toegestaan op Schiphol in zomer 2024

SCHIPHOL (ANP) - Het aantal toegestane vluchten via Schiphol zal in het zomerseizoen van volgend jaar 12.400 lager uitvallen dan in dezelfde periode dit jaar. Dat meldt de luchthaven bij de publicatie van zijn capaciteitsdeclaratie, het document waarin de beschikbare capaciteit op Schiphol van eind maart tot en met eind oktober is vastgesteld. Ook het maximale aantal vluchten met privéjets wordt teruggeschroefd.

1 uur geleden
Laura van Geest krijgt tweede termijn als topvrouw van AFM

AMSTERDAM (ANP) - Laura van Geest blijft langer aan als bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De voormalig directeur van het Centraal Planbureau (CPB) is al bijna vier jaar topvrouw van toezichthouder AFM en is herbenoemd voor nog eens vier jaar. Haar nieuwe termijn gaat in op 1 februari volgend jaar.

2 uur geleden
MSD zet fabriek Oss voor immuuntherapie in de verkoop

OSS (ANP) - Farmaceut MSD stopt over twee jaar met de productie van immuuntherapie in Oss. De productie wordt overgenomen door modernere fabrieken in andere landen. De Brabantse fabriek gaat in de verkoop, en MSD heeft "als topprioriteit" dat de koper niet alleen de fabriek maar ook de circa zeshonderd werknemers overneemt.

2 uur geleden
GameStop stijgt op Wall Street na aanstelling nieuwe topman

NEW YORK (ANP) - Het aandeel GameStop is donderdag 3,3 procent meer waard geworden. Beleggers leken tevreden met het nieuws dat Ryan Cohen aantreedt als nieuwe topman van de keten van videospellenwinkels. De miljardair is een grote aandeelhouder van het bedrijf en was al voorzitter van GameStop.

2 uur geleden