Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turkse coach voelt meer respect en ziet dat het volk trots is

Turkse coach voelt meer respect en ziet dat het volk trots is

BERLIJN (ANP) - De Turkse bondscoach Vincenzo Montella voelt na de uitschakeling door Oranje op het EK voetbal meer waardering van de voetbalfans voor zijn ploeg. Ondanks het 2-1-verlies tegen Nederland denkt hij het Turkse volk in vervoering te hebben gebracht.

"Ondanks de uitschakeling houdt het Turkse volk van ons. Deze spelers verdienen het ook. We mogen trots zijn op hoe we hier gespeeld hebben. Na dit EK zal Turkije met andere ogen bekeken worden. Met meer respect", zei Montella op de persconferentie.

"We speelden met zoveel passie. We verdienden meer. Ik verlaat het toernooi met een goed gevoel. We zullen blijven verbeteren en blijven groeien. De toekomst ziet er goed uit." Montella sprak verder van "overtuigende prestaties" en een "solide basis".

Demiral

Montella wilde zo kort na de wedstrijd niet ingaan op de schorsing van Merih Demiral, die niet mocht meedoen tegen Oranje vanwege de 'wolvengroet'. Het gebaar zorgde in aanloop naar het duel voor veel commotie.

"Het is ingewikkeld om er zo kort na de wedstrijd over te praten. Daarom heb ik niet de kracht of de wil om te praten over iets wat niet bij het voetbal hoort", zei hij.

Aanstelling

Montella werd vorig jaar bondscoach van Turkije. Hij was in het verleden trainer van onder meer AC Milan en Sevilla.

Meer uit Voetbal

Organisatie Spelen onderzoekt veldbestorming bij duel Marokko

PARIJS (ANP/RTR) - De organisatoren van de Olympische Spelen in Parijs onderzoeken wat heeft geleid tot een veldinvasie tijdens de openingswedstrijd van het olympische voetbaltoernooi. "We werken samen met de relevante belanghebbenden om de oorzaken te begrijpen en passende maatregelen te nemen", melden ze over het duel tussen Argentinië en Marokko.

2 uur geleden
Directeur Kroes vindt dat Ajax minimaal als derde moet eindigen

AMSTERDAM (ANP) - Alex Kroes vindt dat Ajax komend voetbalseizoen in de Eredivisie minimaal als derde moet eindigen. Dat zegt de technisch directeur van de Amsterdammers in een gezamenlijk interview met directeur voetbal Marijn Beuker op de website van de club.

2 uur geleden
FC Utrecht neemt doelman Brouwer over van Heracles

UTRECHT (ANP) - Michael Brouwer speelt vanaf komend voetbalseizoen bij FC Utrecht. De 31-jarige doelman komt over van Heracles Almelo en ondertekent een contract voor twee jaar. Brouwer was transfervrij.

2 uur geleden
Willem II huurt Belgische spits Vaesen van Westerlo

TILBURG (ANP) - Willem II heeft een Belgische spits aan de selectie toegevoegd. De naar de Eredivisie gepromoveerde Tilburgers huren de 23-jarige Kyan Vaesen van Westerlo, waar hij vorig seizoen in 21 competitiewedstrijden één keer scoorde.

4 uur geleden
Nieuw-Zeeland eist actie van FIFA na spionage met drone

PARIJS (ANP) - De olympische voetbaltoernooien bezorgen de FIFA vooralsnog het nodige werk. Behalve de Argentijnse bond stapte ook Nieuw-Zeeland naar de FIFA. Aanleiding is de spionage op de training met een drone door Canada.

4 uur geleden
Trainer Blanc haalt landgenoot Diaby naar Al-Ittihad

DJEDDA (ANP/RTR) - Moussa Diaby vertrekt bij Aston Villa en kiest voor een lucratief avontuur in Saudi-Arabië. De 25-jarige Franse voetballer ondertekent een contract voor vijf jaar bij Al-Ittihad, waar zijn landgenoot Laurent Blanc sinds kort trainer is.

5 uur geleden
UEFA straft zeven landen voor racisme en discriminatie op EK

NYON (ANP) - De UEFA heeft zeven landen bestraft voor racisme en discriminatie door hun supporters tijdens het EK voetbal in Duitsland. Het gaat om Albanië, Hongarije, Oostenrijk, Slovenië, Servië, Roemenië en Kroatië.

5 uur geleden