Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turkish Airlines vliegt na bijna tien jaar weer op Libië

Turkish Airlines vliegt na bijna tien jaar weer op Libië

ISTANBUL (ANP/AFP) - Turkish Airlines vliegt na bijna tien jaar afwezigheid weer naar Libië. De Turkse maatschappij was in 2015 gestopt met vluchten naar het Noord-Afrikaanse land door het geweld in Libië. Maar nu vindt Turkish Airlines het dus weer veilig genoeg om terug te keren.

Volgens Turkish Airlines zal er drie keer per week worden gevlogen op de Libische hoofdstad Tripoli. Topman Bilal Ekşi van Turkish Airlines was donderdag bij een ceremonie op het internationale vliegveld Mitiga bij Tripoli. Hij gaf aan verheugd te zijn over de stap en dat er historische banden zijn tussen Turkije en Libië.

In Libië is het onrustig sinds een opstand in 2011 die dictator Moammar Kadhafi verdreef. In 2014 viel het land uiteen in een oostelijke factie in Benghazi en de door de VN gesteunde regering in Tripoli in het westen van het land.

Landmijnen

Ankara ondersteunt de regering in Tripoli. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken heeft vorige maand aangekondigd dat Turkije het consulaat in Benghazi spoedig wil heropenen en dat de rivaliserende partijen met elkaar in gesprek moeten gaan om een einde aan het conflict te maken.

Turkish Airlines overweegt in de toekomst ook vluchten te starten naar Benghazi en de stad Misrata die ten oosten van Tripoli ligt.

Overigens heeft Nederland een rood reisadvies voor Libië. Volgens de overheid is het te gevaarlijk om naar het land te reizen door het geweld en de dreiging van terroristische aanvallen. Ook wordt gewezen op het gevaar van landmijnen en niet-ontplofte munitie.

Meer uit Financieel

Vergelijker: autopremie steeds hoger door dure elektrische auto's

EINDHOVEN (ANP) - Automobilisten zijn steeds meer geld kwijt aan hun autoverzekering. De gemiddelde premie is inmiddels opgelopen tot 90,38 euro per maand, een stijging van ruim 9 procent vergeleken met januari vorig jaar. Dat meldt de financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van eigen onderzoek. De kenners verwachten dat de verzekeringspremie voorlopig blijft stijgen.

1 uur geleden
Techaandelen herstellen op Wall Street na recente zware verliezen

NEW YORK (ANP) - De grote Amerikaanse techbedrijven wisten maandag wat te herstellen op de aandelenbeurzen in New York. De S&P 500-index en techgraadmeter Nasdaq beleefden vorige week nog de slechtste beursweek sinds april dit jaar door de verkoopgolf in de techsector. Beleggers deden hun techaandelen vorige week van de hand door zorgen over de sterk gestegen waarderingen van deze aandelen. Deze week maken de resultaten van Tesla en Google-moederbedrijf Alphabet mogelijk duidelijk of de hoge waarderingen in de techsector gerechtvaardigd zijn.

1 uur geleden
Verkoop illegale Chinese fatbikes verpest imago, vindt fabrikant

DOETINCHEM (ANP) - De verkoop van illegale, makkelijk op te voeren fatbikes door Chinese fabrikanten verpest het imago van de fietsen. Dat stelt Niels Willems, medeoprichter van fatbikefabrikant Brekr en initiatiefnemer van het Convenant Veilige Fatbikes samen met drie andere Nederlandse fabrikanten. De fatbike wint snel aan populariteit in Nederland, maar onterecht is het beeld ontstaan dat het een onveilige fiets is, aldus Willems, die inschat dat dit jaar al 50.000 fatbikes zijn gekocht in Nederland.

2 uur geleden
ACM spreekt Meta aan op misleiding consumenten met term 'gratis'

DEN HAAG (ANP) - Europese consumententoezichthouders, waaronder de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM), spreken Meta aan op misleiding van consumenten bij de introductie van betaalde accounts. Volgens de waakhonden heeft het Amerikaanse techbedrijf consumenten onder druk gezet bij het bieden van de keuze tussen een betaalde en een zogenaamd 'gratis' versie van Facebook of Instagram.

2 uur geleden
Bijna 6 miljoen reizigers Schiphol in juni, meer dan vorig jaar

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft in juni bijna 6 miljoen passagiers verwerkt, wat 5 procent meer is vergeleken met een jaar eerder. Ook het aantal vluchten van en naar de luchthaven ging omhoog.

3 uur geleden
Kosten van computerstoring 'heel lastig' in kaart te brengen

DEN HAAG (ANP) - De totale kosten van de wereldwijde computerstoring van afgelopen vrijdag zijn volgens onafhankelijk techexpert Bert Hubert "heel lastig" in kaart te brengen. "De uiteindelijke kosten van dit alles zijn enorm uitgespreid."

4 uur geleden
Reisorganisaties in afrondende fase met afhandelen storingschade

LEUSDEN (ANP) - Reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen zijn druk bezig met het op pad helpen van de laatste reizigers die vertraging hebben opgelopen door de wereldwijde computerstoring van afgelopen vrijdag. Dat was van het weekend nog anders, toen sommige reisorganisaties zeker "10 procent van hun klanten moesten omboeken", zegt directeur Frank Radstake van reisbranchevereniging ANVR.

4 uur geleden