Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turkish Airlines geeft personeel forse opslag wegens herstel

Turkish Airlines geeft personeel forse opslag wegens herstel

ISTANBUL (ANP/BLOOMBERG) - Turkish Airlines heeft zijn personeel dat op internationale routes werkt een forse loonsverhoging gegeven van ten minste 10 procent. De Turkse luchtvaartmaatschappij rekent op verder herstel van de luchtvaartsector omdat "coronamaatregelen in veel landen worden versoepeld" en er "voorzichtig optimisme is over vaccinatieprogramma's".

Het bedrijf houdt met de loonsverhoging naar eigen zeggen ook rekening met de offers die de werknemers tijdens de coronapandemie hebben gebracht. Zo zette Turkish Airlines vorig jaar buitenlandse piloten op onbetaald verlof om geld te besparen en werden lonen gehalveerd. De luchtvaartsector werd zwaar getroffen door de coronacrisis.

Turkish Airlines boekte in de eerste drie maanden van het jaar een winst. Daarmee was het een van de eerste bedrijven in de sector die geen verlies meer draaide. Turkish Airlines zette volop in op vrachtvervoer, waar veel vraag naar bleef.

Oranje reisadvies

Eerder deze week werd bekend dat reisconcern TUI deze zomer geen reizen aanbiedt naar Turkije. Het reisadvies van de Europese Unie voor het land staat nog altijd op oranje en TUI verwacht niet dat dit snel wordt aangepast. Met oranje adviseert de Nederlandse overheid alleen naar het gebied af te reizen als dat strikt noodzakelijk is. Een reiziger moet zich voor de terugreis naar Nederland laten testen en krijgt het dringende advies om bij terugkomst tien dagen in thuisquarantaine te gaan.

Eerder besloot concurrent Corendon ondanks het oranje reisadvies wel weer vakanties naar Turkije aan te bieden. Volgens de reisorganisatie hadden de Turkse kusten al lang op een geel reisadvies gestaan als er volgens Europese normen naar was gekeken.

Meer uit Financieel

Borussia Dortmund flink onderuit op Duitse beurs na missen titel

FRANKFURT (ANP) - Borussia Dortmund heeft maandag meer dan een kwart van zijn beurswaarde verloren, nadat de voetbalclub de Duitse landstitel afgelopen weekend op het laatste moment aan zich voorbij zag gaan. De koploper wist op de laatste speeldag in eigen stadion niet te winnen van FSV Mainz: 2-2. Rivaal Bayern München versloeg FC Köln (1-2) en slaagde erin om voor de elfde maal op rij de Bundesliga te winnen.

5 uur geleden
Wall Street blijft dicht vanwege Memorial Day

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten vanwege de viering van Memorial Day in de Verenigde Staten. Op die dag worden gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht. De handel op Wall Street zal dinsdag worden hervat.

8 uur geleden
Grootste olieconcern India wil miljarden in groene energie steken

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Indiase Oil and Natural Gas Corp (ONGC) wil 1 biljoen roepies (omgerekend ruim 11 miljard euro) investeren in groene energie tegen 2030. Het staatsconcern, dat voorziet in ruim de helft van de vraag naar olie en gas, wil daarmee de "inspanningen voor groene energie opvoeren", aldus ONGC-voorzitter Arun Kumar Singh.

10 uur geleden
AEX licht lager op rustige pinksterdag, Turkse beurs fors hoger

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht omlaag tijdens een rustige handelssessie. Veel Nederlandse bedrijven zijn dicht vanwege Pinksteren. Daarnaast hebben beleggers in Londen en Zürich een vrije dag en houdt Wall Street ook de deuren gesloten vanwege Memorial Day in de Verenigde Staten. De Turkse beurs liet een stevige winst zien na de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan, die zondag de tweede verkiezingsronde wist te winnen.

11 uur geleden
Europese Uber-rijders in actie tegen schijnzelfstandigheid

AMSTERDAM (ANP) - Chauffeurs die rijden voor de taxi-app Uber gaan verspreid over Europa dinsdag actie voeren tegen schijnzelfstandigheid. In Nederland zal dat gebeuren in Amsterdam, meldt vakbond FNV. Andere acties vinden plaats in Brussel, Genève, Londen en Parijs, waarmee chauffeurs handhaving van de overheid willen afdwingen.

13 uur geleden
Bronnen: China overweegt belastingvoordelen voor fabrikanten

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese overheid overweegt belastingvoordelen voor bepaalde fabrikanten in China om de economie te stimuleren. Daarmee wil het land inzetten op de innovatie van technologie om zo de concurrentie met de Verenigde Staten aan te kunnen gaan. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

13 uur geleden
AEX licht hoger na schuldendeal VS, Turkse beurs stijgt

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is maandag licht hoger begonnen aan de nieuwe handelsweek. Het principeakkoord tussen de Democraten en Republikeinen over het verhogen van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid zorgde voor opluchting bij beleggers. Zonder een verhoging van het plafond zouden de Verenigde Staten spoedig zonder geld komen te zitten en niet meer aan zijn schuldverplichtingen kunnen voldoen.

14 uur geleden