Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turkije stuurt opnieuw troepen naar Libië

Turkije stuurt opnieuw troepen naar Libië

ANKARA (ANP/RTR) - Turkije begint met het sturen van meer militairen naar Libië om daar de troepen bij te staan van de internationaal erkende regering van Fayez al-Serraj. Dat heeft president Recep Tayyip Erdogan donderdag aangekondigd. Turkije stuurde eerder al militaire trainers naar de Noord-Afrikaanse staat.

De mededeling van de Turkse president komt kort nadat een vredesoverleg in Moskou op niets uitliep. Duitsland heeft de partijen in Libië uitgenodigd om zondag naar Berlijn te komen om over vrede te praten.

De Libische regeringstroepen vechten bij Tripoli tegen het leger van krijgsheer Khalifa Haftar. "Om de legitieme regering in Libië in stand te houden en om stabiliteit te vestigen, sturen wij nu onze militairen naar het land", zei Erdogan. Hij waarschuwde dat Turkije niet zal aarzelen om de strijdkrachten van Haftar "een lesje te leren" mochten zij de regeringstroepen blijven aanvallen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Man die inreed op optocht is bekende van politie

VOLKMARSEN (ANP/DPA) - De 29-jarige man die inreed op een carnavalsoptocht in Volkmarsen in de Duitse deelstaat Hessen is een bekende van de politie. Eerder zou hij met de politie in aanraking zijn geweest vanwege belediging en huisvredebreuk, zeggen bronnen tegen persbureau dpa.

over 52 minuten
Turkse gezagsvoerder gecrasht vliegtuig gearresteerd

ISTANBUL (ANP/RTR) - De Turkse autoriteiten hebben de gezagvoerder gearresteerd van het vliegtuig dat eerder deze maand in Istanbul betrokken was bij een ongeluk waarbij drie doden vielen. Dat heeft het staatspersagentschap Anadolu woensdag bekendgemaakt.

20 minuten geleden
Strijdende partijen in Libië sluiten wapenstilstand

GENÈVE (ANP/DPA) - De strijdende partijen in Libië zijn een wapenstilstand overeengekomen. Het akkoord moet nog wel worden voorgelegd aan de leiders van de partijen die al maandenlang een bloedige strijd uitvechten in het land. Dat heeft de VN-missie voor Libië maandag medegedeeld na afloop van gesprekken tussen militaire vertegenwoordigers van beide kampen in Genève.

1 uur geleden
Man die inreed op optocht vervolgd voor poging tot moord

VOLKMARSEN (ANP/DPA) - De 29-jarige man die inreed op een carnavalsoptocht in het Duitse Volkmarsen in de deelstaat Hessen wordt vervolgd voor poging tot moord. Dat heeft het OM in Frankfurt bekendgemaakt. Over de motieven van de man kan hij nog niets zeggen. Hij is gewond geraakt en kan nog niet verhoord worden.

2 uur geleden
Tientallen gewonden bij carnavalsoptocht in Duitsland

VOLKMARSEN (ANP/DPA) - De man die in het Duitse plaatsje Volksmarsen met een auto inreed op een carnavalsoptocht, heeft volgens de politie circa dertig mensen verwond, van wie er zeven zwaargewond zijn. Onder de slachtoffers zijn kinderen.

3 uur geleden
Politie: man reed opzettelijk in op carnavalsoptocht in Duitsland

VOLKMARSEN (ANP) - De man die in het Duitse plaatsje Volksmarsen inreed op een carnavalsoptocht, deed dat volgens de politie met opzet. Volgens regionaal medium Hessenschau zijn daarbij zeker dertien gewonden gevallen. Over de motieven van de volgens persbureau dpa Duitse man is nog niets bekend.

4 uur geleden
Gewonden door auto die inrijdt op carnavalsoptocht in Duitsland

VOLKMARSEN (ANP/DPA/RTR) - In het Duitse Volkmarsen zijn volgens de politie zeker tien gewonden gevallen toen een bestuurder met zijn personenauto inreed op een carnavalsoptocht. De man zou hard hebben gereden en langs een afzetting in de richting van de optocht zijn gegaan. Hij is volgens Duitse media gearresteerd.

5 uur geleden