Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turkije stuurt opnieuw troepen naar Libië

Turkije stuurt opnieuw troepen naar Libië

ANKARA (ANP/RTR) - Turkije begint met het sturen van meer militairen naar Libië om daar de troepen bij te staan van de internationaal erkende regering van Fayez al-Serraj. Dat heeft president Recep Tayyip Erdogan donderdag aangekondigd. Turkije stuurde eerder al militaire trainers naar de Noord-Afrikaanse staat.

De mededeling van de Turkse president komt kort nadat een vredesoverleg in Moskou op niets uitliep. Duitsland heeft de partijen in Libië uitgenodigd om zondag naar Berlijn te komen om over vrede te praten.

De Libische regeringstroepen vechten bij Tripoli tegen het leger van krijgsheer Khalifa Haftar. "Om de legitieme regering in Libië in stand te houden en om stabiliteit te vestigen, sturen wij nu onze militairen naar het land", zei Erdogan. Hij waarschuwde dat Turkije niet zal aarzelen om de strijdkrachten van Haftar "een lesje te leren" mochten zij de regeringstroepen blijven aanvallen.

Meer uit Buitenland

Senaat Amerikaanse staat Arizona trekt abortusverbod uit 1864 in

PHOENIX (ANP/RTR) - De Senaat van de Amerikaanse staat Arizona heeft woensdag gestemd voor intrekking van het staatsverbod op abortus uit 1864. Het verbod zou binnen enkele weken in werking zijn getreden.

6 minuten geleden
Weer confrontaties met politie bij pro-Europese protesten Georgië

TBILISI (ANP/RTR) - In Georgië is het opnieuw tot confrontaties gekomen tussen pro-Europese demonstranten en de politie. Agenten gebruikten onder meer traangas en flitsgranaten om de menigte uit elkaar te drijven.

56 minuten geleden
Aanleg tijdelijke pier voor noodhulp Gaza voor de helft klaar

GAZA-STAD (ANP/AFP) - De aanleg van de tijdelijke pier voor de kust van de Gazastrook is voor 50 procent afgerond, meldt het Amerikaanse Pentagon. De aanlegsteiger is naar verwachting ergens begin deze maand klaar.

2 uur geleden
Weinstein krijgt nieuw proces na terugdraaiing veroordeling 2020

NEW YORK (ANP) - De rechtszaak tegen Harvey Weinstein over seksueel misbruik moet opnieuw. Een gerechtshof in New York draaide vorige week zijn veroordeling uit 2020 terug omdat de beruchte oud-filmproducent geen eerlijk proces zou hebben gehad.

2 uur geleden
Ook Colombia verbreekt betrekkingen met Israël om Gaza

BOGOTA (ANP/RTR) - Colombia verbreekt de diplomatieke betrekkingen met Israël. Dat maakte president Gustavo Petro bekend nadat hij eerder al felle kritiek had geuit op premier Benjamin Netanyahu.

4 uur geleden
Gewonde agenten door explosief bij 1 mei-demonstratie in Parijs

PARIJS (ANP/AFP) - Bij een 1 mei-demonstratie in Parijs zijn zeven agenten gewond geraakt door een explosief, melden de nieuwszender BFM TV en de krant Le Monde. Ze zijn volgens de politie naar het ziekenhuis gebracht. Ook vijf andere agenten moesten met verwondingen naar het ziekenhuis.

5 uur geleden
300 aanhoudingen bij pro-Palestijns protest op universiteit VS

NEW YORK (ANP/RTR) - Bij een pro-Palestijns protest op de Amerikaanse Columbia University zijn dinsdagavond ongeveer driehonderd mensen gearresteerd. Honderden agenten gingen de universiteitsgebouwen in het hart van New York binnen om een einde te maken aan een bezetting.

6 uur geleden