Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Turkije pakt piloten op die Ghosn hielpen ontsnappen'

'Turkije pakt piloten op die Ghosn hielpen ontsnappen'

ISTANBUL (ANP/RTR) - De Turkse politie heeft naar verluidt donderdag zeven mensen, waaronder vier piloten, aangehouden in verband met de ontsnapping van automagnaat Carlos Ghosn. De gevallen Nissan-topman, die onder meer wordt verdacht van fraude, vloog met een privéjet vanuit Japan via Turkije naar Libanon. Hij mocht eigenlijk Japan niet uit.

Naast de piloten werden twee medewerkers van luchthaven en een vrachtarbeider aangehouden. De voormalige Nissan-baas maakte dinsdag bekend dat hij naar Beiroet was gevlucht om te ontsnappen aan wat hij een "opgetuigd" rechtssysteem noemde.

Volgens een medewerker van het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken was de grenspolitie niet op de hoogte van de komst en het vertrek van Ghosn. Volgens vluchtgegevens heeft Ghosn verschillende vliegtuigen gebruikt om van Japan naar Istanbul te vliegen en vervolgens door te reizen naar Libanon.

De zakenman, die zowel het Franse, Libanese als Braziliaanse staatsburgerschap bezit, werd dagen geleden door een particulier beveiligingsbedrijf uit Tokio gesmokkeld. Aan het vluchtplan zou drie maanden zijn gewerkt.

Meer uit Financieel

EIB: te weinig arbeidskrachten om Nederland van gas af te krijgen

AMSTERDAM (ANP) - De doelstelling om gebouwen in Nederland in 2050 klimaatneutraal te hebben, is "realistisch niet haalbaar". Tot die conclusie komt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB), dat in een nieuwe studie opmerkt dat er veel te weinig bouwvakkers en technici zijn om bijvoorbeeld alle gebouwen van het gas af te halen.

41 minuten geleden
Aandacht voor Ajax op Damrak na adviesverlaging

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar Ajax. Analisten van de Duitse investeringsbank Berenberg hebben de beursgenoteerde voetbalclub van de kooplijst gehaald. Het koersdoel voor het aandeel werd verlaagd van 17 euro naar 11 euro. Afgelopen vrijdag eindigde het aandeel Ajax op 10,45 euro.

53 minuten geleden
Microsoft kondigt miljardeninvestering in Frankrijk aan

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - Microsoft gaat meer dan 4 miljard euro investeren in Frankrijk, waaronder in clouddiensten en kunstmatige intelligentie. Ook andere grote bedrijven hebben investeringen aangekondigd in Frankrijk. Maandag gaat namelijk het jaarlijkse evenement Choose France van start om buitenlandse investeerders te lokken. President Emmanuel Macron zal die top in het paleis van Versailles openen.

1 uur geleden
Fokker en airBaltic gaan samenwerken aan waterstofvliegtuig

RIGA (ANP) - Het Nederlandse bedrijf Fokker Next Gen en de Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic hebben een overeenkomst getekend over een samenwerking bij de ontwikkeling van een waterstofvliegtuig. Onder de samenwerking zal airBaltic als mogelijke eindgebruiker helpen bij het ontwerp en de ontwikkeling van het Fokker Next Gen vliegtuig met vloeibare waterstofverbranding.

2 uur geleden
Stijgende trend faillissementen houdt aan

DEN HAAG (ANP) - Het aantal faillissementen is in april toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden er vorige maand twintig bedrijven meer failliet verklaard dan in maart. Dat is een stijging van 6 procent. De trend van het aantal faillissementen is volgens het CBS al bijna twee jaar stijgend. In de eerste vier maanden van 2024 zijn ongeveer 47 procent meer bedrijven failliet verklaard dan in dezelfde periode een jaar eerder.

2 uur geleden
Activisten dreigen met acties tegen uitbreiding Tesla-fabriek

BERLIJN (ANP/DPA) - Verschillende activistische groepen waarschuwen voor nieuwe protestacties tegen de uitbreiding van de grote autofabriek van Tesla bij Berlijn.

17 uur geleden
Beleggers kijken uit naar cijfers ABN AMRO en inflatie VS

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers krijgen in de nieuwe beursweek nog wat kwartaalresultaten te verwerken, al hebben zij de meeste cijfers achter de rug. Op de Amsterdamse beurs is ABN AMRO aan de beurt. Uit de Verenigde Staten komen inflatiecijfers. In Frankfurt opent het grote Duitse chemie- en farmacieconcern Bayer de boeken.

17 uur geleden