Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turkije in weekends helemaal op slot, doordeweeks avondklok

Turkije in weekends helemaal op slot, doordeweeks avondklok

ANKARA (ANP/RTR) - In de strijd tegen corona gaat Turkije in de weekends helemaal op slot. Niemand mag dan zonder goede reden naar buiten. Doordeweeks gaat een spertijd gelden van 21.00 tot 05.00 uur. De maatregelen gelden vanaf dinsdag.

Met de afkondiging van de beperkingen reageert president Erdogan op de negatieve ontwikkelingen in zijn land. Het aantal nieuwe coronabesmettingen bereikte de afgelopen weken recordhoogtes, net als de sterfgevallen door corona.

Sommige sectoren, zoals bevoorrading en productie, worden vrijgesteld van de maatregelen.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

rdebuijzer 5 maanden geleden
Zou er ook een test bestaan die iemands immuun systeem kan testen???? Als daar al een kleine afwijking in zit heb je de poppen aan het dansen.

Meer uit Buitenland

Hele EU wil oproepen tot staakt-het-vuren Gaza, behalve Hongarije

BRUSSEL (ANP) - Bijna de hele Europese Unie dringt aan op een onmiddellijk staakt-het-vuren van Israël en Hamas. Nederland en 25 andere EU-landen pleiten daarvoor, net als inmiddels ook onder meer de Verenigde Staten. Maar door verzet van Hongarije is de EU niet eensgezind.

1 uur geleden
Toegangswegen naar Gaza weer gesloten na beschieting

TEL AVIV (ANP/DPA/AFP) - De toegangswegen naar de Gazastrook zijn door Israël weer gesloten nadat nederzettingen bij die wegen, Kerem Shalom en Erez, werden beschoten met raketten. De toegangswegen bij die dorpen waren eerder op de dag geopend om humanitaire hulp door te laten.

3 uur geleden
Oostenrijk stopt met AstraZeneca-vaccin zodra voorraad op is

WENEN (ANP/AFP) - Oostenrijk stopt met het toedienen van het coronavaccin van AstraZeneca zodra de huidige voorraad gebruikt is. De belangrijkste reden is dat de leveringen niet goed verlopen en er veel minder doses van het middel zijn dan afgesproken.

6 uur geleden
Ruim 47.000 Palestijnen op de vlucht wegens bombardementen Israël

TEL AVIV (ANP/RTR/AFP) - Zeker 47.000 mensen in de Gazastrook zijn op de vlucht geslagen vanwege de aanhoudende Israëlische bombardementen op het gebied. Volgens het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de VN (OCHA) zijn veel huizen verwoest. Bijna alle vluchtelingen hebben hun toevlucht gezocht in de tientallen VN-scholen in de Gazastrook.

6 uur geleden
Spaanse premier zegt reis af na invasie enclave in Noord-Afrika

MADRID/CEUTA (ANP) - De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft een bezoek aan Parijs afgezegd vanwege de enorme en plotselinge toestroom van migranten in de Spaanse enclave Ceuta aan de Noord-Afrikaanse kust. Maandag bestormden 6000 migranten de kust van Ceuta, nadat ze bij eb het Marokkaanse grondgebied hadden verlaten. Volgens Spaans media zijn er dinsdag nog eens circa honderd migranten aangekomen in een andere enclave, Melilla.

7 uur geleden
Hongkong sluit diplomatiek bureau in Taiwan

TAIPEI (ANP/AFP) - Hongkong heeft een diplomatiek bureau in Taiwan gesloten. De reden is niet bekendgemaakt maar het is een volgende stap in de verslechterde relatie van Hongkong en Taiwan. Wel werd gezegd dat het niets te maken heeft met de stijging in het aantal coronagevallen in Taiwan.

9 uur geleden
Tientallen doden door cycloon in India

MUMBAI (ANP/AFP) - Zeker 27 mensen zijn in het noordwesten van India omgekomen als gevolg van de cycloon Tauktae. Uit voorzorg waren 200.0000 mensen die langs de kust wonen geëvacueerd.

10 uur geleden