Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turkije haalt studenten terug uit het buitenland

Turkije haalt studenten terug uit het buitenland

ISTANBUL (ANP/DPA) - Turkije heeft vanwege de verspreiding van het coronavirus circa 2700 studenten uit het buitenland terug naar huis gehaald. Minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu zei dat de studenten uit acht landen zijn teruggehaald met elf vluchten. Ze moeten twee weken in quarantaine.

Het gaat om studenten uit Europese landen, Noord-Cyprus en Egypte. Er zijn al duizenden Turken onder quarantaine geplaatst, nadat ze waren teruggekeerd van pelgrimsreizen naar Saudi-Arabië. In dat land zijn woensdag extra maatregelen genomen tegen de verspreiding van het virus. Niemand mag meer de steden Mekka, Medina en Riyad in of uit. Elders mogen de Saudi's niet meer naar een andere provincie gaan. Het land heeft een strenge lockdown afgekondigd.

In Turkije zijn inmiddels 44 mensen aan de gevolgen van het nieuwe virus bezweken. Volgens de officiële cijfers zijn er 1872 besmettingen vastgesteld. Het is niet bekendgemaakt waar dat is gedaan. Een vereniging van artsen heeft geklaagd dat de gezondheidszorg slecht is voorbereid en dat de regering meer inzicht moet geven. De hoofdstad Ankara heeft maatregelen ingevoerd die het openbare leven beperken. Zo zijn onder meer scholen en cafés gesloten.

Meer uit Buitenland

Poetin feliciteert Erdogan en roemt zijn buitenlandbeleid

MOSKOU (ANP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft Tayyip Erdogan alvast gefeliciteerd met zijn overwinning zondag in de Turkse presidentsverkiezingen. Volgens Poetin is Erdogans winst het bewijs dat het Turkse volk zijn "onbaatzuchtige werk" en "onafhankelijke buitenlandbeleid" waardeert. En: "We stellen uw persoonlijke bijdrage aan de versterking van vriendschappelijke Russisch-Turkse betrekkingen en voor beide partijen gunstige samenwerking op verschillende gebieden zeer op prijs."

23 minuten geleden
Islamitische leiders feliciteren Erdogan als eersten met winst

DOHA (ANP) - De emir van Qatar heeft als eerste staatshoofd de Turkse president Erdogan gefeliciteerd met zijn verkiezingswinst, hoewel die nog niet officieel is. "Ik wens je succes in je nieuwe ambtstermijn", schrijft sjeik Tamim bin Hamad al-Thani op Twitter. Niet lang daarna volgden felicitaties van de Taliban in Afghanistan en de Iraanse president Ebrahim Raisi.

55 minuten geleden
Erdogan claimt overwinning in Turkse presidentsverkiezingen

ISTANBUL (ANP/RTR) - Recep Tayyip Erdogan heeft de overwinning geclaimd in de tweede ronde van de Turkse presidentsverkiezingen. De zittend president dankte de kiezers die "ons de verantwoordelijkheid hebben gegeven om de komende vijf jaar te regeren".

2 uur geleden
Erdogan leidt ook in officiële eerste resultaten Turkse verkiezing

ANKARA (ANP/RTR) - Recep Tayyip Erdogan heeft een forse voorsprong in de Turkse presidentsverkiezingen, blijkt nu ook uit de eerste officiële resultaten. Eerder meldden staatsmedia al dat Erdogan aan de leiding gaat. Volgens de Hoge Kiesraad staat de zittende president met ongeveer driekwart van de stemmen geteld op 53,41 procent.

2 uur geleden
Opkomst in Turkse presidentsverkiezing ruim 85 procent

ANKARA (ANP/RTR) - De opkomst bij de tweede ronde van de Turkse presidentsverkiezing is 85,18 procent, meldt staatspersbureau Anadolu. Ruim 64 miljoen Turken mochten stemmen, van wie een deel dat eerder al deed in het buitenland. Buiten Turkije was de opkomst 56,88 procent.

3 uur geleden
Water Canal Grande in Venetië kleurt groen

VENETIË (ANP/DPA/RTR) - Een glinsterende groene vloeistof in het beroemde Canal Grande in Venetië heeft voor consternatie gezorgd in de Italiaanse stad. Zondag kleurde het water bij de Rialtobrug ineens fluorescerend groen. Onduidelijk is waardoor dat is gebeurd.

3 uur geleden
Staatsmedia: Erdogan koerst op winst in presidentsverkiezingen

ANKARA (ANP/AFP/RTR) - Recep Tayyip Erdogan heeft een forse voorsprong in de Turkse presidentsverkiezingen, melden staatsmedia op basis van de eerste uitslagen. Na het tellen van meer dan 66 procent van de stemmen leidt Erdogan met bijna 55 procent, aldus persbureau Anadolu. Media gelieerd aan de oppositie melden juist dat Kemal Kilicdaroglu van de centrumlinkse Republikeinse Volkspartij (CHP) nipt voorstaat.

4 uur geleden