Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Turkije: 'boek Bolton misleidend, eenzijdig en manipulatief'

Turkije: 'boek Bolton misleidend, eenzijdig en manipulatief'

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - Het boek van de voormalige Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Michael Bolton zet een "misleidend, eenzijdig en manipulatief" beeld van de gesprekken tussen president Donald Trump en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan neer, klaagt de woordvoerder van Erdogan op Twitter. Bolton beweert in het boek dat Trump op Erdogans aangeven ingreep in een Amerikaans gerechtelijk onderzoek naar een Turkse bank.

"Ik zorg ervoor", zou Trump hebben gezegd tegen Erdogan nadat die hem een memo had overhandigd waarin werd beweerd dat de Turkse Halkbank onschuldig is aan het omzeilen van VN-sancties tegen Iran. Op dat moment deed een New Yorkse aanklager onderzoek naar Halkbank. Volgens Bolton beloofde Trump aan Erdogan dat de onderzoeken naar de Turkse bank zouden worden gestaakt zodra hij de aanklagers zou hebben vervangen.

Op welke manier Bolton de gesprekken tussen Trump en Erdogan zou hebben verdraaid, zegt de woordvoerder van Erdogan niet in zijn bericht op Twitter. Halkbank heeft altijd ontkend dat ze iets verkeerd heeft gedaan.

De aanklager in kwestie, Geoffrey Berman, stapte vorige week op na een conflict met Trump en minister van Justitie William Barr. Bermans parket, dat van het Zuidelijke District van New York, onderzoekt ook Trumps persoonlijke advocaat Rudy Giuliani.

Meer uit Buitenland

Europese Commissie vlijmscherp over rechtsstaat Hongarije

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie is bijzonder streng over de rechtsstaat in Hongarije in een landenanalyse die de commissie van alle 27 EU-landen heeft gemaakt.

1 uur geleden
Scholz wil opnieuw bondskanselier worden na verkiezingen 2025

BERLIJN (ANP/RTR/DPA) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz wil een nieuwe termijn als regeringsleider na de verkiezingen van 2025. Dat zei hij woensdag op een persconferentie in Berlijn.

1 uur geleden
Oekraïne denkt dat overleg met Rusland nu niet mogelijk is

GUANGZHOU (ANP/RTR/AFP) - Oekraïne staat open voor gesprekken met Rusland als Moskou te goeder trouw bereid is te onderhandelen, maar die signalen zijn er niet. De Oekraïense buitenlandminister Dmytro Koeleba heeft dat in Guangzhou gezegd tijdens een overleg met zijn Chinese ambtgenoot Wang Yi.

2 uur geleden
Klimaatactivisten leggen vliegverkeer Keulen Bonn Airport stil

KEULEN (ANP/DPA) - Vijf klimaatactivisten hebben zich woensdag op de luchthaven Keulen Bonn vastgelijmd aan het asfalt bij de start- en landingsbanen. Het vliegverkeer werd tijdelijk opgeschort, maar was om 09.15 uur weer hervat.

4 uur geleden
Musk ontkent 45 miljoen per maand te doneren aan campagne Trump

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Miljardair Elon Musk ontkent dat hij gezegd zou hebben dat hij 45 miljoen dollar per maand schenkt aan de verkiezingscampagne van Donald Trump. Wel bevestigt hij dat hij "enkele donaties deed" aan een politiek actiecomité (PAC) dat zich inzet voor de verkiezing van Trump. Maar dat zou om veel lagere bedragen gaan.

6 uur geleden
Honderden arrestaties bij protest tegen Netanyahu in Washington

WASHINGTON (ANP/DPA/RTR) - De politie in Washington D.C. heeft dinsdag zo'n tweehonderd demonstranten gearresteerd in een van de gebouwen van het Capitool. Zij protesteerden daar tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die woensdag het Congres toespreekt.

8 uur geleden
Trump en Netanyahu ontmoeten elkaar vrijdag

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft vrijdag een ontmoeting met de premier van Israël, Benjamin Netanyahu. Dat bevestigde Trump op zijn sociale medium TruthSocial, nadat dagen was gespeculeerd over een bezoek van Netanyahu aan Trumps landgoed Mar-a-Lago in Florida.

8 uur geleden