Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tupperware twijfelt over voortbestaan

Tupperware twijfelt over voortbestaan

DEN HAAG (ANP/BELGA) - Het bedrijf Tupperware Brands twijfelt of het zelfstandig kan blijven bestaan, maakte de producent van keukenspullen bekend bij de publicatie van de derde kwartaalcijfers.

Het bedrijf deed tijdens de coronapandemie nog goede zaken omdat meer mensen thuis aten en dus de verkoop van keukenbenodigdheden zoals vershoudpotten en kooksets piekte. Het concern slaagde erin om de bekende Tupperware-feestjes bij mensen thuis te vervangen door onlinebijeenkomsten. Maar inmiddels is de verkoop fors ingezakt.

De omzet in het derde kwartaal ging met een vijfde omlaag tot 302,8 miljoen dollar (omgerekend 306,7 miljoen euro). Daarbij draait het bedrijf met verlies. Tupperware heeft nu te kampen met strengere convenanten met de banken waardoor er "aanzienlijke twijfels" zijn om te kunnen blijven draaien. Het bedrijf onderhandelt wel met de banken over een oplossing. Tupperware heeft momenteel een schuld van 704 miljoen dollar. De kaspositie bedraagt 103 miljoen dollar.

Meer uit Financieel

Douglas merkt aanhoudende vraag naar zijn parfums en make-up

DÜSSELDORF (ANP) - Klanten van Douglas hebben de winkels en webshop van de cosmetica- en parfumerieketen het afgelopen kwartaal flink bezocht. Daardoor zag het Duitse bedrijf, dat eerder dit jaar zijn beursgang maakte, zijn omzet stijgen. De Nederlandse topman Sander van der Laan spreekt van een "sterk tweede kwartaal en goede prestaties in alle segmenten".

17 minuten geleden
IMF verhoogt groeiverwachting voor economie China

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verhoogt zijn verwachting voor de groei van de Chinese economie, na een sterk eerste kwartaal. Volgens het IMF zal de tweede economie van de wereld dit jaar met 5 procent groeien. Eerder werd op 4,6 procent gerekend door het instituut uit Washington.

42 minuten geleden
Dsm-firmenich centraal op beurs na toelating methaanremmer in VS

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar dsm-firmenich. Het voedings- en gezondheidsbedrijf heeft toestemming gekregen van de Amerikaanse toezichthouder FDA om Bovaer in de Verenigde Staten op de markt te brengen. Bovaer is een door het bedrijf ontwikkeld voedingssupplement dat ervoor zorgt dat koeien minder methaan produceren bij het verteren van voedsel.

45 minuten geleden
Rusland wil inkomstenbelasting voor rijken verhogen

MOSKOU (ANP/DPA) - Het Russische ministerie van Financiën wil zowel de belastingen voor mensen met een hoog inkomen als de belastingtarieven op bedrijfswinsten verhogen. Met de maatregelen wil Moskou de staatskas versterken. Die is door de langdurige oorlog van Rusland tegen Oekraïne aanzienlijk gekrompen.

1 uur geleden
Universiteit Leiden: migrant kost overheid minder dan eigen burgers

LEIDEN (ANP) - Migranten kosten Europese overheden minder dan eigen burgers. In veel gevallen is hun bijdrage positiever dan die van de autochtone bevolking. In een aantal landen dragen migranten zelfs netto bij aan de overheidsfinanciën. Dat stellen economen van de Universiteit Leiden.

1 uur geleden
Doe-het-zelvers gaven meer uit bij winkels Gamma en Karwei

LEUSDEN (ANP) - Klussers hebben vorig jaar meer uitgegeven bij Gamma en Karwei. Dat meldt Intergamma, het moederbedrijf van die bouwmarktketens. Klanten spendeerden onder andere meer geld aan energiebesparende oplossingen, zoals isolatie en tochtwering. Maar ook de verkoop van raamdecoratie en spullen voor in de tuin zat in de lift.

1 uur geleden
Vakbond kondigt eerste staking ooit bij Samsung aan

SEOUL (ANP/AFP) - Samsung Electronics krijgt voor het eerst in zijn bestaan te maken met een staking. Dat kondigde woensdag een vakbond aan die tienduizenden werknemers bij de Zuid-Koreaanse technologiegigant vertegenwoordigt. Mocht de staking doorgaan, dan kan die gevolgen hebben voor de mondiale toeleveringsketens van halfgeleiders.

3 uur geleden