Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tulsa trekt noodmaatregelen rond verkiezingsbijeenkomst Trump in

Tulsa trekt noodmaatregelen rond verkiezingsbijeenkomst Trump in

TULSA (ANP/AFP) - De Amerikaanse stad Tulsa heeft de noodmaatregelen ingetrokken die waren genomen in de aanloop naar de verkiezingsbijeenkomst van president Donald Trump. Die reageerde opgetogen op het nieuws en bedankte de burgemeester van de gemeente.

De plaatselijke autoriteiten hadden onder meer barricades opgeworpen op wegen rond het centrum. Ook moesten Trump-aanhangers vertrekken die soms al dagen stonden te wachten om de beste plaatsen te bemachtigen. Ze bevonden zich door het noodbevel van burgemeester G.T. Bynum in verboden gebied.

De burgemeester maakte vrijdag plots bekend dat hij te horen heeft gekregen dat de maatregelen niet meer nodig zijn. "Dus worden ze ingetrokken." In het oorspronkelijke noodbevel stond dat Bynum over informatie beschikte dat relschoppers naar zijn stad wilden komen om rond de verkiezingsbijeenkomst voor onrust te zorgen.

Veel plezier

Trump is blij dat de maatregelen komen te vervallen. "Ik sprak zojuist de zeer gerespecteerde burgemeester van Tulsa, G.T. Bynum, die me vertelde dat er vanavond of morgen geen avondklok geldt voor onze vele aanhangers", schreef hij op Twitter. "Veel plezier. En bedankt burgemeester Bynum."

De president houdt zaterdag in het BOK Center in de stad de eerste grote verkiezingsbijeenkomst in maanden. Er worden vele duizenden mensen verwacht. Critici vrezen dat het coronavirus om zich heen kan grijpen op zo'n drukke bijeenkomst, maar volgens het campagneteam van de president worden maatregelen genomen om dat te voorkomen.

Meer uit Buitenland

Palestijnse dichter Refaat Alareer gedood in Gaza

GAZA-STAD (ANP/AFP) - De Palestijnse dichter en literatuurhoogleraar Refaat Alareer is gedood bij een Israëlische luchtaanval in Gaza. Dat meldt mededichter en vriend Mosab Abu Toha op Facebook. Volgens de literaire website Literary Hub kwamen bij de aanval ook Alareers broer, zus en vier kinderen van zijn zus om te leven.

28 minuten geleden
Taiwan: Chinese ballon gesignaleerd voor kust

TAIPEI (ANP/AFP) - Het Taiwanese ministerie van Defensie meldt dat een Chinese ballon vrijdag over de grens tussen de landen in de Straat van Taiwan is gevlogen. De ballon vloog volgens een woordvoerder een tijdlang oostwaarts en verdween toen. Het land houdt op 13 januari verkiezingen en vreest dat Beijing zich daarmee wil bemoeien.

1 uur geleden
Negen aanklachten tegen presidentszoon Hunter Biden

LOS ANGELES (ANP) - Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, is donderdag in Los Angeles aangeklaagd voor belastingontwijking. De 53-jarige zou hebben verzuimd 1,4 miljoen dollar (bijna 1,3 miljoen euro) aan belasting te betalen, terwijl hij er volgens justitie een extravagante levensstijl op nahield.

2 uur geleden
Blinken: Israël moet meer doen om burgers in Gaza te beschermen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft Israël gemaand meer te doen om burgers in Gaza te beschermen. Blinken zei donderdag dat er een kloof is tussen Israëls "intentie om burgers te beschermen en de daadwerkelijke resultaten die we zien."

4 uur geleden
Schutter Las Vegas stuurde poederbrief naar andere universiteit

LAS VEGAS (ANP) - De man die woensdag drie mensen doodschoot op een universiteit in Las Vegas en een vierde persoon verwondde, stuurde vlak voor zijn daad 22 brieven naar andere universiteiten. De brieven werden onderschept voor bezorging. In minimaal één envelop werd wit poeder aangetroffen.

4 uur geleden
Ultranationalistische betogers botsen met politie in Jeruzalem

JERUZALEM (ANP/DPA/BELGA) - Bij de start van een mars van ultranationalistische Israëliërs in Jeruzalem is het donderdagavond tot confrontaties met de politie gekomen. De politie zou hebben verhinderd dat tientallen demonstranten door de Oude Stad, het ommuurde centrum, trokken.

9 uur geleden
Israëlische media delen beelden van Palestijnse gevangenen

TEL AVIV (ANP/AFP) - Israëlische media hebben donderdag beelden gedeeld van tientallen Palestijnse mannen die handboeien om hebben, geblinddoekt zijn en alleen ondergoed dragen. Volgens het Israëlische leger gaat het om "terroristen die zich hebben overgegeven".

9 uur geleden