Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tuinders openen deuren van hun bedrijven voor Kom in de Kas

Tuinders openen deuren van hun bedrijven voor Kom in de Kas

ZOETERMEER (ANP) - Glastuinders in het hele land heten dit weekend bezoekers welkom in hun bedrijven. Tijdens de 43e editie van Kom in de Kas kunnen belangstellenden in twaalf regio's terecht om zich te laten informeren over het werk en de producten van met name groenten-, bloemen- en plantentelers.

In een aantal regio's in het land kan het publiek ook naar andere bedrijven, zoals veehouderijen en een bijenhouderij. Er worden bij de bedrijven diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd, zoals proeverijen en speurtochten door de kas. De meeste tuinders zijn op zaterdag open.

Kom in de Kas kon vanwege corona de afgelopen twee jaar niet doorgaan. Vanwege de pandemie heeft de organisatie besloten om het jaarlijkse publieksevenement te verplaatsen van april naar juni omdat er nu meer mogelijkheden zijn om bezoekers te ontvangen.

Voor de coronacrisis kwamen er gemiddeld zo'n 200.000 bezoekers op Kom in de Kas af.

Meer uit Binnenland

Joost Klein bedankt publiek Freshtival voor liefde

ENSCHEDE (ANP) - Joost Klein heeft zondag in Enschede de bezoekers van het festival Freshtival bedankt voor hun "liefde". Hij deed dat ongeveer vijftien minuten nadat hij zijn show op het muziekevenement was begonnen. Het was zijn eerste optreden na zijn diskwalificatie bij het Eurovisie Songfestival in Zweden.

44 minuten geleden
Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN (ANP) - Op verschillende plekken hebben blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor gezorgd. Zo werd een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen getroffen door de bliksem. Dit zorgde volgens spoorbeheerder ProRail voor een "onveilige situatie".

3 uur geleden
Waterschap verwacht geen problemen Limburgse beken en rivieren

MAASTRICHT (ANP) - Het Waterschap Limburg voorziet voorlopig geen problemen in de zuidelijke wateren. "De Limburgse beken en rivieren hebben de afgelopen dagen veel water verwerkt. De afvoeren van onze beken en rivieren zijn weer normaal."

6 uur geleden
Buitenlandse militair zwaargewond geraakt bij parachutesprong

DE KOOG (ANP) - Een militair uit het buitenland is zondagmiddag zwaargewond geraakt tijdens een verkeerd afgelopen parachutesprong op Texel, meldt de Koninklijke Marechaussee. Onbekend is nog uit welk land de militair precies komt en of het hier ging om een oefening of een recreatieve sprong.

7 uur geleden
Code geel in oosten en zuiden om onweersbuien met veel regen

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk leiden tot wateroverlast.

14 uur geleden
Joost Klein voor het eerst sinds songfestival weer op het podium

ENSCHEDE (ANP) - Joost Klein staat zondag voor het eerst sinds alle gebeurtenissen tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden op het podium. De 26-jarige artiest beklimt op evenementenlocatie het Rutbeek in Enschede een van de podia van het meerdaagse Freshtival Weekend.

18 uur geleden
Drie gewonden bij brand aan Hillevliet in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een uitslaande brand in een woning aan de Hillevliet in Rotterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie personen gewond geraakt, waarvan één ernstig. Het gaat om twee personen die in het brandende pand waren en een brandweerman. Deze laatste raakte lichtgewond, maar werd net als de twee bewoners naar het ziekenhuis gebracht, voor controle.

20 uur geleden