Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

TUI betaalt groot deel Duitse staatssteun terug

TUI betaalt groot deel Duitse staatssteun terug

FRANKFURT (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Reisconcern TUI is akkoord over het terugbetalen van een groot deel van de staatssteun die Duitsland verstrekte tijdens het hoogtepunt van de coronapandemie. Na een sterke zomer voor de reisbranche wil de touroperator en vliegmaatschappij zeker 730 miljoen euro aan financiƫle steun terugstorten.

TUI betaalt onder meer een "stille deelneming" van de Duitse staat terug. Dat is een soort lening die kan worden omgezet in aandelen. Het gaat hierbij om 420 miljoen euro. Ook wil het bedrijf een kredietfaciliteit van 2,1 miljard euro van de Duitse staatsinvesteringsbank KfW fors verlagen.

Door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus kwam het internationaal reisverkeer grotendeels stil te liggen. Dat leidde bij TUI tot flinke verliezen, waardoor het bedrijf zich genoodzaakt zag duizenden banen te schrappen. De Duitse overheid verstrekte in totaal 4,2 miljard euro aan financiƫle steun om 's werelds grootste reisconcern, dat ook in Nederland actief is, voor omvallen te behoeden.

Woensdag presenteert TUI zijn jaarcijfers. Eerder meldden onder meer luchtvaartmaatschappijen dat de vraag naar vakanties zo hard is gestegen dat ze weer winst beginnen te maken na zware verliezen door de coronacrisis.

Meer uit Financieel

Belastingdienst krijgt 10,3 miljoen aangiften binnen, een record

DEN HAAG (ANP) - Een recordaantal mensen en organisaties heeft in maart en april belastingaangifte gedaan over 2023. De Belastingdienst ontving er in totaal 10,3 miljoen. Particulieren en ondernemers konden tot en met dinsdag aangifte doen.

9 minuten geleden
Premies voor autoverzekeringen dit jaar fors gestegen

AMSTERDAM (ANP) - De premies voor autoverzekeringen zijn in het eerste kwartaal van 2024 met 8,2 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Gemiddeld betaalt een autobezitter die in het eerste kwartaal van 2024 een autoverzekering afsloot 862 euro per jaar aan premie. In 2023 was dat nog 797 euro, heeft Autoverzekering.nl uitgezocht.

24 minuten geleden
Aston Martin verkoopt ruim kwart minder luxe auto's

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse sportwagenfabrikant Aston Martin heeft de verkoop van zijn luxe auto's in het eerste kwartaal van dit jaar met ruim een kwart zien dalen. De daling volgt op het stopzetten van de productie van het oudere Vantage-sportwagenmodel door het bedrijf.

1 uur geleden
Amerikaans ministerie vindt dat bedrijven weg moeten uit Xinjiang

WASHINGTON (ANP/RTR) - Internationale bedrijven moeten zich terugtrekken uit de Chinese regio Xinjiang vanwege de schendingen van de mensenrechten die daar plaatsvinden. Dat heeft het een hoge ambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Arbeid gezegd tijdens een hoorzitting van het Amerikaanse Congres.

1 uur geleden
Bitcoin onder 60.000 dollar na slechtste maand sinds 2022

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van de bitcoin is woensdag verder gezakt tot onder de 60.000 dollar. De bekendste en grootste cryptomunt ter wereld kende in april al de slechtste maand sinds de ineenstorting van cryptobeurs FTX in november 2022. De koersval wordt onder meer veroorzaakt door het vooruitzicht dat de Amerikaanse rente langer hoog zal blijven.

2 uur geleden
Nieuw videoplatform van Amazon moet alternatief worden voor TikTok

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Streamingdienst Twitch van Amazon heeft een nieuw videoplatform onder de naam Discovery Feed gelanceerd. Discovery Feed moet uitgroeien tot een alternatief voor TikTok, dat verboden dreigt te worden in de VS. Net als op TikTok kunnen gebruikers op Discovery Feed korte video's delen.

3 uur geleden
Amsterdamse beurs gesloten op Dag van de Arbeid, Londen wel open

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs blijft woensdag dicht op de Dag van de Arbeid. Ook de andere markten van beursuitbater Euronext, waaronder die in Parijs en Brussel, zijn dicht. In Frankfurt hebben beleggers eveneens een vrije dag. In Londen en New York wordt op 1 mei wel gehandeld.

3 uur geleden