Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

TT van Assen nu opening van het seizoen in MotoGP

TT van Assen nu opening van het seizoen in MotoGP

ASSEN (ANP) - Ook de Grote Prijs van Duitsland in de MotoGP moet verplaatst worden en dus is de TT van Assen nu de eerste race op de kalender. Het is vooralsnog de bedoeling dat de motorcoureurs uit de koningsklasse hun seizoen op 28 juni beginnen in Drenthe. De GP van Duitsland op de Sachsenring stond voor de week daarvoor op het programma, maar de organisatie gaat op zoek naar een nieuwe datum.

Bondskanselier Angela Merkel besloot woensdag om de strenge coronamaatregelen in haar land te verlengen. Grote evenementen zijn tot eind augustus verboden. "We zijn in gesprek met rechtenhouder Dorna en met de autoriteiten om een nieuwe datum te vinden voor de GP op de Sachsenring", aldus de Duitse organisatie. "De gekochte tickets blijven geldig. We vragen onze trouwe fans om wat geduld."

Het seizoen van de WK wegrace zou begin vorige maand starten in Qatar. Alleen de coureurs uit de Moto2 en Moto3 kwamen daar in actie, omdat zij op dat moment al een tijdje in Qatar waren en dus niet in quarantaine hoefden. De MotoGP-race kon niet doorgaan. Dorna werkt aan een nieuwe GP-kalender voor 2020, om alle wedstrijden die sindsdien zijn uitgesteld een nieuwe plek te geven.

Meer uit Sport

Kooij sprint naar ritwinst in Parijs-Nice

LES MUREAUX (ANP) - Olav Kooij heeft de eerste etappe van de Franse rittenkoers Parijs-Nice gewonnen. De jonge wielrenner van Visma - Lease a Bike was na 157 kilometer met start en finish in Les Mureaux de snelste in de sprint. Het verschil met de Deen Mads Pedersen was amper waarneembaar. De Nieuw-Zeelander Laurence Pithie werd derde, de Nederlander Nils Eekhoff vierde.

3 uur geleden
Hassan mist vorm in Tokio en ontdekt: iedere marathon is anders

TOKIO (ANP) - Iedere marathon is anders. Dat is Sifan Hassan te weten gekomen na de marathon van Tokio. De Nederlandse atlete kon niet mee met de kopgroep en eindigde op twee minuten achterstand als vierde. "Meer dan dit zat er niet in. Ik was niet in mijn beste vorm. De drie loopsters die voor mij eindigden, waren beter in vorm", zei ze via een beeldverbinding met de Japanse hoofdstad.

4 uur geleden
Schaatsster Schouten sterkste bij marathonafscheid in Leeuwarden

LEEUWARDEN (ANP) - Schaatsster Irene Schouten heeft de slotwedstrijd van de Marathon Cup gewonnen. Schouten was na tachtig rondjes op de ijsbaan van Leeuwarden de snelste in de massasprint. Ze bleef Esther Kiel en Elsemieke van Maaren voor. Voor Schouten gold de marathon in Leeuwarden als haar afscheidswedstrijd.

5 uur geleden
Blessure houdt Tjin A-Lim uit halve finales 60 meter horden op WK

GLASGOW (ANP) - Maayke Tjin A-Lim heeft zich afgemeld voor de halve finales van de 60 meter horden bij de WK indoor in Glasgow. De 26-jarige atlete uit Hoorn heeft een lichte blessure opgelopen na de series, meldde de Atletiekunie.

6 uur geleden
Bol loodst estafettevrouwen naar finale 4x400 meter op WK indoor

GLASGOW (ANP) - Femke Bol heeft de estafetteploeg op de 4x400 meter bij de WK indoor in Glasgow naar de finale geloodst. Een versnelling op de laatste 200 meter was ruim voldoende om de eerste serie te winnen in een tijd van 3.27,70. De finale is zondagavond.

7 uur geleden
Estafettemannen overtuigend naar finale 4x400 meter op WK indoor

GLASGOW (ANP) - De Nederlandse sprinters van de 4x400 meter estafette hebben zich op de WK indooratletiek in Glasgow geplaatst voor de finale op zondagavond. Taymir Burnet, Isaya Klein Ikkink, Tony van Diepen en Ramsey Angela liepen in de tweede serie naar de eerste plaats in een tijd van 3.06,47. Het Portugese kwartet eindigde als tweede in 3.06,57.

7 uur geleden
Visser moeiteloos door naar halve finales 60 meter horden op WK

GLASGOW (ANP) - Nadine Visser heeft zich moeiteloos geplaatst voor de halve finales van de 60 meter horden bij de wereldkampioenschappen indooratletiek in Glasgow. De Noord-Hollandse won haar serie in 7,85 seconden en kan zich opmaken voor de volgende ronde. De halve finales en ook de finale zijn zondagavond.

8 uur geleden