Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

TT in Assen gaat definitief niet door

TT in Assen gaat definitief niet door

MADRID (ANP) - Het motorsportevenement de TT van Assen gaat definitief niet door. De overkoepelende internationale instanties hebben woensdag gezegd dat voor de wedstrijden in Drenthe dit jaar vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus niet meer naar een nieuwe datum wordt gezocht.

Eerder al was duidelijk dat de TT op de geplande datum van 28 juni niet kon doorgaan. Het kabinet besloot eerder dat alle evenementen met een vergunningsplicht tot 1 september verboden blijven. De TT trekt doorgaans over enkele dagen ongeveer 130.000 bezoekers.

Ook de Grands Prix van Duitsland en Finland gaan niet door. "We hebben deze beslissing met pijn in het hart genomen", zegt Carmelo Ezpeleta, CEO van het organiserende Dorna Sport. "De TT is een icoon in onze reeks. Maar gezien de omstandigheden kan het nu niet anders. We hopen in 2021 in Assen terug te keren."

Organisatie

De organisatie van het TT Circuit Assen toonde begrip. "Natuurlijk is de teleurstelling binnen de organisatie van TT Circuit Assen groot, maar het is een keuze die logisch is in deze tijden van onzekerheid. De gezondheid van de fans en alle andere betrokken partijen heeft onze hoogste prioriteit. Wij kijken hoopvol vooruit en maken van de TT in 2021 een motorfeest als nooit tevoren. Reeds aangeschafte tickets behouden gewoon hun geldigheid."

De verplaatsing van de 90e TT betekent dat het evenement voor het eerst in 75 jaar niet op de geplande datum wordt verreden. Sinds 1925 heeft de TT, met uitzondering van de oorlogsjaren 1940-1945, altijd op de kalender gestaan.

Meer uit Sport

Djokovic kwakkelt en verliest in aanloop naar Roland Garros

GENÈVE (ANP) - Novak Djokovic heeft de finale van het tennistoernooi in Genève niet bereikt. De Serviër, die allesbehalve fit oogde, verloor in drie sets van de 23-jarige Tsjech Tomas Machac: 6-4 0-6 6-1. Een domper voor de nummer 1 van de wereld, die opgaat voor zijn vierde titel op Roland Garros. De tweede grand slam van het jaar begint zondag.

38 minuten geleden
Tennisser De Jong voor het eerst in hoofdtoernooi Roland Garros

PARIJS (ANP) - Jesper de Jong heeft zich voor het eerst in zijn carrière gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van Roland Garros. De 23-jarige tennisser versloeg in de derde en laatste ronde van de kwalificaties in Parijs in twee sets de Amerikaan Jeffrey John Wolf: 6-1 6-2.

5 uur geleden
Gemengd judoteam op WK uitgeschakeld door Pollings Italië

ABU DHABI (ANP) - De Nederlandse judoka's zijn op het WK voor gemengde landenteams in de achtste finales uitgeschakeld. Nederland verloor met 4-3 van Italië, waar Kim Polling een van de judoka's was.

6 uur geleden
Tennisser Sinner ook in 2025 op ABN AMRO Open

ROTTERDAM (ANP) - Tennisser Jannik Sinner verdedigt in 2025 zijn titel op het ATP-toernooi van Rotterdam. Toernooidirecteur Richard Krajicek van het ABN AMRO Open maakte de komst van de 22-jarige Italiaan bekend voor het toernooi in februari volgend jaar.

6 uur geleden
Australische zwemster Hodges stopt twee maanden voor Spelen

MELBOURNE (ANP/AFP) - Zwemster Chelsea Hodges uit Australië heeft ruim twee maanden voor de Olympische Spelen haar carrière beëindigd. De 22-jarige schoolslagspecialiste meldt dat ze door te veel operaties "de heupen van een zestigjarige heeft".

8 uur geleden
Oud-international Kosterink nieuwe bondscoach softbalsters

UTRECHT (ANP) - Oud-international Saskia Kosterink wordt de nieuwe bondscoach van de Nederlandse softbalsters. Na het WK in juli neemt ze de leiding over van Ferenc Jongejan. Tijdens het EK in Utrecht, september dit jaar, staat de ploeg dus onder leiding van Kosterink.

8 uur geleden
Van Gerwen verliest weer van Humphries en ligt uit Premier League

LONDEN (ANP) - Darter Michael van Gerwen ligt uit de Premier League. In de halve finale van de play-offs redde de Nederlander het niet tegen regerend wereldkampioen Luke Humphries: 10-5. Tiener Luke Littler is later op donderdag de tegenstander van Humphries in de finale. Hij versloeg Michael Smith.

19 uur geleden