Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tsjechische tennisster Voracova heeft Australië verlaten

Tsjechische tennisster Voracova heeft Australië verlaten

MELBOURNE (ANP) - De Tsjechische tennisster Renata Voracova heeft besloten Australië te verlaten. Ze verbleef sinds kort in hetzelfde hotel als Novak Djokovic. Naar verluidt is ze naar Dubai vertrokken.

De 38-jarige Voracova reisde vorige maand al af naar Australië en mocht het land gewoon in. Donderdag zou ze van de douane toch het nieuws hebben gekregen dat haar visum ongeldig is.

"Ik snap niet waarom ze na een week naar me toe komen om te zeggen: de regels die eerder golden, gelden nu niet meer", liet Voracova eerder in de week optekenen. Ze zou net als Djokovic een 'medische vrijstelling' hebben gekregen om zonder geldig vaccinatiebewijs het land in te mogen om deel te kunnen nemen aan de Australian Open. Voracova besloot, in tegenstelling tot Djokovic, niet naar de rechter te stappen om het besluit van de Australische autoriteiten aan te vechten. Ze vond dat dan de tijd te kort werd om zich voor te bereiden op de Australian Open.

Het Tsjechische ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde dat Voracova Australië verlaten heeft. "Het was haar eigen beslissing, ze is niet het land uitgezet", meldde het ministerie dat aangaf nog te wachten op een antwoord van de Australische autoriteiten over de zaak.

Voracova is de nummer 81 van de wereld in het dubbelspel. Ooit was ze in het enkelspel de mondiale nummer 74.

Meer uit Sport

Springruiter Van der Vleuten boekt groot succes in Cannes

CANNES (ANP) - Springruiter Maikel van der Vleuten heeft zaterdagavond de Global Champions Tour Grand Prix van Cannes gewonnen, een internationaal hoog aangeschreven wedstrijd. Met zijn paard Beauville Z N.O.P. hield de huidige nummer 4 van de wereldranglijst in de barrage maar liefst 12 concurrenten achter zich.

2 uur geleden
Zwemmer Tjon-A-Joe blijft hopen op Nederlandse nationaliteit

AMERSFOORT (ANP) - Renzo Tjon-A-Joe hoopte volgend jaar bij de Olympische Spelen in Parijs voor Nederland uit te komen. De naturalisatie van de in Suriname geboren zwemmer is een aantal weken geleden echter afgewezen. De teleurgestelde Tjon-A-Joe heeft bij de IND bezwaar aangetekend.

6 uur geleden
Hockeyers winnen nipt van koploper India in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeyers hebben in de Pro League koploper India verslagen. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmee won in Eindhoven met 3-2.

6 uur geleden
Swiatek eerste vrouw sinds Henin die titel in Parijs prolongeert

PARIJS (ANP) - Iga Swiatek is de eerste tennisster sinds 2007 die erin is geslaagd haar titel op Roland Garros te prolongeren. Zestien jaar geleden lukte dat de Belgische Justine Henin.

7 uur geleden
Turnster Visser wint brugfinale bij World Challenge Cup in Osijek

OSIJEK (ANP) - Turnster Naomi Visser heeft bij de World Challenge Cup in het Kroatische Osijek goud gewonnen in de brugfinale. Visser kwam tot 14,333 punten en hield daarmee de concurrentie ruim achter zich. De Australische Georgia Godwin (13,700) en de Slowaakse Barbora Mokosova (13,300) completeerden het podium.

7 uur geleden
Swiatek voor de derde keer de beste op Roland Garros

PARIJS (ANP) - De Poolse tennisster Iga Swiatek heeft voor de derde keer Roland Garros gewonnen. De nummer 1 van de wereld versloeg in de eindstrijd de Tsjechische Karolina Muchova met 6-2 5-7 6-4. Swiatek stond met 6-2 en 3-0 voor, maar het draaide toch uit op een derde set. Daarin stond Muchova (26), de mondiale nummer 43, met 2-0 en 4-3 voor. Na 2 uur en 46 minuten besloot Muchova het duel met een dubbele fout.

8 uur geleden
Van Weeren Europees kampioen bowlen

WITTELSHEIM (ANP) - Jord van Weeren is in Franse Wittelsheim Europees kampioen bowlen geworden. De 29-jarige Leidenaar was in de finale te sterk voor voormalig wereldkampioen James Blomgren uit Zweden: 267-259.

8 uur geleden